BLOGI, TUOTETESTIT JA -VINKIT

Garmin Fenix 5 -älykello testattavana

Kellon saapuessa 25.4 .2017 ensivaikutelma oli hieman yllättynyt – onpas miehisen näköinen kello, väritys ja koko. Omassa ranteessa oli tähän saakka kulkenut mukana Polarin valkoinen urheilukello. Kello lataukseen ja ohjekirja käteen. Itse en ole mitenkään erityinen ”data-nainen”, joten oli pakko pyytää puolisolta apua nappuloiden suhteen.

Uudesta liikuntakaverista oli  välittömästi ilmoitettava sosiaaliseen mediaan, jossa kello sai paljon kannustavia kommentteja. Päätin ottaa kellon ranteeseeni tavallisen kellon tapaan, jotta yhteistyöstämme tulisi arkista, päivittäistä ja saumatonta. Omien henkilökohtaisten tietojen jälkeen oli helppoa lähteä tekemään suunnitelmia ja tavoitteita oman liikkumisen suhteen.

Aamulenkki Garmin kädessä

Älykellon käyttö

Uutena toimintona päätin heti kokeilla kellon kanssa nukkumista. Unen tarkkailusta ja unen laadun seuraamisesta tuli itselleni tärkeää. Toki oma keho useimmiten aamuisin kertoo onko uniaika ollut riittävä ja hyvänlaatuinen, mutta ”käyrien ja sykkeen ”, ”syväuni ja kevytuni” seuraaminen myös tulosteena oli varsin mielenkiintoista ja opettavaista.

Omassa työpaikassani koko oma tiimi on saanut kuluneiden päivien aikana tutustua Garminin monipuoliseen maailmaan. Omaan työnkuvaani kuuluu myös asiakkaiden fyysisen kunnon merkityksestä puhumista ja käytännön harjoituksia. Kokeilujakson aikana kello oli mukana kuntosaliharjoittelussa sekä ryhmäkävely-lenkeillä yhdessä asiakkaideni kanssa. Asiakasryhmälleni kello on selkeästi liian monimutkainen ja erityisesti liian hintava , mutta ihaillen he siihen tutustuivat.

Uimahallissa kello toimi hyvin. Hienoa, että toimintovalikosta löytyi uintijuoksu -laji. Sykkeiden seuranta kovassa treenissä oli itselleni tärkeää. Toiminnot toimivat moitteettomasti. Allasuinti /kierrosuinti kerralla uintimatkan pituus ja siihen kulutettu aika olivat tärkeitä, mutta itselleni uutena toimintona löytyi allasvetojen määrä ja se ennen kaikkea kuinka monta vetoa vedin altaanmitassa. Ja ainahan on pakko parantaa edellistä allasveto suoritusta – niinhän se menee. Saunan lauteilla kuumuudessa kello toimi myös .

Korkeanpaikan leirillä olin Garmin kanssa Paimion mäkihyppykeskuksessa. Porrasharjoitus 300 askelman kanssa nosti sykkeet ja kaloreita kului. Itselleni tällaisessa harjoituksessa riitti sykkeiden seuranta. Matkat sisälsi juoksua ja kävelyä. Vauhdissa nappuloiden painaminen eri toimintojen välillä hieman ärsytti, jolloin mietin kuinka hienoa olisi jos tässäkin mallissa olisi kosketusnäyttö.

Korkean paikan leirillä Garminin kanssa

Itselleni uusin harrastus on Kangoo-jumps erikoisilla hyppykengillä. Tämän harjoituksen nimesin juoksumattojuoksuksi /elliptinen harjoitus koska hyppiminenKangoo-jumps Garminin kanssa tapahtuu pääasiallisesti omalla paikalla. Tämän harjoituksen aikana seuraan omaa sykettäni ja lopuksi itselleni merkittävintä on tämän lajin kohdalla kaloreiden kulutus. Vaikka kyseessä on ”paikallaan hyppimistä” on kellon mukaan hypitty matka ollut 6-9 km luokkaa. Tämä laji pistää koville ja kellon ehdottama palautusaika on ollut hyvin toimiva.

Geokätköilyssä /retkeilyssä  seurasin kompassia, kuljettua matkaa ja ajankulumista. Retken lopuksi kellon kartasta kuljettu reitin tutkiminen  on ollut mielenkiintoista. Ilmeisesti hienoimmassa Garminissa olisi myös kartastoja ladattuina. Toivottavasti joskus saan mahdollisuuden nähdä ja  tutustua tällaiseen kelloon. Liekö tulevaisuudessa vai onko jo nyt mahdollista saada geokätkökartat (sovellus)kellotauluun?

Kokeilujakson aikana aloitin myös pyöräilykauden. Omassa pyörässäni ei ole ollut mitään matkamittaria tai muuta teknistä vempainta. Mielenkiinnolla seurasin kellosta omaa matkavauhtiani ja lopuksi pyörälenkin pituutta.

Kuulun Suomen ladun ja polun paikallisyhdistyksen Peimarin Latuun ja Polkuun. Kokeilujakson aikana meillä oli kaksi yhdistystapahtumaa jossa esittelin kelloani muille aktiiveille. Tässä joukossa kello sai kiitosta monipuolisuudestaan ja erikoista kyllä naisten keskuudessa siitä, että näyttää niin sirolta. Ehkä olen jo itsekin tottunut kellon kokoon ja koko onkin tällä hetkellä ihan positiivinen asia.

Garmin Fenix 5 kestäää hyvin käyttöä

Ehdottomasti itselleni suurin positiivinen yllätys on ollut kellon akun kesto. Kokeilujakson aikana olen ladannut kellon vain kerran .Tätä tekstiä kirjoittaessani akkua on vielä jäljellä 11%. Päivittäin olen synkronoinut tapahtumani omaan  iPhone- puhelimeeni. Kokeilin muutaman päivän pitää  puhelimeni Bluetooth yhteyttä auki, mutta puhelimeni akku ei kestänyt tätä ilman lisälatausta.  Sähköpostien ja viestien tulo kellotauluun on kuitenkin palavereissa kätevää ja pidän sitä päällä edelleen kohdissa jolloin minun tarvitsee olla hiljaisesti tavoitettavissa vaan ei puhelimitse saatavilla.

Omaan elämäntilanteeseeni Garmin kello sopii hyvin. Liikun monipuolisesti ja olen nyt oppinut seuramaan suorituksiani  ja tutkimaan kehittymistäni.

Kellon mukana tulleet erilaiset haastetoiminnot olivat mukava lisä. Itse osallistuin erilaisiin askelhaasteisiin. Mikäli illalla ei tarpeeksi ollut kuljettuja askeleita oli pakko lähteä askeltamaan. Kellon kertoma, oma henkilökohtainen päivittäinen liikuntamäärä on ollut hämmentävän suuri. Monelle juuri tämä voisi toimi motivaattorina omalle liikkumiselle. Kuinka paljon juuri oman ikäisenä omien terveystietojen mukaan  tarvitsee liikuntaa jotta pysyy hyvinvoivana.

Keski-ikäisenä naisena kulutetut päivittäiset kalorit olivat itselleni merkityksellisiä tietoja. Kokeilujakson aikana arjen liikuntasuoritukset lisääntyivät entisestään. Kello toimi itselläni henkilökohtaisena ”personal trainerina”, liikuntapiiskurina ”Liiku” käskyllä sekä oman kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tutkija-apuna.

Kiitos kun sain mahdollisuuden osallistua tähän kokeiluun. Minä lunastan ehdottomasti uuden liikuntakaverin itselleni. Perheemme saa uuden ” liikuntajäsenen” Suunto ja Apple kellon rinnalle. Liikkumisen ei tarvitse olla teknistä mutta se monipuolistaa ja antaa uusia mahdollisuuksia perusliikunnallekin. Olen luonteeltani ”aina valmis” uusiin kokeiluihin niin kuin tämä kellokin. Otan uuden kokeiluhaasteen vastaan mielelläni milloin tahansa.

 

Reipasta ulkoilua Garminin opastuksella

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja