BLOGI, MATKAILU

Mitä pakata mukaan reilille?

Kolmen viikon reissu kohti Makedoniaa on edennyt Lviviin, Ukrainaan. Tallinnasta n. vuorokausi istumista busseissa ja junassa Krakovaan saakka, missä yhden yön levolla Lviviin.

Lvivin juna-asema
Lvivin juna-asema tänään aamuauringossa 1.6.2012

Hostellissa on hetki aikaa miettiä mitä tulikaan pakattua mukaan. Edellisistä reissuista viisastuneena pakkaaminen ja valmistautuminen oli helpompaa.

Katso pakkauslista sivuiltamme »

Kopio passista ja matkavakuutustodistuksesta skannattu ja tulostettu sekä sähköpostissa tallessa. Kohdemaiden Suomen lähetystöjen tiedot tulostettuna sekä sähköpostissa. Vakuutusyhtiön sopimussairaaloiden tiedot. Pankin ja puhelinoperaattorin päivystysnumerot katoamisen tai varastamisen varalle. Näihin ei luultavasti ja toivottavasti joudu turvautumaan, mutta tilanteen tullessa auttavat ja nopeuttavat huomattavasti asioiden selvittelyä.

Tavarat odottamassa pakkausta
Reissutavarat odottamassa pakkaamista. Hammastahna ja deodorantti unohtui kuvasta. Myos viime hetkessä jäi toiset shortsit pois ja katkolahjehousuista katkaisin lahkeet ja otin vain shortsit mukaan. Päällä farkut ja lyhythihainen kauluspaita matkaan lähdettäessä. Vedenpitävissä pusseissa vaihtovaatteet.

Reilillä ja omatoimimatkalla itse matkasta pääsee nauttimaan enemmän mitä vähemmän on repussa painoa ja kokoa. Pitkälle, useamman viikon matkalle, ei tarvitse ottaa kaikkia varavaatteita mukaan. Matkalla voi hostelleissa tai pesuloissa pestä likaiset vaatteet. Parit kengät ovat hyvä olla. Ihoa vasten ohuet merinovillaiset vaatteet ovat hyvä valinta. Päälle tekokuitua tai puuvilla/tekokuitu sekoitetta, jotta vaatteet kuivaisivat nopeasti eivätkä ryppyyntyisi survottaessa reppuun. Vessapaperia on hyvä olla varmuuden varalle sekä pari kestävää muovipussia, mitä on hankala yrittää löytää Etelä-Euroopasta ja Balkanilta.

Mukaani reppuun lähti 4 alushousut, 6 sukat, 2 t-paitaa, 3 lyhythihaista kauluspaitaa, pitkähihainen kauluspaita, shortsit, toiset kengät, pieni pyyhe, hammasharja ja -tahna ja hieman laastaria, vessapaperia, deodoranttia, aurinkolasit, puhelin ja laturi, kamera ja laturi, Brunton Inspire -akku, pieni lamppu Brunton Double-Back, linkkari, lajitelma muovipusseja ja olkalaukku päivärepuksi. Lisäksi parin hostellin yhteystiedot ja kartat tulostettuna. Saippuaa ja shampoota voi lainata hostellista eikä siten tarvitse ottaa painoksi mukaan.

Vieläkin olisi voinut jättää joitakin asioita pois, kuten yhden tai kaksi paitaa, mutta eivät paljon vie tilaa tai paina, joten roikkukoot mukana. Reppu ei ainakaan vielä ole liiaksi alkanut painaa. Tilaa on syytä jättää myos tuliaisille.

Reissutavarat pakattuna reppuun
Reissutavarat pakattuna 35 litraiseen Marmot Drakon -reppuun

Lvivistä matkan olisi tarkoitus jatkua kohti Chisinauta, Moldovaa, mutta aika näyttää minne juna oikeasti kulkijan johdattaa.

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 0 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Matkailu"