BLOGI, RETKIRUOKAILU

Kolmen ruokalajin illallinen eräretkelle

Kolmen ruokalajin joulu- tai uuden vuoden illallinen eräretkelle. Hyvää joulua ja onnea ruoanlaittoon!

Alkuruoka

Chipotle-pähkinät

Hieman tulisempi välipala/alkuruoka – erittäin hyvää.

Savustettu chili chipotle

Chipotle eli savustettu chili.

Valmistusaineet

2 punaista chiliä
1 chipotle-chili (savustettu chili)
4 dl pähkinäsekoitusta
4 rkl vaahterasiirappia (tai hunajaa)
2 rkl vettä
suolahiutaleita

Valmistus

  1. Huuhtele chilit ja leikkaa pituussuunnassa. Poista siemenet ja valkoinen osa ja paloittele chili pieniksi paloiksi. Murenna chipotle (leikkaa se kahtia ja poista tuliset siemenet).
  2. Paahda pähkinöitä muutama minuutti kuumalla ja kuivalla pannulla. Lisää chili ja chipotle ja sekoita puolisen minuutta niin että chilit paahtuvat.
  3. Lisää vaahterasiirappi ja vesi ja sekoita kunnes neste on haihtunut ja siirappi on kalvona pähkinöiden päällä. Sirottele päälle suolahiutaleita.
  4. Laita pähkinät esim. karamelli- tai muffinivuokiin ja anna jäähtyä. Sirottele päälle vielä hiukan suolahiutaleita.

Pääruoka

Porsaanfilepata

Nopeasti valmistuva ja hyvä resepti retkille.

Porsaanfilepata

Porsaanfileet ruskistumassa.

Valmistusaineet

400 g porsaan filettä, joko tuoretta tai kuivattua
2 dl kuivattua kermaa + vettä 2 dl:aan valmista kermaa
1 rkl voita paistamiseen, vaihtoehtoisesti öljyä
1,5 rkl fondia makusi mukaan, esim. sieni, kasvis, kana tai liha
50 g kuivattuja kantarelleja
10 kpl kuivattuja kirsikkatomaatteja
1 rkl karkeaksi hakattua timjamia

Valmistus

  1. Laita kuivattu liha veteen n. tunti ennen valmistamista
  2. Paista pannulla yhdessä kantarellien kanssa kullanruskeiksi
  3. Vispaa kerma/neste ja valitsemasi fondi ja kaada porsaanfileen ja kantarellien päälle
  4. Sekoita ja keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti
  5. Sekoita mukaan tomaatit
  6. Tarjoile riisin tai perunamuusin kera

Jälkiruoka

Nopea appelsiinijuustokakku (4 – 6 annosta)

Ulkoilmaihmiset ansaitsevat näin joulun ja uuden vuoden aikaan kunnon jälkiruoan. Tämä juustokakku valmistuu vaivatta ja ilman suuria ponnistuksia, sekoitat vain ainekset ja asetat kerroksittain keksien kanssa. Olen täydentänyt appelsiinisekoituksen ripauksella raastettua appelsiinin kuorta.

Valmistusaineet

2 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
4 appelsiinia
2 – 3 rkl vaniljasokeria
12 Digestive-keksiä (tai vastaavaa)
4 appelsiinin raastettua kuorta
(Mintunlehtiä koristeluun)

Valmistus

  1. Vatkaa kerma ja yhdistä tuorejuuston kanssa.
  2. Jätä yksi appelsiini koristelua varten.
  3. Leikkaa loput appelsiinit pieniksi paloiksi, kaada pois appelsiineista valunut ylimääräinen neste.
  4. Sekoita appelsiininpalat tuorejuustoseoksen kanssa, makeuta vaniljasokerilla.
  5. Aseta seos lasiin tai muuhun astiaan kerroksittain keksien ja appelsiininkuoriraasteen kanssa.
  6. Koristele appelsiinilla ja mintunlehdillä.
KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 20 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Retkiruokailu"