BLOGI

Lähiretkeilijästä vaeltajaksi

Elämäntapaliikkuja Tiina Muinonen nauttii lähiluonnosta ja klubiretkistä

Tiina Muinonen (50) on elämäntapaliikkuja. Tiinan luontoliikuntalajien lista on pitkä: ”Melon ja pyöräilen kesäisin. Juoksu on rakas harrastus. Hyödynnän lähiluonnon puistot ja polut. Talvisin hiihdän.” 

365-klubiin Tiina muistelee liittyneensä noin viisi vuotta aiemmin kaverin vinkistä. ”Kuulin klubin retkistä ja aika pian ilmoittauduin itse mukaan ensimmäiselle klubiretkelleni. Retkiä ja vaelluksia on kertynyt jo monta. Omassa ystäväpiirissäni on muitakin vaelluksesta kiinnostuneita, mutta yhteisiä aikatauluja on välillä vaikeaa sopia. Klubivaelluksille olen voinut lähteä omien aikataulujeni mukaan.” 

Tiina Muinonen on kokenut klubireissut monella tapaa onnistuneiksi: ”Klubissa oppii paljon. Sekä klubioppaat että retkille osallistuvat porukat ovat aivan mahtavia! En koe, että halua niinkään vaeltaa yksin, joten opastettu vaellus muiden klubilaisten kanssa sopii hienosti minulle.” 

Ennen oman teltan hankkimista Tiina Muinonen vuokrasi Partioaitan vuokraamon kautta eri mallisia telttoja. ”Kun minulla ei ollut omia välineitä, niin vuokrasin ja kokeilin erimallisia telttoja: tunneli- ja kupolimalleja. Teltta on taloudellisesti iso ja pitkäikäinen hankinta ja halusin siksi huolellisesti testata, mikä sopii parhaiten omaan retkeilyyni.” 

Virkamies-asiantuntijana työskentelevällä Tiinalla on vahva luontosuhde. Turussa, rannikolla kasvaneelle luonnolla on iso merkitys. ”Lähiluonto on tosi tärkeä. Tykkään liikkua luonnossa ja kun lähden kauemmaksi, nautin ihanasta hiljaisuudesta. Meloessa pääsen lähelle näkemään meriluontoa. Koska luonto on minulle tärkeä, olen lukenut huolissani luonnon muutoksesta.” 


365 Klubi

Tervetuloa mukaan yhteisöön, joka tekee hyvää!

Partioaitan ilmainen 365-klubi koostuu yli 200 000 klubilaisesta, joita yhdistää arvostus ja rakkaus luontoa kohtaan sekä halu nauttia raikkaasta ulkoilmasta. 365-klubilaisena teet myös hyvää, sillä jokaisesta klubilaisen ostoksesta 1 % lahjoitetaan ympäristölle.

Lue lisää 365-klubista ja katso henkilökohtaiset jäsenedut Partioaitan sivuilta.

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 67 kirjoitusta kategoriassa " Blogi"