BLOGI, VINKIT ULKOILIJALLE

Vaelluskenkien uudelleenpohjaus – laadukkaalla korjauksella lisää ilometrejä

Vaelluskengät voivat ajan myötä muuttua liukkaiksi tai niiden pohjat voivat haurastua. Eikö olekin turhauttavaa heittää laadukkaita vaelluskenkiä roskiin? Ei hätää, sillä vaelluskenkien uudelleenpohjaus voi antaa niille uuden elämän. Olen itse lähettänyt vaelluskenkäni korjattaviksi Partioaitan palveluun, ja lopputulos yllätti positiivisesti.

Vaelluskenkiäni, joiden kanssa olin kokenut lukuisia seikkailuja, oli aika päivittää. Pohjakumi oli kovettunut liukkaaksi, ja kengät olivat kärsineet monista retkistä. Sen sijaan, että olisin hankkinut uudet kengät, päätin antaa niille toisen mahdollisuuden lähettämällä ne Partioaitan korjauspalveluun.

vanhat kuluneet vaelluskengät

Vaelluskenkien uudelleenpohjaus alkaa pesusta

Partioaitan 365-klubilaisena olin jo hyvän aikaa ollut tietoinen mahdollisuudesta pohjata vaelluskengät uudelleen. Nyt on aika tarttua toimeen ja kiikuttaa kengät remonttiin. Lukaisen vielä läpi seikkaperäisen ohjeen vaelluskenkien pesusta.

Irrotan nauhat ja pohjalliset, ja pesen kengät huolellisesti. Pelkkä puhdistus päältä ja rasvaus ei riitä, sillä etenkin vedenpitävillä kalvoilla varustetut on pestävä huolella myös sisäpuolelta, jotteivat kosteutta sisältä päin pois haihduttavat materiaalit tukkeudu. Pesun jälkeen annan kenkien kuivua huolellisesti.

Lähes kahden viikon odotuksen jälkeen pakkaan hyvin kuivuneet kengät kassiin, ja otan suunnaksi Tapiolan Partioaitan. Hieman nolona nostan huolellisesti pestyt, mutta edelleen kovin rujonnäköiset kengät tiskille avuliaan myyjän arvioivan katseen alle. En saa moitteita laatukenkien laiminlyönnistä, enkä yllättävää kyllä edes tein ite ja säästin -nastoituksesta. Sitä kyllä vähän pelkäsin.

vanhat kuluneet pohjat vaelluskengissä

Uudet pohjat ylittävät odotukseni

Vaelluskenkiäni uudelleenpohjaukseen jättäessäni varaudun reilun kahden kuukauden toimitusaikaan. Kuitenkin jo viiden viikon odotuksen jälkeen saan ilmoituksen, että kengät ovat valmiit noudettaviksi. Menen myymälään uteliaana ja avaan laatikon – uudelleenpohjaus on ylittänyt odotukseni. Kengät näyttävät lähes uusilta, ja Vibramin pohjat takaavat pitävän otteen. Mukana tulevat uudet nauhat ja käyttämättömät pohjalliset.

vaelluskengät laatikossa uusilla pohjilla

uudelleenpohjatut vaelluskengät

Vaikka uudelleenpohjaus maksoi 115 euroa, se on huomattavasti edullisempi vaihtoehto kuin uudet kengät. Lisäksi se on ympäristöystävällinen valinta. Vaelluskenkien uudelleenpohjaus on fiksu ja lompakkoystävällinen ratkaisu luontoihmisille, jotka haluavat jatkaa luottokenkiensä käyttöä.

Jos omat vaelluskenkäsi ovat nurkissa pölyttymässä, älä aikaile. Vaelluskenkien uudelleenpohjaus on hyvä mielen korjauspalvelu, joka pidentää kenkien käyttöikää merkittävästi. Partioaitta tarjoaa uudelleenpohjauspalvelun useille kenkämerkeille hintaan 115 euroa.

Tämä ympäristöystävällinen ja kustannustehokas vaihtoehto mahdollistaa laadukkaiden vaelluskenkien käytön pitkään. Oma kokemukseni osoittaa, että vaelluskenkien uudelleenpohjaus on investointi, joka kannattaa.

Lue lisää vaelluskenkien uudelleenpohjauksesta.

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja