BLOGI, RETKEILY, TALVIRETKEILY

Jouluretki & lahjaksi pähkinäenergiaa!

Retkellä ja ulkona peuhatessa tarvitaan energiaa, proteiinia ja suolaa, jotta mieli ja keho pysyisivät voimissaan. Itse usein mutustelen pähkinöitä taskusta samalla, kun kävelen ja ihailen maisemia. Tämä auttaa jaksamaan ja samalla ajatukset pysyvät kirkkaina. Olen ilokseni huomannut, että myös lapsille pähkinät maistuvat oikein hyvin.

Mitä evääksi retkelle lasten kanssa

Talviretki lasten kanssa

Hyvä monipuolinen pähkinä on cashewpähkinä. Cashewpähkinöissä on sellaisenaan 574 kcal 100 grammaa kohden. Lisäksi cashewpähkinöissä on hyvää rasvaa 71 %, proteiinia 14 % ja imeytyvää hiilihydraattia 13 %. Mikäpä voisikaan olla parempaa retkiherkkua kuin maukkaat pähkinät?

Ajattelin valmistaa itsellemme sekä joululahjaksi retkeilijälle suunnitellun superherkkuvälipalan, jossa cashewpähkinöiden kaveriksi lisätään pekaanipähkinöitä ja mausteita. Pekaanipähkinän ravintoarvo on myös erittäin hyvällä tasolla ja samalla ne antavat vaihtelevuutta lopputulokseen. Pekaanipähkinöissä on 710 kcal (100g), rasvaa 90 %, proteiinia 5 % ja imeytyvää hiilihydraattia 3 %.

Paahdettujen pähkinöiden lisäksi voi lahjaksi tehdä söpöjä karhupipareita, jotka toimivat myös pakettikortteina. Karhumuotin löydät Partioaitan myymälöistä sekä verkkokaupasta. Mikäli lahjan saaja pitää lisäksi aromikkaasta kahvista, voi mukaan sujauttaa vielä paketillisen hyvää pannukahvia. Kyllä tällä kokonaisuudella kelpaa joulun välipäivinä lähteä metsään koko perheen voimin. Uskon että pähkinät tekevät kauppansa ja energiaa peuhaamiseen riittää.

Pähkinäsekoitus

Jouluna on kiva lähteä retkelle. Ihmisen mieli rauhoittuu metsässä nopeasti ja jo lyhyenkin ajan jälkeen stressihormonien määrä kehossa laskee. On aika siirtää arjen kiireet taakse, keittää pannullinen kahvia ja tarjoilla seurueelle herkullisia pähkinöitä ja pipareita. Tätä on joulu parhaimmillaan.

Paahdettuja herkkupähkinöitä (1kg)

  • 700 g cashewpähkinöitä
  • 300 g pekaanipähkinöitä
  • 3 tlk suolaa
  • 2 tlk kanelia
  • 2 tlk chilijauhetta (tai maun mukaan)
  • Hyppysellinen mustapippuria
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl siirappia (vaahterasiirappia)
  • Loraus rypsiöljyä

Ota astia ja kaada pähkinät astiaan. Lisää joukkoon mausteet. Sekoita kunnolla. Lisää joukkoon hunaja, siirappi ja öljy. Sekoita kunnolla. Kasaa pähkinät uunipellille (älä levitä ja muista leivinpaperi). Paahda pähkinät lämmitetyssä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Vahdi, jotta et vahingossa polta pähkinöitä. Kun väri on paahteinen ja pinta karamellisoitunut, ovat pähkinät valmiita.

Pannukahvi nuotiolla

Käytä raikasta vettä. Kiehauta vesi ja nosta pannu syrjään. Lisää pannuun kahvia noin 6-7 grammaa desiä kohden. Nosta pannu takaisin tulelle ja anna veden kuohahtaa kerran. Sekoita kevyesti kahvia ja nosta pannu syrjään. Anna kahvin hautua 4-5 minuuttia. Parhaimmillaan kahvi on 75-80 asteisena. Kahvin makua voi pehmentää ripauksella suolaa. Lisää suola pannuun, kun kahvi on kuohahtanut.

Nokipannukahvi maistuu retkellä

Toivotan kaikille Partioaitan blogin lukijoille oikein nautinnollista joulun aikaa!

HUOMAUTUKSET

Samanlaisia ​​blogeja


+ 9 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Retkeily, Talviretkeily"




Tilaa ilmoitukset uusista blogeista!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tuoreita uutisia! Anna sähköpostiosoitteesi alla. Tilaamalla hyväksyt tietosuojaselosteen ja evästeet.