BLOGI, VAELLUS

Fjällräven Classic 2018 -110 kilometrin seikkailu

Nikkaluokta – Kebnekaise – Singi – Säla – Tjäktja – Alesjaure – Kieron – Abisko

Aivan sanoin kuvaamattoman kaunista! Uskon, että tämän voin sanoa meidän jokaisen puolesta, jotka tänä vuonna 2018 olivat myymälöistä mukana Fjällräven Classic -vaellustapahtumassa.

Partioaitan myymälöistä meidän ryhmässä oli matkassa viisi henkeä: Elina Tampereelta, Katariina Kuopiosta, Roosa ja Mathias Jumbosta ja Marjo Itiksestä. Jokaisella hieman erilainen retkeilykokemustausta. Kaikki yhtälailla täynnä intoa ja odotusta tulevasta koitoksesta.

Mathias, Elina, Katariina, Roosa, Marjo.

 

Saavuimme Kiirunaan päivää ennen lähtöä. Paljon aikatauluja ja varsinkin ihmisiä. Classiciin osallistuukin satoja ja satoja ihmisiä, tämän vuoksi lähdöt on jaettu muutamille päiville ja aamu- ja iltalähtöihin. Meidän tiimi starttasi lauantaiaamuna kello 09 Nikkaluoktasta. Ensimmäiset kilometrit ja hetket taittuivat melkoisessa jonossa, ei oikein tiennyt mitä ajatella. Tossua siis vaan toisen eteen.

Ennen Kebnekaisea hajaannuimme kahteen osaan, sillä allekirjoittanut ja Mathias Jumbosta päätimme lähteä Kebnekaisea huiputtamaan. Kebnekaisen Fjällstationilla kerrottiin sääolosuhteiden olevan niin tuuliset, ettei ylös asti menemistä suositeltu. Näinpä siis kipusimme Vierranvárriin, 1700 metriin. Tällä välin muut olivat jatkaneet matkaa tasaiseen tahtiin.

Vierranvárrin huipulla.

 

Katariina, Elina ja Roosa.

 

Maisemat mykistivät kyllä jokaisen (ja nyt tiedämme, mistä kaikki Fjällrävenin tuotteiden värit tulevat), ja koko ajan avautui vaan toinen toistaan upeampaa maisemaa. Sää oli melko sateista ja tuulista, mutta se ei hyydyttänyt millään lailla fiiliksiä. Välillä sai kävellä vastatuuleen noin 45 asteen kulmassa sadepisaroiden iskeytyessä kasvoille kuin neulat, vaatetuksessa sai toisinaan hioa tasapainoa tuulesta (ja sateesta) riippuen. Ja kyllä se aurinkokin näyttäytyi matkalla.

“Kuudelta ylös, kävelyä, seiskalta Enaniin ja vetskari kiinni”. Näin kommentoi Tampereen Elina nauraen. Tyttöjen matka-aika oli 99 tuntia 2 minuuttia, me Kebnen-vierailijat suoriuduimme Abiskoon maaliin ajassa 99 tuntia 56 minuuttia.

Paljon juttuja ja huomioita mitä kertoa, mutta tehdäänkin niin, että annetaan kuvien kertoa tässä kohtaa enemmän ja tulkaa myymälöissä nykimään hihasta, kerrotaan sitten lisää.

– Marjo, Itiksen myymälä

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 66 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Vaellus"