BLOGI, TUOTETESTIT JA -VINKIT

Millainen retkeilytakki sopii minulle?

Parhaimmillaan retkeilytakki on säältä suojaava, hengittävä, kestävä ja hyvän liikkuvuuden tarjoava takki, joka on yksi retken tärkeimmistä kamppeista. Takki suojaa sateelta, tuulelta, hyönteisiltä ja auringon uv-säteiltä. Hyvässä takissa on lisäksi helppo liikkua ja siinä on sopivasti käytännöllisiä taskuja. Loppukesän ja syksyn aikana minun on tarkoitus tehdä useita retkiä Pohjois-Savon ja Lapin alueella. Nyt on aika miettiä millainen retkeilytakki sopisi minulle parhaiten.

Taskujen sijoittelut kannattaa huomioida takkia valittaessa. Esimerkiksi päivärepun tai rinkan kanssa retkeillessä olisi hyvä, että taskut eivät jää lantiovyön alle, joten taskujen tulisi olla riittävän ylhäällä. Myös hupun muoto ja istuvuus ovat tärkeitä ominaisuuksia. Hyvin istuva huppu liikkuu pään mukana ja suojaa tuulelta, auringolta ja sateelta. Monissa malleissa huppu voi olla hyvin suojaava ns. myrskyhuppu, jolloin kokonaan suljettu huppu suojaa kovallakin myrskyllä.

Hihatasku ja myrskyhuppu Fjällräven Keb -takissa

Fjällräven Keb Jacket -takissa on kätevä hihatasku ja suojaava myrskyhuppu.

Tierra Ace -takin ylös sijoitetut taskut ovat käytettävissä myös rinkan kanssa.

Tierra Ace -takin ylös sijoitetut taskut ovat käytettävissä myös rinkan kanssa.

Käyn tässä läpi neljä hiukan erilaista ja suosittua retkeilytakkia, joiden kaikkien ominaisuudet riittävät hyvin myös vaativampaan käyttöön. Näistä malleista kolmessa on kangas, joka on valmistettu puuvilla-polyesteristä ja sen jälkeen kyllästetty vettä ja likaa hylkiväksi. Tierran Ace -takki on valmistettu paksusta softshell-kankaasta, joka on myös pintakäsitelty vettä ja likaa hylkiväksi.

Tierra Ace -takin hupussa on hyvät kiristykset ja hyvä lippa.

Tierra Ace -takin hupussa on hyvät kiristykset ja hyvä lippa.

Sasta 1928 -takissa on tarralla säädettävä huppu. Säätö auttaa, ettei huppu tule silmille.

Sasta 1928 -takissa on tarralla säädettävä huppu. Säätö auttaa, ettei huppu tule silmille.

Näissä takeissa ei ole lainkaan vedenpitävää kalvoa. Hyvän retkeilytakin ei tarvitse olla vedenpitävä, sillä harvoin me tarkoituksella sateessa retkeilemme. Kovemman sateen varalle repussa kulkee kevyt kuoritakki tai sadeviitta. Kalvoton retkeilytakki toimii hyvin kevyellä sateella, sillä takki kuivuu nopeasti päälle.

Fjällräven Keb Jacket -takki

Fjällräven Keb Jacket - ulkoilutakkien aatelia

Ruotsalaisen Fjällrävenin huippusuositun Keb -sarjan takki on ilmestymisestään asti ollut yksi Fjällrävenin myydyimmistä takeista. Takissa on yhdistetty kestävää G-1000 -kangasta sekä joustavaa stretch-kangasta. Taskut ovat sijoitettu ylös, sivuilla ovat kätevät ventilaatiot ja päätä suojaamaan on tehty jykevä myrskyhuppu. Viimeistellyn suunnittelun tuloksena takissa on erinomainen liikkuvuus ja joustavuus.

Katso tarkemmin:
Naisten malli
Miesten malli

Plussat ja miinukset

+ istuvuus ja liikkuvuus

+ taskujen sijoittelu

+ suojaava huppu

– selkäpuolelta tuulee herkästi läpi

Sasta 1928 Anorak

Perinteinen anorakki on edelleen hyvä valinta ulkoilutakiksi

Nurmeksen takamailta Pohjois-Karjalasta alkunsa saanut Sasta on pitänyt lähes aina valikoimissaan anorakki-mallista takkia. 1928 Anorak on Partioaitan kanssa yhteistyössä toteutettu juhlamalli. Vuonna 1928 perustettu Partioaitta juhlii ensi vuonna sen 90-vuotista taivalta. Materiaalina anorakissa on puuvillapohjainen kangas, joka on Nikwax-kyllästetty. Anorakin erikoisuus on suuri etutasku. Anorakki on mitoitukseltaan väljä, joten se toimii hyvin myös talvella. Suojaava, iso huppu antaa tarvittaessa suojaa huonossa kelissä.

Tutustu tarkemmin:
Sasta 1928 Anorak

Plussat ja miinukset

+ mitoitus (mahtuu alle lämmintä)

+ taskut

+ suojaava kaulus

– mitoitus (kesällä väljä)

Fjällräven Skogsö -takki

Ulkoilutakki voi olla myös tyylikäs kaupunkitakki, kuten Fjällräven Skogsö

Fjällrävenin Skogsö -takki on nopeasti noussut suosituksi ja monikäyttöiseksi takiksi. Materiaalina takissa on luotettu G-1000 Lite -kangas. Takin muotoilussa on otettu huomioon soveltuvuus mm. pyöräilyyn. Takin helma on takaa pidempi ja hihoissa on riittävästi pituutta. Alataskut sopivat arkeen ja ylätaskut sopivat käytettäväksi rinkan kanssa. Ylätaskut toimivat myös ventilaatioina. Tässä mallissa on myös hyvin suojaava huppu.

Tutustu tarkemmin:
Naisten malli
Miesten malli

Plussat ja miinukset

+ liikkuvuus

+ hihojen ja helman pituus

+ taskut

– alataskut jäävät lantiovyön alle

Tierra Ace -takki

Softshell-takki on erittäin monikäyttöinen ja mukava päällä joustavan materiaalin ansiosta

Ruotsalaisen Tierran Ace -takki on muista poiketen paksua softshell-kangasta. Softshell joustaa hyvin ja antaa hyvän suojan. Takin taskut ovat sijoiteltu ylös, käytettäväksi rinkan kanssa. Suojaava huppu ja hyvä liikkuvuus tekevät Ace -takista erittäin hyvän vaihtoehdon perinteisille puuvillakankaille.

Tutustu tarkemmin:
Naisten malli
Miesten malli

Plussat ja miinukset

+ jousto

+ taskujen sijoittelu

– materiaali on arka kipinöille

Mikä näistä sopii parhaiten sinulle?

Jokaisessa näistä malleista on omat etunsa ja ominaisuutensa, mutta silti niistä löytyy eroja. Itse arvostan vaatteen monikäyttöisyyttä sekä perinteistä puuvillaa materiaalina. Sasta 1928 Anorak on malli, joka toimii ympärivuotisesti, taskut ovat yhteensopivia lantiovyön kanssa ja mallissa on hyvä liikkuvuus, joten minulle paras vaihtoehto on Sasta 1928 -anorakki. Millainen malli sopii parhaiten sinulle?

Blogista ja oppaista lisää luettavaa:

Takin valinta -oppaasta löydät lajikohtaisesti asioita mitä huomioida takin valinnassa

Kahta en vaihda, retkeilytakkia ja anorakkia – Joppe Ranta etsimässä blogissa täydellistä retkeilytakkia

Materiaalioppaasta löydät tietoa eri kankaista ja valmistusmateriaaleista.

G-1000-takin vahaus – katso videolta ohjeet kuinka vahata Fjällräven G-1000-vaatteet.

Kerrospukeutumisen perusteet –oppaasta löydät hyvät vinkit eri kerroksista.

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 9 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Tuotetestit ja -vinkit"