BLOGI, RETKEILY

Reppu selkään ja lähimetsään

Repulla on iso rooli retkellä. Hyvää reppua on miellyttävä kantaa ja sen uumeniin saa riittävästi kaikkea, mitä retkellä tarvitsee. Kuten rinkoissa, on repuissakin kannettavuudella ja istuvuudella merkitystä. Itse henkilökohtaisesti pidän repuista, joissa on lantiovyö. Lantiovyö parantaa kannettavuutta ja pitää repun paremmin selässä kiinni. Päiväretkelle lähtiessäni pakkaan mukaani eväät, kahvinkeittovälineet, tulentekovälineet, taukovaatetta ja vettä. Joskus mukaan lähtee istuinalusta, makkaratikku yms. Tavarat mahtuisivat pienempäänkin reppuun, mutta itse pidän 25-35 -litraisista repuista. Tämän kokoisissa repuissa on yleensä hyvä lantiovyö ja istuvat selkääni paremmin. Pitkä selkä tarvitsee mielestäni hiukan isomman repun. Enkä ole kokenut vajaan repun kantamista mitenkään hankalana.

Niittylahti

Kotikulmiltani Kuopion läheisyydestä löytyy hyvin päiväretkikohteita. Lisäksi vain noin tunnin ajomatkan päässä on useita mielenkiintoisia paikkoja, joissa osassa pääsee nauttimaan hyvinkin erämaisesta tunnelmasta. Lähimpiä kohteita ovat Niittylahden ulkoilualue, Suovu-Palosen ulkoilualue, Kallaveden saaret sekä Etelä-Konneveden kansallispuisto. Hiukan kauempaa löytyvät muun muassa Tiilikkajärven kansallispuisto sekä kaunis Älänne. Kahden tunnin ajomatkan päästä löytyy muutama kansallispuisto lisää: Hiidenportin kansallispuisto, Kolin kansallispuisto kansallismaisemineen sekä Koloveden kansallispuisto.

Lähialueen kohteista yksi mielenkiintoisimpia on Niittylahden ulkoilualue, josta suurin osa on kaupungin omistuksessa. Alueen monipuoliseen luontoon voi tutustua noin kahdeksan kilometrin mittaisella ulkoilureitillä, joka on merkitty maastoon vihreillä maalimerkeillä. Reitin varrella on Mustamäen laavu. Alueella olevaa Tonkkurinmäen maisemaa voi ihailla erillisellä 2,5 kilometrin mittaisella lenkillä. Lue Niittylahdesta lisää Partioaitan sivuilta löytyvästä Kohdeoppaasta.

Tikapuut kiven päälle

Seuraava oma reissuni kohdistuu Etelä-Konneveden kansallispuistoon, jossa polut alkavat pian olla talven jäljiltä käveltävässä kunnossa. Etelä-Konneveden kansallispuistossa on uusi 14 km pitkä Kolmen vuoren vaellus, joka alkaa Vuori-Kalajan kotalaavulta. Kokonaisuudessaan rengasreitille tulee kuljettavaa 16 km. Tämä retki siis seuraavaksi suunnitelmissa.

Omat reppuni

Tällä hetkellä kaksi retkireppua nousevat ylitse muiden, Savotta Jääkärireppu ja Osprey Talon 33. Kuten aikaisemmin mainitsin on minulle mieleinen reppu kooltaan 25-35 litraa. Jääkärireppu edustaa perinteitä ja toimii hyvin metsäretkellä. Ylipakattavuutensa ansiosta Jääkärireppu menee myös yön yli reissulle. Talon 33 on puolestaan kevyt ja hengittävä reppu, jonka kanssa pärjää kesähelteillä ja pyöräillessä.

Osprey Talon

Osprey Talon 33.

Päivittäin selässäni kulkee mielestäni erittäin onnistunut reppu, Fjällräven Räven 28. Räven 28 on tilava ja siitä löytyy paljon toiminnallisia taskuja. Repussa kulkee läppäri, tabletti, kauppaostokset yms. Räven istuu hyvin selkään. Vaimo muuten myös ihastui Räven-reppuun, joten niitä meiltä löytyy nyt kaksi.

Räven-reppu

Fjällräven Räven 28.

Räven 28 taskut

Pataruoka kulkee kätevästi ruokatermoksessa

Ruokatermos on käytännöllinen lämpimien pataruokien ja retkiruokien kuljettamiseen. Voit kotona tehdä helposti Italianpataa, pussipastaa tai keittää vettä ja lisätä retkiruokapussin ruokatermokseen. Ruoka pysyy lämpimänä ja tekeytyy valmiiksi lounastaukoa varten. Tauolla ei tarvitse kaivaa retkikeitintä esille, vaan voi aloittaa suoraan lämpimän lounaan nauttimisen. Et tarvitse erillistä lautasta ja tiskit pysyvät kasassa ilman sotkua. Kätevää.

Esimerkiksi pussipastaan on helppo lisätä mieleisiä aineksia. Tonnikala, salami, valkosipuli, aurajuusto ja kinkku ovat muun muassa sellaisia aineksia, joilla ruokaan saa paljon lisää makua ja proteiinia. Makua voi lisätä myös mausteilla. Basilika, mustapippuri tai vaikkapa chili antavat ruokaan paljon vivahteita.

Keittolounas mukaan ruokatermospullossa

Suosittelen päiväretkillä maistelemaan erilaisia pussiruokia ja tuunaamaan niitä rohkeasti. Näin löydät omia suosikkeja, joita voit sitten pakata pidemmälle vaellukselle mukaan.

Mukavia kevätretkiä kaikille!

lähiretkeily

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 9 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Retkeily"