BLOGI, TUOTETESTIT JA -VINKIT

Hanwag Banks Low Lady GTX -kenkien testi

Haimme Instagramissa ja Facebookissa 365-klubin jäseniä testaajaksi Hanwagin uusille Banks Low GTX -kengille. Monista innokkaista hakijoista Nina valikoitui yhdeksi testaajaksi. Hän testasi kenkiä noin kuukauden ajan ja tässä on hänen loppuraporttinsa muuttamattomana. Katso myös Janin raportti miesten kengistä »

Käveleminen luonnossa on aina ollut minulle tärkeää mielen hyvinvointia. Joka aamu, heti herättyäni lähden ensimmäisenä ulos tuulettumaan. Lenkkini koostuvat yleensä puolesta tunnista tuntiin, mutta sunnuntaisin tapanani on tehdä vielä pidempi lenkki. Joskus minulla kulkee kävelysauvat mukana, kun taas erityisesti näin keväällä kuljen kiikarit mukana matkassa, sillä koskaan ei tiedä mitä tarkkailtavaa luontomaailma antaa.

hanwag

Koska asun maaseudulla, kulkevat reittini yleensä hiekkateillä sekä peltojen laidoilla. Aina mahdollisuuksien mukaan poikkean metsäpoluille, sillä metsä rauhoittaa ja maadoittaa erityisen hyvin vilkasta ajatuksenvirtaani.

Eripituisilla vaelluksilla tulee käytyä myös usein ja tällöin käytän vuodenajasta riippuen joko perinteisiä kumisaappaita tai puolipitkävartisia vaelluskenkiä. Kotona kävelyillä käytän usein myös saappaita, ainoastaan kesäisin vaihdan lenkkareihin. Tästä syystä lähdinkin suurella mielenkiinnolla testaamaan, erityisesti pitkille kävelyille tarkoitettuja matalavartisia Hanwag Banks Low GTX -vaelluskenkiä.

hanwag banks low gtx naiset

Hanwag ei ollut entuudestaan minulle tuttu merkki, mutta olin kyllä kuullut siitä paljon hyvää. Siksipä myös odotukseni olivat korkealla. Kävin hakemassa kengät juuri ennen pääsiäistä Turun Skanssin Partioaitan myymälästä, jotta pääsin sovittamaan kenkiä. Itse aina suosin paikan päällä sovittamista, sillä tälläkin kertaa päädyin lopulta valitsemaan yhden numeron isomman koon, kuin mitä normaalisti käytän. Ero ei kuitenkaan ollut kovinkaan merkittävä kahden koon välillä, mutta pohdin kuitenkin, että kengissä on hyvä olla tilaa pitkiä matkoja ajatellen sekä tykkään käyttää paksumpia sukkia jalassa.

paksut sukat kengissä

Kengät tuntuivat heti jalassa tukevilta sekä joustavilta ja miellyttäviltä käyttää. Kapeahko lesti vaikutti itselleni juuri sopivalta. Kotiin saapuessani lähdinkin heti pienelle testikävelylle ja koin, että askel rullasi mukavasti eteenpäin. Koska hiekkatiet olivat vielä melkoisen märkiä, en kovin pitkälle raaskinut lähteä, sillä pelkäsin kuraavani heti kättelyssä upouudet kenkäni. Siispä kengät saivat rauhassa odottaa pääsiäisen yli, kun lähdin viettämään pientä hiihtolomaa pohjoiseen.

Suunnitelmani kuukauden testijaksolle oli käyttää kenkiä niin arjen kävelylenkeillä, metsä- ja linturetkillä sekä loppuhuipennuksena ”ultrakävelymatkallani”, joka olisi noin 52 kilometrin pituinen reitti Perniöstä Tammisaareen. Mutta koska takatalvi taas yllätti ja huhtikuu päättyi kylmiin sateisiin, päätin siirtää reissuni toukokuun puolelle. Vaikka kengät varmastikin olisivat selvinneet räntäsateista, koen itse kuitenkin miellyttävämpänä kävellä tämän pituisen matkan puolipilvisessä säässä, ihastellen kauniisti heräilevää ja vihertävää Suomen luontoa.

hanwag retkeilykengät

Pääsiäisen jälkeen, otin kengät uudestaan esille. Alkuun pidin matalavartisia kenkiä oudon tuntuisilta pitkän saapaskauden jälkeen, mutta hyvin tuntuivat nämäkin sujahtavan jalkaan, sillä kengissä on säädettävä Futura-iltti, mikä helpottaa ja nopeuttaa kenkien pukemista. Nauhat on helppo sitoa ja ne ovat myös pitäneet, eli kertaakaan ei ole tarvinnut kesken matkan pysähtyä solmimaan nauhoja.

Kenkien päällinen on nupukki- ja mokkanahkaa, ja tätä hieman vierastin juuri likaantumisen kannalta, mutta jälkeen totesin huoleni olleen turha, sillä hiekat ja mudat sai kyllä harjattua helposti pois.

Kenkien vedenpitävä Gore-Tex-kalvo on itselleni suuri plussa ja tätä ominaisuutta tuli kyllä testattuakin kevään vaihtelevissa keleissä. Hyvin ovat kengät suojanneet varpaiden kastumiselta. Kalvosta huolimatta, tuntui että kenkien hengittävyys on hyvä. Tosin, itse en kyllä hikoile juuri missään tilanteissa, joten saatan olla huono arvioimaan tätä.

hanwag banks low

Ulkonäöllisesti kengät eivät todennäköisesti kiinnittäisi huomiotani kaupassa, sillä kenkien väri Navy, ei ole oma lempparini. Mutta täytyy kyllä todeta, että kenkien käyttömukavuus päihittää mennen tullen makuseikat ja otin kengät jalkoihin työpäiviksi kaupungilla liikkuessani.

Testijakson aikana huomasin monesti ajatelleeni, miksi en ole aiemmin hankkinut arkikäyttöön myös laadukkaita kävelykenkiä vaan olen surutta lompsinut milloin milläkin rönttösaappailla. Koska kävelen huomattavia määriä, päivittäin reilusti yli 20 tuhatta askelta, olen kärsinyt myös jalkavaivoista. Erityisesti kantapään ylikuormitustila kiusaa minua melko säännöllisesti. Tällöin joudun luonnollisesti pitämään taukoa harrastuksestani ja se totta kai harmittaa. Näiden kenkien kanssa en ole kokenut minkäänlaisia viitteitä jalkavaivoista, vaikka askelia on kertynyt jo suuri määrä. Ja se on ollut erityisen ilahduttava ja toiveikas seikka.

hanwag kengät kävelylenkillä

Kokemusta erilaisista maastoista kertyi jakson aikana monenmoista. Hiekkateitä, polkuja, pitkospuita, kallioita sekä asfalttia. Kenkien pito on tuntunut olevan erinomainen. Koen, että kengät soveltuvatkin helposti erilaisiin käyttötarkoituksiin Myös umpimetsään, mutta tällöin ainakin itse tykkään käyttää säärystimiä välttääkseni roskien menemisen kenkiin. Erityisesti linturetkellä Euran Koskeljärvellä, jossa maasto vaihteli ja välillä sai kulkea hyvinkin märässä ja välillä taas kuivilla metsäpoluilla ja teillä, tuntui kengät olevan omiaan. Varrellisiin vaelluskenkiin verrattuna ovat nämä huomattavasti kevyemmät kantaa jaloissa, joten kenkien monipuolisuus tulee hyvin esille.

hanwag

Kaiken kaikkiaan yhteenvetona voin todeta kenkien olevan juuri sitä mitä tuote-esittely pitää sisällään, ja vähän enemmänkin. Erittäin luottavaisin mielin lähden toteuttamaan alkukesän aikana haavettani pitkän matkan ultrakävelystä.

hanwag banks low gtx
Osta verkkokaupasta »
KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja