Moi.

Tulihan ne lumet sieltä, ja tulikin kunnolla. Tällä hetkellä taitaa olla kertymää noin 4,5-5 m.

Niin kovasti on pitänyt laskea mäkeä, että meinas kirjoittelukin unohtua, mutta sain otettua itseäni niskasta kiinni. Suoraan asiaan eli vapaalasku, asia tapahtuu rinteiden ulkopuolella ja varustusta on vähän normaalia mäkipäivää enemmän. Lumivyörypiippari, sondi, lapio ja nykyään paljon on kaikenlaisia reppuja mistä tulee kellukkeet, jos ehdit vetää kahvasta kun vyöry lähtee. Terve järki mikä on varmaan yksi tärkeimpiä. Aina kannattaa olla hyvin tietoinen paikasta minne on menossa, lumitilanne sillä hetkellä ja mielellään tietoa mitä on ollut aikaisemmin. Myös ennen jo reissuun lähtöä voi itseään harjoittaa vaikka piippariharjoituksilla ja vaikka mennä lumivyörikurssille. Jarkko Henttonen se taitaa järjestää aika päheitä kursseja.

Joissain maissa on vapaalaskettelu jopa kielletty taikka rajoitettu, mutta täällä Ranskan/Italian/Sveitsin alpeilla ei paljon rajoituksia tunneta, joten paikan tunteminen tulee entistä tärkeämmäksi. Itsellehän voi tehdä mitä vaan, mutta muille ei saa aiheuttaa vaaraa.

Turvallisia laskuja kaikille minne ikinä eksyttekään.

Tällästä kivaa, kannattaa myös seurata Partioaitan ja Tierran facebook sivuja, sinne tulee videoclippejä aina tasaisin välein.

Karva kuittaa.

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 0 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Outdoor-urheilu"