BLOGI, TUOTETESTIT JA -VINKIT

Miesten Rab Firewall -kuoritakin testi

Haimme Instagramissa ja Facebookissa 365-klubin jäseniä testaajiksi Rab Firewall -kuoritakille. Monista innokkaista hakijoista Sasha valikoitui yhdeksi testaajaksi. Hän testasi liivejä noin kuukauden ajan ja tässä on hänen loppuraporttinsa muuttamattomana. Katso myös Johannan raportti naisten takista »

Pling! Viesti postilta, että paketti on toimitettu! Syyspiristystä tuomaan saapuu Partioaitan lähettämä Rab Firewall -kuoritakki testattavaksi. Nyt vain loppupäivä toimistolla äkkiä pulkkaan, että pääsee kotiin ihmettelemään saapunutta takkia.

rab firewall

Olen 50 kymppinen mies länsirannikolta. Päivät istun konttorissa ja vapaa-ajalla harrastan kaikenlaista kuntoilua ja ulkoilua. Työmatkapyöräilen noin 3-5 päivää viikossa ja iltaisin tulee käytyä joko lenkillä jaloin / suksin / maastopyörällä tai sitten haen päivän jumpan crossfit salilta. Ulkoilua tulee myös harrastettua epäsäännöllisten iltakävelyjen ja viikonloppuisten päiväpatikoiden kautta. Lomalla olemme viime vuodet ottaneet ohjelmaan parit päivävaellukset Suomen luonnonpuistoista tai kuten tänä vuonna vastaavat Norjasta.

Ennen Firewall-takin testausta minulla oli entuudestaan positiivinen kuva Rab-tuotteista ja minulla saattuu olemaan komerossani RABin fleecehuppari, josta pidän paljon. Rabin kuorivaatteista minulla ei ollut kuitenkaan mitään kuvaa.

Testiviikolle mietitty suunnitelma oli käyttää takkia arkikäytössä ilman mitään erikoista ohjelmaa – jos tätä nyt voi suunnitelmaksi sanoa. Testiviikko sattui vielä töiden puolesta olemaan erittäin kiireinen, joten se vaikutti vähän vapaa-ajan aktiivisuustasoon. Tavoitteena oli kuitenkin käyttää takkia mahdollisimman paljon.

rab firewall

rab firewall

Ensivaikutelma takista pakkauksesta poistettaessa on, että se on erittäin laadukas. Takin koon kanssa oli hieman arpomista koska en asu Partioaitta-liikkeen tuntumassa, joten takki postitettiin minulle ja en päässyt kokeilemaan sitä etukäteen. Olen 175 cm / 77 kg eli suomalaisen miehen keskiarvomitoissa ja yhdessä Partioaitan Jussin kanssa pähkäilty M-koko osui kuitenkin lopulta aivan nappiin. Päälle puettuna takin laatuvaikutelma vain kasvaa, kaikki tuntuu istuvan hyvin ja kaikki takin ominaisuudet löytyvät luontevilta paikoiltaan.

Takki on tyylikkään näköinen ja takin leikkaukset, huppu ja yksityiskohdat ovat juuri kohdillaan takin luonteeseen nähden. Ja takin luonne on mielestäni painottunut aktiivisen harrastamiseen ja jopa kiipeilyyn. Takki on tarpeeksi pitkä suojatakseen hyvin alaselkää. Lantion kohdalta sen leikkaus on kapeahko niin että sen päälle saa puettua valjaat tai kiristettyä repun lantiovyön, olkapäille taas on annettu väljyyttä takaamaan käsien hyvä liikkuvuus ja hihojen leikkaus ja pituus auttavat myös tässä. Huppu on iso mahdollistaen kypärän käytön sen alla. Takin väri on mahtava (toki myönnän – makuasia) ja kaikki takin yksityiskohdat vetoketjuineen ja kiristinlukkoineen on väritetty sävy sävyyn.

rab firewall

rab firewall

Yksi outous takista kuitenkin löytyi sen sisäpuolelta niskan tuntumassa olevan harmaan tarraläpän muodossa. Tajusin sitä ihmetellessä, että kyseessä oli hupun rullauksen ”lukko”. Eikö perinteinen neppari olisi ollut yhtä toimiva?

Ensimmäinen retki takin kanssa meni työmatkapyöräillessä lämpimässä syyssäässä. Takki istui hyvin ja toimi hyvin selkärepun kanssa. Takki piti hyvin tuulta ja tuli vähän liiankin kuuma vastatuuleen polkiessa, joten ei muuta kuin kainaloventilaatiot auki ja tuulta päin! Muuten takki toimi niin kuin se kuuluisa junan vessa. Takin kanssa oli heti sinut ja se tekee juuri sen mitä pitää ja vielä todella hyvin ja tyylikkäästi.

Firewall-takki on ihan huippuluokkaa verrattuna muihin minulla olleisiin vedenpitäviin takkeihin. Minulla on ollut käytössä sekä halvempaa ja kalliimpaa kuoritakkia ja laatu on tavallisesti korreloinut aika hyvin hinnan kanssa. Firewall-takin materiaali tuntuu minusta suht paksulta ja takki ei ehkä ole hengittävyydeltään ihan sitä parasta tasoa, jos vertaa sitä esim. minulla laskutakkina olevaan ohuempaan ja joustavampaan Patagonia Descensionist -takkiin. Toisaalta paksumpi materiaali Firewall-takissa tuntuu kestävämmältä. Ja minä en tiedä vaikuttaako materiaalin paksuus miten hengittävyyteen ja vedenpitävyyteen, mutta tässä on varmaankin jonkinlainen trade-off olemassa. Firewallin hengittävyyttä parantaa kuitenkin huomattavasti kainaloventit, joita pystyy avaamaan / sulkemaan vetoketjuin tarpeen mukaan. Yhteenvetona takin materiaalista ja ominaisuuksista voin sanoa, että jos pitäisi valita takki kolmen päivän sadesään vaellukselle niin ottaisin mielelläni tämän Firewall-takin mukaan matkaan.

Takissa on kolme taskua, kaksi todella isoa sivutaskua ja vielä suurehko rintatasku vasemmassa rinnassa. Takissa ei ole povitaskuja. Taskut toimivat mielestäni hyvin ja ovat luonnollisesti sijoitetut niiden käyttöä ajatellen. Taskujen koko takaa sen, että mahdollisten valjaiden tai repun kanssa takkia käytettäessä ne eivät jää kokonaan niiden alle vaan ovat käytettävissä myös silloin.  Takin vetoketjut toimivat hyvin ja niissä on hyvät, isot vetimet, joita on helppo käyttää myös hanskat kädessä.

rab firewall

rab firewall

Takin huppu on iso ja sinne mahtuu hyvin kypäräkin. Onneksi huppu on myös säädettävissä niin että ”kasvoaukon” kokoa voi säätää niin kuin myös takaa huppua voi supistaa tarpeen mukaan. Hupun voi rullata kasaan ja sitoa sen edellä mainitun harmaan läpän tarranauhan avulla. Tuosta tarranauhasta tuli testauksen yhteydessä esille, että sillä on ainakin se etu, että se on tarpeeksi suuri niin että sitä pystyy käsittelemään hanskat kädessä. Ehkä tämä on ollut taka-ajatuksena tämän ratkaisun valitsemiseen?

Kuten mainitsin takin vetoketjut toimivat hyvin, ja niissä on hyvät ja selkeät vetimet. Hupun säätölukot ovat kuitenkin mielestäni turhan pienet, niitä on vaikea käsitellä hanskat kädessä eikä oikein tiedä milloin niistä on hyvä ote ja mitä kohtaa pitäisi painaa. Mutta ehkä tähänkin tottuu ja niitä oppii käyttämään paremmin ajan mittaan.

Viikon aikana takilla mentiin työmatkat pyöräillen ja käytiin iltalenkeillä syyssäässä. Testaajaa hieman huolestutti turhankin hienot ilmat, pitäisihän vedenpitävyyttä jotenkin päästä testaamaan, kun kerran kuoritakista on kyse. Onneksi sunnuntaille sattui tihkua ja kuuroja, joten ei muuta kuin huppua kierälle ja ulos! Ja takin vedenpitävyys todettiin riitäväksi – toki siitä ei nyt koskaan oikein ollut epäilystäkään.

Firewall-takki on mielestäni erittäin laadukas ja toimiva kuoritakki aktiiviseen ulkoilukäyttöön. Se tarjoaa kuoritakin perusominaisuudet ilman mitään suurempia kikkailuja, mutta se takaa materiaaliltaan ja ominaisuuksiltaan varman suorituskyvyn. Takkia on helppo käsitellä, sen saa pakattua pieneen tilaan ja sen saa puettua ylle / pois nopeasti kiitos tilavien olkapääleikkausten ja erittäin toimivien vetimien avulla.

Yhteenveto

    • Plussat – Firewall-takin laatuvaikutelma, sen yksityiskohdat ja ominaisuudet.
    • Miinukset – Ainoa miinus on toteamani hupun säätimien lukkojen koko, jossa mielestäni estetiikka on ajanut käyttöominaisuuksen edelle.
    • Takki on mielestäni erittäin onnistunut kokonaisuus! Ei muuta kuin kovaan käyttöön!

 

rab firewall
Osta »
KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja