BLOGI, TUOTETESTIT JA -VINKIT

Osprey Hikelite 32 testissä

Haimme Facebookissa 365 Klubin jäseniä testaajaksi Osprey Hikelite 32 -repulle. Monista innokkaista hakijoista, Petri valikoitui yhdeksi testaajaksemme. Hän testasi reppua toukokuun ajan ja tässä on hänen loppuraporttinsa muuttamattomana.
Lue myös Marikan testiraportti »

Millainen retkeilijä olen

Olen 48-vuotias, tavallinen Helsingissä asuva liikkuja, joka nauttii lyhyemmistä päiväreissuista pääkaupunkiseudun läheisyydessä, kun lomakausi ei ole vielä käynnissä. Tällöin ulkoiluretkiä tulee tehtyä mm. Nuuksioon, Bodom-järven ympäristöön, Lammas- ja Kuusisaareen sekä Helsingin lähisaarille. Aikaisemmin luottoreppuna on toiminut Asaklittin reppu sekä pidemmillä ulkomaanmatkoilla sekä Kuusamossa Sastan 65-litrainen reppu.

Kiitoksia mahdollisuudesta testata kyseisestä Osprey Hikelite 32 -reppua, joka pääsi mukaan päiväretkelle, kun kävimme tutustumassa ja kiertelemässä Bodom-järveä Espoossa. Reppu lähtee mukaan juhannuksen jälkeen kohti kolmen viikon reissua Armeniaan, Georgiaan ja Azerbaitžaniin, josta on tulossa myöhemmin lisää kuvia heinäkuussa sekä loppukesästä Kuusamoon kalastus- ja marjastusreissuille.

osprey hikelite 32 reppu
Uusi Osprey Hikelite 32 -reppu odottamassa ensimmäistä retkeä.

 

reppu
Vanha Asaklitt-reppu.

 

reppu
Vanha Sasta-reppu.

 

Asaklittin reppu on ollut hyvä, mutta ergonomisesti haastava. Sastan 65-litran reppu on toiminut mainiosti varsinkin ulkomaanreissuilla, kun olen kierrellyt noin 30 maata viimeisten viiden vuoden aikana. Reput ovat reissanneet mm. pitkin Euroopan eri valtioita, olleet mukana Vietnamissa sekä transmongolian junamatkalla. Rinnalle olen kuitenkin kaivannut Osprey Hikelite 32 tyyppistä reppua päivittäiseen käyttööni, erityisesti ulkomailla tapahtuviin luontoon suuntautuville päiväretkille sekä Kuusamoon marjastus- ja kalastusretkille.

Ennakkokäsitys Hikelite-repusta

Ennakkokäsitys Osprey Hikelite 32 -repusta oli erittäin positiivinen. Hyvä merkki (tosin melko hintava), laadukas tuote ja ergonomisesti testattu eli näin hyväksi todettu. Tilavuuskin vaikutti ihan hyvältä lyhyempiin päiväreissuihin (32 litraa), ja miksei pitempiinkin.

Ensivaikutelmat repusta

Saatuani repun käsiin, totesin sen olevan erittäin kevyt ilman raskaita tukirakenteita. Tyhjänä reppu menee hyvin pieneen tilaan, eli mahtuu hyvin myös isomman rinkan/repun sisälle, jos ulkomailla reissaa esim. hotellista hotelliin ja kyseistä reppua käyttää päiväreissuihin. Osprey Hikelite sopii myös hyvin käsimatkatavarareppuna, jos suurempi rinkka tai reppu on ruumassa.

Materiaali on miellyttävää ja suunnittelussa on selkeästi ajateltu sen kestävyyttä ulkokäytössä ja sään eri vaihteluissa. Repun materiaali suojaa myös sateessa sisältöä.

Ulkonäkö on kokonaisuudessaan hyvin tyylikäs ja erähenkinen. Pidän myös repun värityksestä. Oletan, että materiaaliin ei helposti tartu eikä näy lika, paitsi keltaisissa hihnoissa ja ehkä selkämyksessä. Selkähihnat oli helppo asettaa itselleni sopiviksi. Mahan ja rinnan ympärillä kiertävät hihnat voisivat olla vielä pitemmät, jos kantajana olisi vielä minuakin isokokoisempi henkilö.

Repun ergonomia on selkeästi hyvin mietitty, sillä reppu on kevyt, istuu hyvin selkään, on miellyttävä kantaa sekä reppuun mahtuu juuri se määrä kantamusta, mitä tarvitaankin. Tukirakenteet vaikuttavat kestäviltä. Tietenkään ei kestä liian rajua käyttöä ja varmaan ajan ja käytön kautta selviää repun todellinen kestävyys. Vaikuttaa todella hyvältä.

osprey hikelite 32

Alkukäytön jälkeen ja ominaisuudet

Reppu oli mukana päivän reissulla Bodom-järvellä. Tarkoituksena oli testata useampaan otteeseen reppua, mutta pitkittynyt kevätflunssa vei nyt toukokuussa voiton. Bodom-järvi kiinnosti kohteena ihan sen murheellisen historian houkuttelemana, mutta myös mahdollisuutena käydä heittämässä kevätturkki veteen.

Päivä oli todella lämmin ja kaunis. Sen olivat huomanneet myös monet muutkin ulkoilijat. Reppuun sai hyvin mahtumaan kaikki se, mitä päivän ulkoiluretkelle tarvittiin: eväät, uimavaatteet, juomat sekä joitain vaihtovaatteita. Tämän tyyppisille päiväreissuille reppu toimii erittäin hyvin, sillä sitä oli helppo kantaa ja liikuttaa mukana. Rakenteeltaan reppu on erittäin kevyt, eikä se myöskään hiostanut selkää. Tavarat sai helposti pakattua reppuun, niin ettei mikään painanut selkää.

oittaa

Yhteenveto repusta

Plussana: Repun keveys. Pakkautuu myös pieneen tilaan, jos tarvitaan mukaan pitemmälle reissulle esim. ulkomaille. Ergonomisesti asettautuu hyvin selkään, Materiaali vaikuttaa kestävältä ja kestänee myös sateessa, varsinkin, kun repun pohjataskussa on vielä erillinen suojapäällinen, niin ettei repun sisältö kastu. Tämän voi asettaa lisäsuojaksi repun ympärille tai matkustaessa sillä voi suojata hihnat.

Reppu ei hiosta selkää ja tukirakenteet vaikuttavat kestäviltä. Repun sisällä on myös erillinen tasku, jonne voi laittaa esim. kartan tai muita papereita erilleen muusta tavarasta. Repussa on helposti itselleen sopivasti säädeltävät hihnat. Ulkopuolella on pari verkkotaskua, joihin on helppo laittaa esim. juomapullon. Reppu on monipuolisesti suunniteltu reppu vaativaankin käyttöön.

Miinuksena: Hinta voi olla korkea (100 e), mutta hyvästä ja kestävästä tuotteesta mielellään maksaakin. Vatsa- ja rintahihnat voisivat olla vielä pitemmät. Hihnojen keltainen väri voi likaantua helposti.

Kokonaisuudessa reppu on hyvä tuote. Suosittelen.

Tutustu reppuun verkkokaupassa »

osprey hikelite 32 harmaaosprey hikelite 32 punainen

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja