BLOGI, MATKAILU, NAISET RETKELLÄ, VAELLUS

Santiago de Compostela -vaelluksen jälkimainingit

Pari viikkoa kotoilua takana Santiago de Compostela –vaelluksen jälkeen. Arkiset asiat täyttävät nyt aikataulut ja caminon tapahtumat piirtyvät muistoihin. Reissun aikana varusteet joutuivat kovaan testiin ja ajattelinkin näissä tuoreissa jälkimainingeissani jakaa hieman kokemuksiani.

Piirros kengistä

Kengät

Maastosta riippumatta näin pitkälle (700-1000 km) vaellukselle suosittelen jäykkäpohjaisia, puolikorkeita nahkaisia vaelluskenkiä ilman vedenpitävää kalvoa. Jäykkä pohja toimii alustalla kuin alustalla. Liian pehmeä lenkkarityyppinen kenkä kipeytti kantapääni ihan hulluksi tulemisen partaalle. Puolikorkea kenkä puolestaan estää kivien ja muun roskan menemisen kengän sisään, niitä on ikävä kaivella sukkien varresta monta kertaa päivän aikana. Nahkakenkä on oikein huollettuna vedenpitävä, kulutusta kestävä, hengittävämpi kuin Gore-Tex ja tyylikäs.

Mukaan ehdottomasti myös sandaalit, joilla voi huoletta mennä suihkuun, ja joilla voi suoraan jatkaa vaikka syömään. Varpaat ja jalat saavat illan aikana ilmaa ja varpaita voi pyöritellä vapaasti.

Osprey Talon 33 -reppu Santiago de Compostela -vaelluksella

Reppu

Itselläni oli matkassa Ospreyn 33 litrainen Talon-reppu. Ospreyssä pidän erityisesti sen keveydestä ja kestävyydestä. Kolme Caminoa kokeneena repun kaikki nippelit ja nappelit toimivat edelleen kuin uusina. Repun koko oli melko sopiva, nyt tosin pärjäisin jo hieman pienemmälläkin. Suurempaa en suosittele caminolle ottamaan, ettei sitä turhaan ylipakkaa. Vedenkestävyyden (ja värikoodatun täyttöjärjestelmän) hoidin Ospreyn kuivapusseilla, joita mulla oli 1 iso (30 l) vaatteille ja 4 pientä (3-6 l) muille tavaroille. Sadesuojaa en tarvinnut siis ollenkaan.

Jos reppuun saisin toivoa parannuksia, niin toivoisin repun selän olevan jäykkä ja tiukasti kaarella. Selkään tuli kovasti hiki, kun pehmeäselkäinen kantojuhtani liimautui lapaluihin kiinni. Upeaa olisi myös, jos pohjassa olisi tasainen jäykiste, jolloin reppu seisoisi itsekseen maassa. Miten sattuu kellahtava reppu ärsytti välillä, kun reppuun kuivumaan kiinnitetyt vaatteet kuraantuivat. Itse tykkään päältä täytettävästä pussimallisesta repusta, vaikka monet vannovat vetoketjullisten mallien nimeen.

Aurinkovoide tärkeä caminolla

Aurinkosuojat

Kesällä vaeltaminen Caminolla on taistelua aurinkoa ja kuumuutta vastaan. Leveälierinen hattu suojaa hyvin auringolta, mutta tuntuu välillä turhan massiiviselta. Lippis (valkoinen on fiksu väri, tummat värit haalistuvat auringossa) suojaa hyvin silmät tai niskan, mutta korvalehdet kannattaa sujauttaa lipan sisään. Lippiksen voi myös kastaa läpimäräksi, jolloin olo virkistyy kummasti. Korkeakertoiminen (itse käytän aina kerrointa 50) aurinkorasva on ehdoton must, jota kannattaa sivellä herkkiin kohtiin heti aamulla! Haastavaa on löytää helposti levittyvä (spray?) rasva, joka ei kirvele jos sitä menee silmiin. Silmät kannattaa muutoin suojata aurinkolaseilla. Niissä kannattaa muutama euro sijoittaa laatuun, ettei silmille tapahdu vahinkoa. Hassusta niskanauhasta voi roikottaa laseja rinnuksilla, vaikka se mielestäni näyttääkin ei-niin-coolilta.

Compostela-ilta Kuopiossa

Irene vetää Klubi-illan Kuopion myymälässämme 29.10.2016 ja kertoo vaelluksistaan ja jakaa vinkkejä. Tervetuloa kuuntelemaan ja oppimaan sekä jakamaan omia kokemuksia vaelluksiltasi! Ilmoittaudu mukaan!

Santiago de Compostela -ilta Kuopion Partioaitassa

Aurinkolasit

Iloinen kävelijä

Kaikki tiet vievät Santiago de Compostelaan

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 66 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Matkailu, Naiset retkellä, Vaellus"