BLOGI, OUTDOOR-URHEILU, TUOTETESTIT JA -VINKIT

Miesten The North Face Vectiv Enduris II -kenkien testi

Haimme kevääksi 365-klubin jäseniä ja Partioaitan henkilökuntaa testaajiksi The North Facen polkujuoksukengille. Joonas työskentelee Partioaitassa. Hän testasi kenkiä noin kuukauden ajan ja tässä on hänen loppuraporttinsa muuttamattomana. Katso myös klubilaistemme Christerin raportti miesten kengästä ja  Natalian raportti naisten kengästä.

Olen 32-vuotias verkkokauppa-asiantuntija. Minulla on kilpailutaustaa kamppailulajeista, mutta nykyisin keskityn luonnossa liikkumiseen, lihaskunnon ylläpitoon ja aerobisen kunnon kohotukseen.

Minulle polkujuoksu toimii lähinnä oheisharjoitteena pitkille vaelluksille ja maantiepyöräilylle. En ole kovin intohimoinen juoksija ja koen tasamaajuoksun jopa tylsänä, mutta metsässä ja rinteillä juokseminen tarjoaa sopivasti haasteita. Tavoitteenani on kuitenkin tänä kesänä juosta yksi tai useampi omatoiminen puolimaraton, jossain kansallispuistossa.

The North Face on tuttu brändi retkeilypuolelta ja olen ollut erittäin tyytyväinen brändin aiempiin varusteisiin. Siispä ennakko-odotukset tyylikkäästi markkinoitusta Vectiv-mallistosta olivat korkealla. Pidän erityisen paljon The North Facen polkujuoksukenkien ulkonäöstä, mutta en ole toistaiseksi kuullut palautetta muilta juoksijoilta.

the north face polkujuoksukengät testi

Testissä Vectiv Enduris II -polkujuoksukengät

Testijakso osui sopivaan saumaan, sillä paksuin hanki on jo etelästä sulanut ja tavallisetkin lenkkipolut tarjoavat talven jälkeen tarpeeksi haasteita. Testasin Vectiv Enduris II -kenkiä Pääkaupunkiseudun vaihtelevissa maastoissa (Uutela, Vantaanjoen varsi, Lauttasaari, Lammassaari). Pidempiä nousuja testasin olosuhteiden pakosta ennimmäkseen kuntoportaissa. Lenkkien pituudet vaihtelivat seitsemästä viiteentoista kilometriin ja keskityin pitämään sykkeen alhaisena.

Ensivaikutelmat

Vectiv Enduris II on todella rohkean värinen ja tyylikäs kenkä. Kengät vaikuttavat kevyiltä ja ketteriltä vaikka kantaosa on jämäkän tuntuinen. Hieman kuitenkin jännittää, sillä en ole ennen kokeillut vastaavaa rockeripohjaa ja lesti vaikuttaa melko kapealta. Aiemmin minulla on ollut käytössä Salomonin Sense Ride -kengät joihin, joihin suhteellisen lättänät jalkapohjani tottuivat melko hitaasti. Pintamateriaali ei ole aivan optimaalinen tälle vuodenajalle, mutta se ei ole menoa ennenkään haitannut.

Lenkin jälkeen

Ensimmäinen lenkki oli todella positiivinen yllätys. Näistä kengistä tuli välittömästi minun ykköskengät. Hämmästyttävintä oli se, ettei jalkapohjat tulleet lainkaan kipeiksi ja askel tuntuin pumpulisen pehmeältä. Joku juoksuasiantuntija voisi kertoa minulle onko tämä pitkässä juoksussa hyvä asia, mutta itse tykästyin välittömästi. Kenkä vastasi täysin tuotekuvausta.

Kaareva pohja toimi loskaisella kivikkopolulla erittäin mallikkaasti. Askel tuntui hyvin kimmokkaalta ja jalat rullasivat eteenpäin tavalla, jota en ole ennen kokenut. Pohjassa oli myös mukavasti pitoa, vaikka pahimmissa jääliusuissa oli vielä tasapainoilemista. Sukat toki kastuivat märimmissä paikoissa, mutta se oli ennalta arvattavissa, kun materiaali on hengittävää mesh-kangasta.

Kenkien iskunvaimennus toimii rappusissa myös oikein hyvin, mutta arkikäyttöön en näitä kenkiä itselleni ota. Seisoskellessa kaareva pohja tuntuu huvittavan huojuvalta. Nilkkojani alkoi särkeä ikävästi, kun olin käyttänyt kenkiä muutaman päivän seisomispainotteisesti. Tämä oli todella yllättävää, sillä jalkani eivät kipeytyneet ensimmäisellä pitkällä lenkilläkään ja kengät säilyttivät ominaisuutensa koko lenkin ajan.

Yhteenveto

Minun juoksutekniikkani on vieläkin tyydyttävällä tasolla, mutta nämä kengät auttoivat parantamaan askaleen rullaavuuttaa ja kimmoisuutta huomattavasti. Kenkien iskunvaimennus on ensiluokkainen ja pohja sopii erinomaisesti myös lättäjaloille. Kengät toimivat pidoltaan kaikissa maastoissa, mutta välttäisin suurempia lätäköitä ja pidempiä seisoskelujaksoja.

the north face flight vectiv

Osta verkkokaupasta »
KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja