BLOGI, TUOTETESTIT JA -VINKIT

Maailman parhaat maatilahousut

No, eipä tarvinnutkaan lähteä Nepaliin asti sisäänajamaan uusia Fjällrävenin Kebejä. Ei ole tarvinnut edes poistua Uudeltamaalta! Sen sijaan olen testannut elämäni ensimmäisiä Fjellun housuja vaativissa lajeissa, kuten postin nouto postilaatikolta, puutarhapöydän haku talvivarastosta ja lipunnosto. Ehtivät housut sentään ennen rajojen sulkemista käydä nopeasti kotikonnuillaan Ruotsin Abiskossa ja pari kertaa Kaivopuiston ja Malminkartanon mäissä. Viime päivinä ne ovat saaneet myös mm. skeitata navetan vintillä, eli kyllä tässä jonkinlaista tuntumaa alkaa Kebeihin jo olla.

kebit arkihousuina

Ensimmäinen termi, joka minulla on housuista tullut mieleen, on ”napakka”. Verrattuna aiempiin ulkoilu- ja aktiviteettihousuihini Kebit tuntuvat jaloissa todella napakoilta. Aluksi en ollut varma, onko se hyvä asia, mutta mitä enemmän housuja on pitänyt, sitä enemmän tuntuma on alkanut miellyttää. Kebien leikkaus on selkeästi erilainen kuin aiemmissa softshell-lökäpöksyissäni ja ne istuvat erinomaisesti.

Onko Kebit softshellit?

”Softshell” terminä kuvaa varsin laajaa hajontaa housuista, jotka hengittävät hyvin, mutta hylkivät vettä ja tuulta. Yhdistävin ominaisuus softshell-housuille on joustavuus, eli softshell-materiaali venyy päällä ja sallii liikkumisen varsin vapaasti ilman, että ne alkavat kinnaamaan esimerkiksi polvista tai ahterista. Näillä määritelmin Kebit ovat nekin softshellit, koska niiden pääasiallinen materiaali on kutakuinkin samanlaista stretchia kuin edellisissäkin housuissani: polyamidia, polyesteria ja elastaania. Jonkin verran eroa on ainoastaan materiaalien keskinäisessä suhteessa, Kebeissä on esimerkiksi enemmän elastaania, kuin Tierran Ace Panteissa, jolloin ne myös joustavat hieman enemmän.

keb
Kebin stretch-osat joustavat hyvin, ja G-1000 suojaa tuulelta ja kulumiselta.

 

kiipeilyä kebit jalassa
Postinhakureissun ei aina tarvitse olla sama tylsä kävelymatka.

 

Kebeissä on kuitenkin stretchin ohessa Fjellun klassista G-1000 -kangasta, jolla ahteri, polvet, sääret ja lahkeensuut on vuorattu. Kangasta on lopulta housujen pinta-alaan nähden varsin runsaasti, joten kehtaisin puhua enemmänkin jonkinlaisesta hybridistä kuin softshellista. G-1000 nostaa hieman housujen painoa ja se vaatii myös enemmän hoitoa, mutta sen hyöty housuissa lienee sen arvoista. Toistaiseksi menen vielä tehdasasetuksilla, enkä ole vielä joutunut vahaushommia miettimään, mutta sen voi tehdä vaikka lähimmässä Partioaitassa veloituksetta sitten, kun sen aika on. Katso myymälöiden huoltopisteet. Pari kertaa saa sitä ennen vielä postilaatikolla käydä.

Liikkumisen vapaus

Teknisistä ominaisuuksista isoimmat pisteet Fjällräven saa reisitaskuista. Ainakin tässä haastavassa postilaatikko- ja lipunnostokäytössä reisien etupuolella varsin ylhäällä olevien taskujen sijoittelu on erinomaisesti suunniteltu ja edesauttaa myös aiemmin mainitsemaani napakkuutta. Reissussa reisitaskuihin kertyy aina kaikenlaista akuuttia sälää, sellaista, jota saattaa tarvita kesken matkan. Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin liian alas ja sivulle ommellut taskut, joissa joku huulirasva tai otsalamppu kolahtelee päin polvea joka askeleella.

Muita detaljeja ovat esimerkiksi ventilaatiot reisissä ja säärissä, joita en näillä keleillä ole vielä tarvinnut, sekä kenkäkoukut lahkeiden suussa, jotka nekin ovat tennareiden kanssa olleet mökkioloissa vielä vähemmällä käytöllä. Kattellaan niitä sitten, kun housujen kanssa kunnolla maastoon viimein pääsee. Uskon kyllä, tämän toistaiseksi vielä tuoreen ystävyytemme valossa, Kebien suoriutuvan hyvin myös sitten, kun niiden kanssa tositoimiin lähdetään.

keb-housut

Nyt elämme kuitenkin sellaista aikaa, että housut saavat toistaiseksi palvella pääasiassa maatilahousuina. Tähän asti ne ovat toimineet tehtävässään moitteettomasti, joskin ehdin jo hieman kiroamaan mustaa värivalintaani tänään aamulla, kun aurinko ensimmäistä kertaa tänä keväänä paistoi suoraan pihatuoliin. Huhu kertoo, että Kebeistä on tulossa uutena valikoimaan myös camo-väri ja olen varma, että niissä aamukahvi ulkona maistuisi vielä vähän paremmalta.

Lopuksi on sanottava, että olen tässä vallitsevassa maailmantilanteessa jo pari päivää hihitellyt Fjällrävenin sivuillla olevaa Kebien esittelytekstiä, jossa niiden ominaisuuksia kuvataan sanoin ”Suunniteltu kestämään ja takaamaan liikkumisen vapaus”!

Pysytään kuitenkin sisällä ja terveinä kunnes taas liikkumisen vapaus ulkona sallitaan turvallisesti.

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 48 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Tuotetestit ja -vinkit"