Avantouintiin vain jää koukkuun, kuuluu yleinen vastaus kysymykseen miksi käyt avannossa. Toinen käy joka sunnuntai Kuusijärvellä avannossa jättämässä viikon murheet kylmään veteen ja valmistautumassa uuteen viikkoon.

Aloitin itse avantouinnin viime talvena. Vantaan Kuusijärvi on oiva paikka aloittaa avantouinti, koska sinne pääsee kertamaksulla ja vielä savusaunaan. Sauna onkin pääkaupunkiseudun ainoa yleinen savusauna. Muita yleisiä saunoja Helsingissä, joissa pääsee avantoon ovat Löyly, Kulttuurisauna ja Sompasauna.

Mistä tietää olevansa olemassa?

Hyiseen kylmään veteen upottautuminen tuntuu koko vartalossa, kylmyys vaihtuu nopeasti euforiseen oloon, aivojen verenkierto kiihtyy ja mielessä tuntuu hyvältä ­– jess uskalsinpas! Jos veteen jää totuttelun jälkeen pidemmäksi aikaa, tasoittuu olo raukeaksi. Keho tuntuu keveältä ja rentoutuneelta. Kokemus on intensiivisyydessään vertaansa vailla.

Kylmä avantouinnin jälkeen

Helsingin Ratatientorilta pääsee Kuusijärvelle kätevästi bussilla. Bussi 739 pysähtyy aivan Kuusijärven edustalle. Mukaan kannattaa pakata uima-asu, pyyhe, juomapullo, uimatossut ja päähine. Päähine auttaa säilyttämään kehon lämpötilan avannossa, sillä lämpö haihtuu muuten pään kautta nopeasti.

Itse en vaihtaisi pois neopreenitossuja ja -hanskoja. Tossut suojaavat teräviltä kiviltä ja tuovat hanskojen kera mukavuutta kylmäuintiin. Varpaissa ja sormissa ei enää kipristele ja voin keskittyä rauhalliseen oloon.

Avantouinti sopii kaikille perusterveille aikuisille. Ensimmäisillä kerroilla kannattaa vain kastautua ja hiljalleen lisätä aikaa vedessä. Pään upottamista veteen ei suositella.

Kannattaa myös pistää korvan taakse, että Partioaitta 365 Klubin jäsenet saavat Cafe Kuusijärven savusaunarannekkeen ja keittolounaan 13 euron yhteishintaan (normaalihinta 14,50). Etu on voimassa koko vuoden 2017.

Ihmisiä laiturilla odottamassa pulahtamista avantoon

Muista juoda!

Saunominen haihduttaa nestettä kehosta, joten juominen saunomisen aikana on tärkeää. Saunan jälkeen voi joskus tuntua, että verensokerit ovat alhaalla, joten pieni haukkapala voi olla tarpeellinen. Café Kuusijärven kasvishampurilainen on pakko mainita erikseen, se on aivan mainion makuinen!

Kurkkaus avannosta

Tule testaamaan rinkkoja Kuusijärvelle!

Lauantaina 25.3. 365 Klubin jäsenet pääsevät kokeilemaan erilaisia rinkkoja ja löytämään omalle selälle sopivimman. Loistava mahdollisuus yhdistää savusauna ja avanto retkeen 😉

http://www.partioaitta.fi/rinkan-testausretki-vantaa

 

Varusteet top 6

Uima-asu

Pyyhe

Juomapullo

Uimatossut

Uimakäsineet

Päähine

 

Tutustu myös tähän 365 Klubin etuuteen: Cafe Kuusijärven jäsenedut

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 0 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Naiset retkellä, Talviretkeily, Vinkit ulkoilijalle"