BLOGI, MATKAILU, TUOTETESTIT JA -VINKIT

8 asiaa joita ilman en matkusta – ne pienet jutut

Kun ihmiset kyselevät vaellusten ja matkojen edellä, että mitä pitäisi ottaa mukaan, olen tavannut tähdentää seuraavaa lausetta: ”Hyvät varusteet eivät takaa hyvää reissua, mutta huonot varmistavat huonon”.

Oli kyseessä sitten joku etelän rantakohde, syksyinen Ruotsinlaiva tai vaikka Khumbun syvät laaksot, oikeat varusteet helpottavat elämää matkustaessa.

Teen ennen jokaista reissua yksityskohtaisen pakkauslistan matkaa varten ja on muutama tuote, jotka ovat mukana jokaisessa – kohteesta riippumatta. Tässä kahdeksan varustetta, joita ilman en matkusta:

8 tärkeintä asiaa matkalle
Näitä ilman en matkusta.

1. Merinobokserit, -sukat ja T-paidat

Sen lisäksi, että merinoalusvaatteet ovat kevyitä ja mukavia, niitä ei tarvitse kovin montaa mukaan, merinovilla kun on materiaalina sellainen, ettei se kaipaa tuuletusta ihmeempää pesua. Niinpä pakkaan yleensä alusvaatteita mukaan bokserit/sukat/t-paita per viikko -suhteessa. Kolme viikkoa, kolmet kalsarit!

Merinovillapaita lämmittää viileällä ja viilentää kuumalla. Se siirtää kosteuden eli hien nopeasti pois iholta.

2. Olohousut

Minä en farkuissa enää suostu lentämään enkä pitkiä matkoja ajamaan! Niinpä olohousut (tällä hetkellä Patagonian verkkarit) ovat se pieni luksus, jonka otan aina mukaan. Myös perillä leiri-, hotelli- ja majoitusoloissa on mukava saada päivän päätteeksi pieruverkkarit jalkaan.

3. Virtapankki

Akkuteknologia kevenee koko ajan ja nykyään jo 20 000 mA:n virtapankkikaan ei enää tonneja paina. Sillä lataa puhelinta ja kameraa viikon ja pidempäänkin, kun säästeliäästi kun elää, Muista, että lentokoneessa virtapankkia ei saa pakata ruumaan! Käsimatkatavaroissa niitä saa kuljettaa ilman ongelmia, mutta ruumaan menevistä laukuista powerbankit otetaan pois läpivalaisussa. Ikävä ylläri perille päästessä, kun sähköä ei olekaan!

4. Aurinkolasit

Ihan sama minne päin maailmaa menet ja mihin aikaan vuodesta, kategorian 4 aurinkolasit suojaavat aina!

Aurinkolasit aina mukana!

5. Pipo

Noin 70 % ruuminlämmöstämme poistuu pään kautta, joten helppo keino lämpimänä pysyttelemiseen on pään suojaaminen. Kevyt merinopipo ei paljoa repun pohjalla paina ja illan viiletessä se lämmittää mukavasti, olit sitten Balilla tai Alpeilla.

Vaikon merinovillainen pipo lämmittää kylmässä ja tuulessa.

6. EA-pakkaus

Minulla kulkee pieni ensiapupakkaus aina mukana. Se sisältää vähintään ibuprofeenia, Imodiumia, Precosaa, vedenpuhdistustabletteja, magnesiumia, laastareita ja alkeelliset sidetarpeet. Talvisin ja vuorioloissa mukana on myös kädenlämmittimiä ja kesäisin kyypakkaus ja antihistamiinia heinänuhan varalle.

7. Elektrolyyttijuomat

Kannan mukana aina urheilujuomajauheita ja/tai -poretebletteja. Nesteytys on tärkein osa toimintakykyämme ja sen merkitys korostuu etenkin todella kuumassa tai kylmässä. Kevyet urheilujuomajauheet auttavat elektrolyytti- ja nestetasapainon säilyttämisessä ja tekevät ihmeitä pitkän päivän päätteeksi. Otan yleensä yhden annoksen etupainotteisesti aamulla ja toisen illalla. Myös lentomatkoille kannattaa varata muutama mukaan, paineistetussa koneessa paikallaan istuminen kun pistää ihmiskoneiston koville joskus sekin, etenkin pitkillä lennoilla.

8. Sanaristikkolehti ja kynä

Sellaista matkaa ei olekaan, missä ei tulisi jossain vaiheessa tylsää. Koska esim. vaellus- ja kiipeilyreissuille voi olla hankala roudata kirjoja tai tabletteja mukaan ja kännykkäpelit kuluttavat turhaan akkua, olen jo vuosia luottanut sanaristikoihin. Niiden kanssa saa ajan kulumaan ja ajatukset hetkeksi muualle, eikä niistä taatusti lopu akku. Kerran unohdin kynän kotiin. Olin viikon verran erämaassa pelkkä lehti mukana, se hieman harmitti.

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 48 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Matkailu, Tuotetestit ja -vinkit"