BLOGI, OUTDOOR-URHEILU

Ski mountaineering

Terve.

Chamonixista terveisiä. Lunta tuntuu tänä talvena piisaavan. Välillä on jo käynyt mielessä, että olisihan sitä kiva käydä vähän kiipeämässäkin ilman että lunta on yli vyötärön. No, mutta hiihdetään nyt kun siihen on annettu parhaat mahdolliset olosuhteet.

Tämän päivän aihe olisi sitten vuoristohiihto, eli ski mountaineering.

Tälle talvelle ei vielä itselle ole mahtunut kuin yksi oikeen hieno reissu, missä vähän joutui lähestymään jäätiköltä laskun alkuun, ja siitä hieman kiipeämällä ja laskeutumalla itse kurun päälle. Lunta vain tulee koko ajan niin paljon, että ei oikein ole mahdollista ja varsinkaan kovin turvallista lähteä kiipeämään mitään isoa mäkeä. No, se aika on kyllä varmasti tulossa ja siitä lisää tuonnenpana.

Lajin varjopuolion se, eli reppu painaa aivan tuhottomasti aina, vaikka kuinka yrittää mennä kevyesti. Monesti reissu käsittää yhden yön majalla, että voidaan varmistaa tarpeeksi aikainen lähtö, varsinkin keväällä kun aurinko on jo tosi vahva keskipäivällä. Lähtö on monesti klo 4 jälkeen aamulla. No mitä sitten mukana pitää olla? Itse kun on täällä Chamonixissa niin se tarkoittaa melkein joka kerta jäätikköreissua, koska hienoimmat mäet on siellä. Se taas tarkoittaa enemmän kilkettä mukaan.

Perusvälineet:

Sukset joissa vaellusside, vaellusmonot (joissa vibram-pohja mahdollistaa hieman paremman kiipeilytuntuman, jos tarvii kiivetä vaikka kiveä ja muutenkin mukavammat kiivetä koska nilkka liikkuu enemmän). Nousukarvat, perus lumiturvallisuusvälineet, piippari, sondi ja lapio. Jäätikköpelastusvälineet, pari jääruuvia, slingejä, lukkokarabiineja, brusik-narua,  abalokov-koukku, muutama kiila/lyöntihaka, keitin, ruokaa ja rutkasti seikkailumieltä.  =) Onneksi osan tavaroista voi jättää jonnekkin piiloon ennen kuin itse kiipeäminen alkaa. Keitin jne, mikä siinä kohti sitten hyvältä tuntuu, tai sitte kyseessä voi olla vuoren ylitys, jolloin kannat kaikki mukana koko matkan. Että tällästä, ei muuta kun vastatuuleen sano osku siivonen.

Ps . Ei tämä yhtä herkkua ole aina, yleensä suuret nautinnot vaatii tuskaa. Nyt kävi niin että huomenna on hyvän ystäväni hautajaiset. Lumivyöry vei miehen mennessään. Ikävä ja paha mieli. Vaikealta tuntuu mennä mäkeen, mutta myöskin omalla tavalla saan sieltä rauhan itselleni. Hyvää matkaa Felix.

Pieni lainaus, Paul Siljamalta, Felixin sanoin: And he always said, that if we go, at least we know we have lived a good life. In his own Felix tone: “ah you know… at least we had a good one…”.

Olkaa varovaisia, varsinkin siinä tutussa paikassa.

Kaikille hyvää talvea.

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 0 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Outdoor-urheilu"