BLOGI, MATKAILU

Itse matka on vain pieni osa matkaa

Kaukokaipuiset, matkaintoiset, reissumiehet, seikkailijattaret… Maailmassa riittää väkeä, jotka odottavat aina sitä, kun saavat seuraavan kerran lähteä. Mielessä pyörii monet mahdolliset kohteet, ehkä kiertämättömät korttelit tai vielä valloittamattomat vuoret. Palkkapäivänänä osa rahoista siirretään reissutilille ja lomat pyhitetään matkoille.

Mutta onko viikon matka tosiaan vain seitsemän päivän mittainen? Tuskinpa.

Matka alkaa jo paljon ennen reissua

Usein matka alkaa haaveesta. Haave voi saada kimmokkeen kirjasta, kuullusta tarinasta, halpalentotarjouksesta tai vaikka tuntemattoman Instagram-kuvasta, mutta alkuperästään huolimatta se on usein matkan ensimmäinen askel.

Haaveille ja unelmien matkalle kannattaa antaa riittävästi aikaa: kiireessä ei edes pysty miettimään omia toiveitaan tarkasti. Löytyisikö itselle sopivin vaihtoehto toiselta puolelta maailmaa vai vain parin tunnin bussimatkan päästä? Olisiko tällä kertaa vuorossa aktiivinen seikkailuloma, utelias kaupunkiloma vai energiaa antava lepoloma? Lehdet, kirjat ja internetin ihmeellinen maailma auttavat uppoutumaan aiheeseen, eikä hyvistä haaveilueväistäkään kannata tinkiä.

Joskus parhaat ideat syntyvät porukalla: Matkahaaveilun ja sen jälkeisen suunnittelun voi toteuttaa myös yhdessä. Saman brunssipöydän tai iltakahvien äärelle voi kutsua unelmien retkiporukan tai kunkin suunnittelemaan omaa soolomatkaansa.

Tee pakkaamisesta mukavaa (tai vähintään siedettävää)

Pakkaaminenkin on osa matkaa. Se nyt on vain harvalle se kaikista rakkain osa. On aika muuttaa pakkaamisen ennakkoluuloja! Turhautumisen ja stressin sijasta pakkaamisesta kannattaa tehdä mahdollisimman mukavaa.

Aloita ajoissa. Fiilistele tulevaa, kuvittele itsesi reissun päälle tai perille kohteeseen ja pakkaa mukaan suosikkikamppeesi. Tuskin kukaan on vielä koskaan harmitellut, että pakkasi matkalleen vähän liian aikaisin. Kun tarvittavan saa pakattua laukkuun pikkuhiljaa, voi matkaa edeltävän illan säästää reissun suunnitteluun ja lepoon. Huolella laadittu pakkauslista helpottaa huomattavasti ja myös valmiita listoja on netti pullollaan.

Pakkaa porukassa. Pakkaamisesta voi tehdä perheen yhteisen hetken ja matkakavereiden kanssa voi pakata yhdessä vaikka puhelimen tai Skype-keskustelun välityksellä.

Innostu ennakkoon, ota kaikki irti jälkikäteen

Kun matkaa miettii tiedostaen pidempänä kuin itse reissu kestää, muuttuu mielikin reissuvaihteelle riittävän aikaisin. Joillekin suosikkiasia matkustamisessa on juuri ennakkovalmistelut – että mukaan saa juuri ne vaatteet ja tarvikkeet, jotka tahtoo, tai että kohteeseen tai reittiin on päässyt syventymään jo paljon ennen kuin on perillä. Nykytekniikka mahdollistaa, että osiin kohteista pääsee kulkemaan etukäteen jopa virtuaalisesti.

Toisaalta matkaa ei kannata päättää veitsellä leikaten siihen, kun lentokone laskeutuu tai avain kääntyy kotiovessa. Sen jälkeen alkaa vaihe, jolloin epäonnisestakin matkasta voi vielä kullata unelmien reissun: valokuvia käydään läpi, kuluneita hetkiä muistellaan yhdessä matkatoverien kanssa, ja reissupyykki pyörii pesukoneessa. Matkan tunnelmassa voi kellua vielä pitkään.

Ja kun tunnelma karkaa, alkaa uudesta haaveesta uusi matka.

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 4 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Matkailu"