BLOGI, TUOTETESTIT JA -VINKIT

Samalla merinokerrastolla 7 päivää peräkkäin – Icebreaker 7 day challenge

Haimme Instagramissa ja Facebookissa 365-klubin jäseniä testaajiksi Icebreaker-merinokerrastolle. Monista innokkaista hakijoista Pekka valikoitui yhdeksi testaajaksi. Hän testasi merinokerrastoa 7 peräkkäistä päivää ilman vaatteiden pesua, vain tuuletus yöllä. Tässä on hänen loppuraporttinsa muuttamattomana. Katso myös Katriinan raportti naisten kerrastosta »

Olen 48-vuotias lappilainen aktiivikuntoilija, opettaja ja neljän tytön isä. Ulkoilen hikiliikuntaa 5-9 tuntia viikossa. Lajeina pääasiassa hiihto, maastopyöräily ja polkujuoksu.

Haasteessa merinot tulevat olemaan päällä noiden lajien lisäksi koulupäivän askareissa sekä kaikissa arjen puuhissa treenikuskauksista ruuanlaittoon ja iltajumppaan.

icebreaker miesten merinokerrasto juoksuvaatteina

Minulla ei ole ennen ollut merinovaatteita käytössä. Icebreaker tuotemerkkinäkin on minulle täysin uusi tuttavuus.

Odotan mielenkiinnolla testijaksoa. Aiheuttaako merinovilla kutinaa hieman atooppiselle iholle? Onko vaate kuuma pitää päällä aamusta iltaan? Kuinka hyvin vaate ehtii tuulettua yön aikana? Häviääkö hien haju todellakin ilman pesua? Kaikkoavatko kaikki läheiset viikoksi?

Tutustu tuotteisiin:

Testipäiväkirja

Innoissani haasteen aloittamisesta ryntään Rovaniemen Partioaittaan heti kun saan luvan mennä noutamaan testiasua, Icebreaker 200 Oasis kerraston merinopaidan ja merinohousut. Avuliaan myyjän kanssa löydämme minulle sopivan asun ja täynnä jännitystä ryntään kotiin avaamaan pakettia.

Paketti auki. Tavallisen näköinen musta kalsaripuku. Ohuen tuntuinen kangas, tälläkö pitäisi pärjätä pakkasessa. Ei muuta kuin puku päälle. Hyvin sopii ja tuntuu miellyttävältä iholla. Ainakaan ensituntumassa ei kutise lainkaan.

Pakko tehdä heti pieni testi. Vedän puolen tunnin kevyen kahvakuulatreenin olohuoneessa kerrasto päällä. Ensimmäinen yllätys on, että ei tule yhtään enemmän hiki kuin t-paita ja shortsit päällä.

icebreaker miesten merinokerrasto

1. testipäivä (paita päällä 13 h, housut 4 h)

Merinopaita päälle heti aamusta. Paidan päälle huppari ja opettajan hommiin. Yhtään ei tule kuuma sisätyöpäivän aikana. Illalla sitten kerraston alaosakin päälle ja ladulle.

Pakkasta pari astetta ja kerraston lisäksi päälle hiihtopuku. Ounasvaaran ensilumenlatu irrottaa mukavasti hien, mutta paidan selkämys ei tunnu märältä.

Kotona kerrasto henkariin ja pihalle yöksi tuulettumaan.

icebreaker merinokerrasto hiihtovaatteena

2. testipäivä (paita päällä 13 h, housut 5 h)

Kerrasto pihalta lämpiämään. Yöllä on ollut nollakeli ja vaatteet tuntuvat kylmän kosteilta. Hetki patterin vieressä henkarissa ja paita onkin kuivana päälle laitettavaksi. Yötuuli on pyyhkinyt hien hajun mennessään ja työkaverit säästyvät ainakin vielä haisevalta kollegalta.

Illalla tunnin reipas kävely +2 asteen kelissä. Kävelyllä kerraston päällä vain kevyt tuulenpitävä ulkoilupuku. Hyvin tarkeni.

maisema

3. testipäivä (paita päällä 12 h, housut 4 h)

Kylmä ja kostea yö tuntuu tarttuneen kerrastoon, mutta pieni hetki sisällä lämpimässä kuivattaa vaatteet kokonaan. Töissä merinopaita toimii draamatuokiossa papin virkapukuna paperisten lipereiden kaverina. Kukaan oppilaista ei ihmettele miksi opella on kalsaripaita töissä päällä. Ilmeisen tyylikkäästi tehdyt leikkaukset tässä Icebreaker-merinossa.

Illalla mukava +7 asteen pyöräilykeli. Tunnin ajelu pitkin Rovaniemen katuja ja kotiin tullessa selkä märkänä. Sisällä paita kuivahtaa päälle muutamassa hetkessä. Alan jo ihmetellä tämän materiaalin toimivuutta.

icebreaker merinokerrasto pyöräilyssä

4. testipäivä (paita päällä 3 h, housut 3 h)

Viime yön merinot roikkuivat kylmän kuistin naulakossa. Vaikka kuinka yritän nuuhkia kerrastosta hien hajua, niin ei havaintoa. Siis heti aamusta ladulle hikoilemaan lisää. Taas reilu tunti Ounasvaaraa edestakaisin pertsaa lykkien. Hiki tulee, mutta alusasu tuntuu kuivalta. Herää kysymys, miksi minulla ei ole ollut näitä aiemmin.

merinokerrasto ei haise

5. testipäivä (paita päällä 3 h, housut 3 h)

Sunnuntaiaamusta on hyvä käydä pari tuntia sauvakävelyllä. Kotiin tullessa 17-vuotias tyttäreni yrittää nuuskia hien hajua paidasta. Ei löydy hajua ei. Neitikin ihmettelee kovasti asiaa. On ehkä tottunut, että iskän kalsaripuku haiskahtaa joka käytön jälkeen.

Jonkin verran tuntuu, että dödön haju alkaa tarttua paidan kainaloihin. Muuten öinen tuulettaminen vaikuttaa pitävän asun freesinä.

6. testipäivä (paita päällä 13 h, housut 3 h)

Työkavereilla tuntuu kovasti kiinnostavan haasteen eteneminen. Muutama käy varovasti nuuhkimassa vieressä, mutta kukaan ei havaitse hajua. En voi muuta kuin kehua kaikille, kuinka hyvin merinovaate toimii kaikenlaisissa olosuhteissa. Kuulostan kohta markkinamieheltä.

icebreaker miesten merinokerrasto

7. testipäivä (paita päällä 11 h, housut 4 h)

Haasteen viimeinen päivä ja päätän tehdä lopputestin. Ensin juosten kroppa lämpimäksi ja perään vauhdikas hiihto. Hiki valuu ja lumi pöllyää. Lenkin lopuksi lakki on märkä, sukat ovat märät, hanskat ovat märät ja kalsaripuku on kuiva. Iho ei tunnu kostealta ja kylmältä vaikka lenkin jälkeen jään vielä hetkeksi pihalle puuhaamaan.

Loppufiilikset

7 päivän aikana Icebreaker-merinopaita oli päälläni 68 tuntia ja pitkälahkeiset housut 26 tuntia. Asut roikkuivat tuulettumassa öisin pihalla tai kylmällä kuistilla.

Useiden henkilöiden suorittaminen haisteluiden perusteella vaatteissa ei viikon käytön jälkeen havaittu hien hajua.

Ennakkoon pohtimilleni kysymyksille vastaukset löytyivät helposti.

“Aiheuttaako merinovilla kutinaa hieman atooppiselle iholle?”
Ei aiheuta. Ainakaan minä en huomannut sellaista.

“Onko vaate kuuma pitää päällä aamusta iltaan?”
Pidin vaatetta sisällä +21 asteessa ja ulkona +10 – -4 asteen kelissä. Aiemmin kokemaani kerrastopuvun kuumuuteen en oikeastaan törmännyt yläosan suhteen. Merinohousuja en juuri sisällä pitänyt.

“Kuinka hyvin vaate ehtii tuulettua yön aikana?” ja “Häviääkö hien haju todellakin ilman pesua?”
Todellakin kyllä ja kyllä. Vaate pysyi freesinä koko testijakson.

“Kaikkoavatko kaikki läheiset viikoksi?”
Vielä en ole saanut herra Haisuli nimitystä.

Kokonaisuutena tästä testijaksosta ei ole kuin positiivista sanottavaa. Merinovilla yllätti noviisikäyttäjän totaalisesti. Asu toimi erinomaisesti monenlaisissa olosuhteissa ja lämpimyydellään helpotti kerrospukeutumista ulkotouhuissa. Materiaali hengittää hyvin ja kosteus siirtyy pois iholta nopeasti.

Icebreaker merino bodyfit sopi minun kropalleni erinomaisesti. Asu oli napakan tuntuinen eikä puristanut tai hiertänyt mistään kohtaa. Merino myös tuntuu iholla miellyttävän pehmeältä. Tulen ehdottomasti hankkimaan itselleni lisää merinovillaisia vaatteita.

Pekka Leppälä
Aktiivikuntoilija
ig: @rednosetrailrunners

Linkit:

Lue lisää Icebreaker-merinohousuista »
Lue lisää Icebreaker-merinopaidasta »

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja