BLOGI, TUOTETESTIT JA -VINKIT

Osprey Hikelite 32 testi

Haimme Facebookissa 365 Klubin jäseniä testaajaksi Osprey Hikelite 32 -repulle. Monista innokkaista hakijoista, Marika valikoitui yhdeksi testaajaksemme. Hän testasi reppua toukokuun ajan ja tässä on hänen loppuraporttinsa muuttamattomana.
Lue myös Petrin testiraportti »

Millainen retkeilijä olen

Luonnossa liikkuminen on minulle yksi mieluisimmista keinoista rentoutua, inspiroitua ja viettää aikaa yhdessä koirani Novan kanssa. Tavallisen arjen keskellä sukellamme lähimetsiin lenkkeilemään, mutta tilaisuuden tullen karkaamme hieman kauemmas. Alkuperäinen mielenkiinto patikointiin on peritty vanhemmiltani, mutta varsinaisen patikkaharrastuksen aloitin vuonna 2017, jolloin kipinä itsenäiseen reissaamiseen syttyi päivitettyäni valokuvausvehkeet tälle vuosikymmenelle. Kasvaneen kuvausinnon siivittämänä aloin tehdä päiväretkiä kahdestaan koirani kanssa täällä eteläisemmässä Suomessa. Tänä keväänä seuraamme on liittynyt ystäväni, jonka kanssa suunnitelmissa on lähteä myös pidemmille reissuille.

osprey testi

Ensikosketus reppuun

Opiskelijabudjetista johtuen en ole vielä ehtinyt investoimaan kunnollisiin patikkavarusteisiin, joten oli todellinen onnenpotku päästä testaamaan Osprey Hikelite 32 -reppua. Aikaisemmin käytössäni on ollut edullinen 18 litran pyöräilyreppu, joka on kokonsa puolesta hieman jämpti pidemmillä reissuilla. Tästä syystä 32 litrainen Hikelite oli enemmän kuin tervetullut, sillä kyytiin mahtuu eväiden ja muiden pakollisten tarvikkeiden lisäksi myös valokuvausvarusteita. Odotukseni olivat siis korkealla.

osprey reppu
Uusi reppu herätti kiinnostusta myös muiden perheenjäsenten keskuudessa.

 

kissa
Tupatarkastus suoritettu hyväksytysti.

 

Ensimmäinen huomionarvoinen ominaisuus on repun keveys. Nimensä mukaisesti reppua ei ole painolla pilattu, vaan koostaan huolimatta se tuntuu käteen ja selkään varsin painottomalta. Väreistä valittavana minulla oli joko harmaa tai punainen ja näistä valitsin jälkimmäisen. Vaikka tavallisessa arjessa suosin tummaa ja maanläheistä värimaailmaa, on luonnossa mukavaa päästä irrottelemaan räikeämmillä väreillä. Kirkkaan punainen väri myös erottuu luonnon keskeltä hyvin, joka voi hädän hetkellä olla suureksi avuksi. Pikaisen tutustumisen jälkeen totesin, että repun ominaisuudet ylittivät odotukseni ja malttamattomana jäin odottelemaan ensimmäistä testiajoa.

verkkopunos
Verkkopunos antaa ilman virrata selässä.

 

hengittävä reppu
Olkahihnat ovat pehmeät ja hengittävät.

 

vesirakko
Repussa on myös paikka juomajärjestelmälle.

 

Ulos luontoon!

Testijaksoni ajoittui toukokuulle ja päiväreissut olivat suunniteltuna repun testaaminen mielessä. Toukokuu tarjosi kuitenkin niin monipuolisesti sääolosuhteita, että kuukauden kovimmat helteet ja runsaimmat sateet karsivat retkikohteitamme. Vaikkemme ole sokerista tehtyjä, emme halunneet lemmikkien kärsivän kuumuudesta tai kameran vaurioituvan kosteudesta. Ehtii sitä myöhemminkin!

Hikelite pääsi piakkoin neitsytmatkalleen Maskuun, Karevan suolle. Ensimmäistä testikierrosta varten pakkasin repun kevyesti, mutta ryhdikkään rakenteensa ansiosta se pysyi hyvin muodossaan. Remmit säädettyäni ja liikkeelle lähdettyämme huomasin, kuinka tukevasti reppu istuu selkääni ja kuinka miellyttävää sen kanssa on kulkea. Istuvuuteen vaikuttaa selkäosan pingotettu verkkopunos, joka myötäilee selän muotoja ja jättää erinomaisesti hengitystilaa selän ja repun väliin. Toisaalta, puhtaasti päiväpatikointiin tarkoitetussa repussa ei ole varsinaista lantiovyötä, vaan remmi jäi vyötäröni korkeudelle. Tästä syystä reppua ei ole syytä pakata liian painavaksi, sillä painoa ei saa tuettua lanteille. Tämän saimme todeta kantapään kautta myöhemmin.

päiväreppu koiran eväät reppuun selkäreppu hikelite

 

Monipuolisesti ominaisuuksia

Osprey Hikelite 32 on kätevä monen pituisiin retkiin. Testijakson aikana kävimme lyhimmillään kuuden kilometrin reitin Savojärvellä ja pisimmillään vajaa 15 kilometrin lenkin Teijon kansallispuiston alueella. Repun tilavuus on omaa luokkaansa ja kylmillä ilmoilla mukaan sai helposti mahdutettua ylimääräisiä vaatekertoja eväiden ja kuvaustarvikkeiden sekaan. Kompressioremmien ansiosta repun saa kiristettyä piukaksi paketiksi vajaallakin kuormalla.

Taskuja löytyy runsaasti, esimerkiksi kansiläpän sisäpuolella oleva verkkotasku on kätevä ja turvallinen paikka säilyttää vaikkapa aurinkolasit tai lompakko. Lisäksi syvät ja joustavat sivutaskut vetävät kevyesti litraisenkin juomapullon ja näin nesteytys pysyy näppien tuntumassa ilman juomarakkoakin. Rintaremmiin integroitu hätäpilli, repun sisältä löytyvä avainlenkki ja pidikkeet vaellussauvoille lisäävät toimivuutta ja käytännöllisyyttä.

sadesuoja
Sateen sattuessa reppu säilyy kuivana mukana tulevan sadesuojan ansiosta.

joustava sivutasku rintaremmi kiristysremmin sulkeminen repun säätö

 

Osprey Hikelite käytössä

Kangenmiekan kierrokselle lähtiessämme seuraamme liittyi potentiaalinen seikkailijakissani, Sisu. Kahdeksan kilometrin reitti vaatii jo kokeneeltakin kissareissaajalta paljon, joten noviisimme sai matkustaa suuren osan reissustamme repussa. Tällöin Hikelite päätyi kunnolliseen tulikokeeseen, sillä kokonainen kollikissa vesipulloineen nosti repun painon noin seitsemään kiloon.

koiran ja kissan kanssa retkellä
Lähtövalmiudessa. Sisulla on varsin mukavat oltavat tilavassa repussa.

 

reppu kissan kantoon
Maisemiakin oli turvallisempi seurailla yläilmoista.

 

kissan kanssa retkellä

En löytänyt valmistajan sivuilta suosituksia repun enimmäiskuormasta, mutta ylimääräinen paino vaikutti istuvuuteen huomattavasti. Koska reppu ei saanut lanteilta tukea, jakautui paino osittain myös olkahihnoille. Lisäksi reppu painui lähemmäs selkääni vasten olevaa verkkoa, jonka seurauksena ilmavuus kärsi. Vaikka lähdimme liikkeelle aikaisin aamulla, nousivat lämpötilat lähelle hellelukemia, eikä vaimentunut ilmavire selästä jäänyt huomaamatta.
Tästä huolimatta Sisu nautti olostaan repussa maisemia katsellen. Kansiläpän sai näppärästi rullattua ylös ja verkkotasku toimi hyvänä säilytyspaikkana kelataluttimelle, jotta se ei hukkuisi repun pohjalle. Tukevan rakenteen ansiosta Sisu pääsi harjoittelemaan myös repun päällä matkustamista.

kestävä kangas
Kestävä kangas ei ole moksiskaan pienestä kynsimisestä.

 

mukavat oltavat
Sisulla ei ollut kiire poistua repusta tauoillakaan.

 

repun kansiläppä
Kansiläpän sai helposti pysymään auki rullaamalla sen ylös.

 

Hieman viisaampina lähdimme Pukkipalon reitille perinteisellä kokoonpanolla. Reppu oli kevyesti pakattu, eikä keskivaativan reitin jyrkät nousut tuottaneet vaikeuksia. Kompressiohihnoihin on kätevä kiinnittää kevyitä ja pieniä tavaroita, jotka on hyvä pitää käden ulottuvilla, kuten koiran kokoontaitettava juomakuppi.

kiinnityspisteet repussa
Tavaroita on helppo kiinnittää kompressiohihnoihin karabiinien avulla.

 

repussa paljon kiinnitysmahdollisuuksia
Märkä juomakippo on mukavampi kuljettaa repun ulkopuolella.

 

suo
Iso suoalue tarjosi monipuolisesti maisemia kuvattavaksi.

 

Seuraavaksi vuorossa oli testijakson pisin reitti. Olimme lähdössä Teijon kansallispuistoon kiertämään Sahajärveä ja samalla kävisimme katsastamassa Nenustannokan, jolloin reitin yhteispituudeksi tulee vajaa 15 kilometriä. Aamu oli kolea ja sateinen. Arvelimme reissun kestävän noin kahdeksan tuntia ajomatkoineen, joten ylimääräinen tila repussa täyttyi lämpimillä vaatekerroilla.

Jälleen painavahko reppu antoi kuulla itsestään, tällä kertaa sain kävellä alkumatkan narinan säestämänä. Ilmeisesti repun tukirakenne ja sen ympärille pingotettu kangas pääsivät liikkumaan toisiaan vasten ja täten jokaisella askeleella korvani juuressa narahti. Ääni oli melko hiljainen, mutta ympäröivä metsä oli vielä hiljaisempi. Uskon ongelman ratkeavan kunnollisella sisäänajolla, jolloin kangas mukautuu rakenteiden päälle paremmin, sillä jo patikan loppupuolella ääni oli vaimentunut huomattavasti. Loppujen lopuksi Hikeliten kanssa oli miellyttävää kulkea ja reppu kesti hyvin kevyttä sadetta ilman suojaakin.

osprey hikelite
Reitillä oli suuria korkeuseroja, joten saimme kulkea hulppeissa maisemissa.

 

suolla

pitkospuut
Nenustannokalle suunnatessamme löysimme pienen suoalueen ja pätkän pitkospuita.

 

koiran kanssa retkellä

Haluan vielä erikseen antaa kiitosta jo mainitsemalleni selkäosan verkkopunokselle, joka päästää ilman kiertämään selän ja repun välissä ehkäisten hikoamista. Tämä on äärimmäisen tärkeä ominaisuus itselleni, sillä herkästi palelevana kevytkin hiki kylmettää tauoilla nopeasti. Monissa repuissa ja rinkoissa pyritään rakentamaan hengittäviä selkäosia, mutta missään aikaisemmassa repussa en ole päässyt tuntemaan konkreettista tuulenvirettä selässäni. Vaikka ominaisuus hieman kärsi liiasta painosta aikaisemmalla reissulla, oli selän ja repun välissä tällöinkin havaittavissa selkeä aukko.

savojärven reitti
Suositulla Savojärven reitillä ei toukokuisena arki-iltana ollut kulkijoita nimeksikään.

 

Viimeisenä päivänä juhlistimme testijakson päättymistä lettukestein. Kiinnostavia reissukohteita kannattaa etsiä myös lähinurkilta, sillä tällekin laavulle tuli kotipihasta matkaa vaivaiset viisi kilometriä. Mukaan tarttuivat vaellussauvat, jotka oli helppo kiinnittää reppuun tarvittaessa.

kervan laavu trangialla letun paisto

vaellussauvoille pidike
Vaellussauvat kulkevat näppärästi mukana niille tarkoitetuissa pidikkeissä.

 

Yhteenveto repusta

Olen hyvin tyytyväinen Osprey Hikelite 32 -reppuun. Kyseessä on suurikokoinen päiväpatikkareppu, joka sopii hyvin retkeilijöille, jotka kantavat mukanaan enemmän kuin eväsleivän ja istuinalustan. Repun istuvuus ja mukautuvuus on täydellinen, kunhan välttää ylikuormaa. En ole toistaiseksi innostunut talviretkeilystä, mutta voin kuvitella repun olevan ideaalinen päiväpatikointiin myös kylmemmällä vuodenajalla, sillä mukaan saa mahtumaan paljon lisävaatetusta. Omaan makuuni reppu on melko arvokas, mutta toki korkea hinta näkyy kestävissä materiaalivalinnoissa ja monipuolisuudessa.

Myönnän toivoneeni salaa, että pääsisin kesäiselle yhden yön patikalle reppua käyttäen. Tilavuutensa ansiosta tämä olisikin voinut olla toteutettavissa, mutta valitettavasti repun herkkyys ylimääräiselle painolle sekä yleisesti tarvittavien kiinnitysremmien puute vesitti ideani. Reppuun on helppo ihastua, kunhan siihen suhtautuu sellaisena mihin se on valmistettu, eli keveään päiväpatikointiin.

Plussat

+ Hengittävä selkäverkko
+ Todellinen tilaihme
+ Lähestulkoon painoton
+ Istuu selkään erinomaisesti
+ Kompressiomahdollisuudet

Miinukset

– Herkkä ylikuormalle
– Hinta

Teksti: Marika Rautarinta (IG @rautamarika)
Kuvat: Marika Rautarinta & Marika Korpela

Tutustu reppuun verkkokaupassa »

osprey hikelite 32 harmaaosprey hikelite 32 punainen

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja