BLOGI, RETKEILY, VINKIT ULKOILIJALLE

Pääkaupunkiseudun top 5 luontokohteet

Luontokuvausta harrastava myymäläpäällikkö Emilia Milonoff Espoon Tapiolan Partioaitasta vinkkaa suosikkipaikkansa lähiretkeilyyn.

 

Meiko kirkkonummi

1. Meikon ulkoilualue, Kirkkonummi

Meiko on yksi lempikohteistani. Siellä voi kulkea omia polkujaan tai merkittyjä reittejä. Tänne tulee tehtyä päiväretkiä koiran kanssa.

Katso sijainti Google Mapsista

Sipoonkorpi

2. Sipoonkorven kansallispuisto

Kaunista metsää ja suuri alue, jossa voi retkeillä monipuolisesti. Sipoonkorvessa on myös esimerkiksi vanhan metsän asukkeja, kuten hömö- ja töyhtötiaisia, joita nykyään valitettavasti yhä harvemmin näkee.

Katso sijainti Google Mapsista

Porkkalanniemi

3. Porkkalan kärki, Kirkkonummi

Moni tekee Porkkalaan yöretkiä, mutta alue on myös päiväkohteena ihana – ja suosittu lintukohde. Porkkalan kärjessä saa nähdä sekä metsää että merenrantaa, eikä kävelymatka rantakallioille ole liian haastava pienellekään retkeilijälle.

Katso sijainti Google Mapsista

Vanhankaupunginlahti

4. Vanhankaupungin lahti, Helsinki

Olen Itä-Helsingistä kotoisin ja tunnen Herttoniemen sekä Viikin alueet kuin omat taskuni. Vanhankaupungin lahti on hieno linnustoltaan – varsinkin keväällä näkee paljon muuttolintuja. Herttoniemen päädystä lähtee rantaa pitkin hieno reitti kohti Viikkiä.

Katso sijainti Google Mapsista

Vaakkoi

5. Vaakkoin ulkoilualue, Espoo

Jokakesäinen kohde, jossa on pieniä lampia ja pari isompaa järveä. Täällä voi retkeillä näkemättä melkein ketään, vaikka olisi sesonki päällä. Monen näköistä metsää, lampia ja pari laavuakin.

Katso sijainti Google Mapsista

Katso lisää Emilian luontokuvia Instagramissa sekä osoitteessa emiliamilonoff.com

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja