BLOGI, OUTDOOR-URHEILU

Salomon S-Lab Sense 4 Ultra SG – Tuotearvostelu

Pito, se on ensimmäinen asia mikä tulee mieleen, kun Sense 4 Ultra SG -kenkä mainitaan. Ensimmäisen kerran vedin kengät jalkaani huhtikuussa 2016 ja sen jälkeen olen juossut niillä kaikki polkulenkkini ja kolme kilpailua.

Salomon S-Lab Sense 4 Ultra

Kengän vaimennus on 9 mm ja 13 mm, heel-dropin ollessa 4 mm. Toisin sanoen kenkä on hyvin tarkka ja ”matala”. Jos on tottunut juoksemaan kengällä, jossa on isompi heel-drop, tällöin esimerkiksi Salomonin Speedcross on parempi vaihtoehto. Itse vaihdoin Speedcross-kengistä Senseen enkä ole katunut. Tuntuma maastoon on aivan erilainen, ja omasta mielestäni tarkempi ja parempi kuin korkeamman dropin omaavilla kengillä.

Kengän lesti on mielestäni sopivan leveä ja kenkä ”istuu kuin hansikas” heti uudesta asti ja tämän mahdollistaa Salomonin Endofit-tekniikka. Endofit on kuin sukka kengän sisällä, joka takaa hyvän istuvuuden. Tuntuma omaan jalkaani on vain parantunut, mitä enemmän olen niillä juossut. Pikanauhoitus toimii hienosti ja se on pitävä. Toki silloin tällöin pitkillä lenkeillä kenkää täytyy hieman kiristellä, mutta pikanauhoituksen ansiosta nauhat eivät koskaan pääse aukeamaan ja aiheuttamaan kompastumisia.

Sitten se pito. On aivan uskomatonta miten hyvin kenkä pitää märällä polulla ja mudassa, mutta silti kenkä toimii hyvin myös hieman kovemmalla alustalla, kuten esimerkiksi hiekkatiellä. Muutamilla lenkeillä joissa olemme nousseet märkää ruohikkoista ylämäkeä, Ultra SG:n pohja piti täysin eikä lipsunut, kun taas toisella juoksijalla, jolla oli myös polkujuoksukenkä, mutta eri malli, lipsui. Ainoa alusta jossa olen huomannut, että juostessa saa olla hieman tarkempana pidon kanssa, on märällä kalliolla.

Jos kaipaat kevyttä, mukavaa ja erittäin hyvän pidon omaavaa polkujuoksukenkää, Salomon S-Lab Sense 4 Ultra SG on sellainen.

Salomon S-Lab Sense 4 Ultra-kengät juoksun jälkeen

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja