BLOGI, TUOTETESTIT JA -VINKIT

Savotta Jääkäri M -reppu

Olen Atte Uudeltamaalta. 365-klubin jäsen. Olen harrastanut liikuntaa ja ulkoilua monessa eri muodossa pyöräilystä polkujuoksuun ja kalastuksesta lähivesistöjen kunnostamiseen talkootyöllä. Tällä hetkellä vietän lähes kaiken vapaa-aikani jollain tavalla ulkoilun parissa. Oli se sitten kalastusta, lähiretkeilyä tai luonnon tarkkailua. Liikun jalan sekä polkupyörällä.

Tässä artikkelissa kerron kokemuksistani sekä mielipiteeni Finn-Savotan 30 l Jääkäri -tuoteperheen repusta.

savotta jääkäri m

Jääkäri M -reppu on Savotan Jääkäri-tuoteperheen keskikoinen reppumalli. Reppu on periä Finn-Savotta Oy:n rajavartiolaitokselle suunnittelemista Rajapartio -repuista.

Tässä artikkelissa esitellyn noin 30 litran tilavuudeltaan olevan repun viralliset ja tekniset tiedot löydät Partioaitan tuotesivulta.

Ensivaikutelma

Reppu on erittäin vankkaa tekoa ja hyvin viimeistelty. Ei ole huolimattomia päättelyitä saumoja tai muita ompeleita. Kokeiltaessa reppu istuu hyvin paikalleen ja tuntuu jämäkältä.

jääkäri reppu

Reiluilla säätömahdollisuuksilla varustetut Jääkäri M -repun olkaimet sekä lantiovyö auttaa repun säätämissä tilanteeseen ja lajiin sopivaksi. Oli kyseessä sitten pyöräily, hiihto tai jokin jalan suoritettava liikkumismuoto. Rintaremmin pituuden uskon aiheuttavan isommille henkilöille toivomisen varaa, toki ilmankin sitä reppu kulkee huolettomasti.

Katso video ”Savotta instruction: lantiovyöllisten reppujen kantaminen” tästä.

Repussa on paljon PALS-verkostoa, johon löytyy yhteensopivia laadukkaita Savotan valmistamia lisätaskuja. Lisäksi repun verkostoon saa kiinni myös muiden valmistajien MOLLE/PALS-kiinnityksellä olevia taskuja.

jääkäri selkä

Jääkäri M -repun molemmilla sivuilla on pienet taskut sekä kahdet soljilla varustetut kiinnityshihnat. Näissä kiinnityshihnoissa kulkee hyvin rullattava makuualusta, taukotakki, onkilaitteita, pulloja tai muuta. Näitä taskuja ei isommasta Jääkäri L-mallista löydy.

Jääkäri M -reppu on sisältä erittäin simppeli ja karsittu. Sisällä repussa ei ole selkämystä vasten olevan medialaitteen tai juomarakon taskun ja läpän ”arvotavarataskun” lisäksi taskuja.  Juomarakon letkulle on repussa kaksi läpivientiä.

jääkäri repun tasku

Repun säädettävässä hatussa/läpässä on arvotavaroille ja muille nopeasti käsillä olevien tavaroille sopiva vetoketjulla varustettu tasku. Tämä repun korkeussuunnassa säädettävä hattu/läppä/kansi on erittäin kätevä, sillä sen avulla saat helposti ylipakattua repun.

Huomiona, mikäli kiinnität Savotan jääkäri M- tai L-reppuihin sivutaskut ne saattavat vaikuttaa käsien vapaaseen liikkumiseen.

Mikäli olet yli 190 cm pitkä henkilö, reppu voi tuntua pieneltä. Muutenkin suosittelen repun kuin kantolaitteen koesovittamista ennen ostopäätöstä.

Käyttö

Olen käyttänyt reppua päivittäin sen ostoajankohdasta lähtien ja se on ensimmäinen kantolaite, minkä kestävyydessä minulla ei ole ilmennyt ongelmia. Olen pakannut reppuun erittäin painavia kauppaostoksia, kuljettanut marjaämpäreitä mansikkatiloilta sekä metsästä ilman ongelma kestävyyden tai kantomukavuuden suhteen.

mansikkalasti jääkärissä

Jääkäri M-repun yksi tärkeimmistä ominaisuuksista minulle on sen kapeus. Reppu on selän leveyttä kapeampi. Tämä mahdollistaa sen, että risukossa tai metsässä voi puikkelehtia puiden välistä huolehtimatta siitä, milloin on reppu missäkin oksassa tai puskassa kiinni.

repun pakkaus

Repun 1000D Cordura -materiaali ja sen sisällä oleva pinnoite suojelee pienimmiltä sateilta ja isommiltakin roiskeilta, mutta ihan oikeasti sateisella ja kostealla kelillä reppu tulee suojata erikseen ostettavalla sadesuojalla. Arjessa ulkona liikkujan on hyvä pakata kaikki varusteet kuivapusseihin tai isompaan kuivapussiin, jossa varusteet pysyvät turvassa olosuhteilta.

Suorittaessani 2020 yhtenä kesäyönä marssia satoi vettä välillä enemmän ja välillä vielä enemmän. Silloin kaikki vedenpitäviä kuorivaatteita myöten päästivät kosteuden läpi. Silloin olisi pitänyt olla perinteiset sadevaatteet, mutta silloinkin hiki olisi hoitanut kastelun. Tällöin luotin Jääkäri M -repun kankaan suojaan liioin ja kaikki, paitsi kuivapussissa olleet varusteet kastuivat.

Kulutus

Olen kaksi vuotta käyttänyt lähes päivittäin Jääkäri M -reppua. Minimaalista kulutusta on lähinnä repun pohjassa, mutta sitäkin minimalistisesti. Repun väri on ehkä hieman haalistunut?

Ainut rikki mennyt osa repussa on lantiovyön solki. Puolisoni onnistui rikkomaan erittäin lujatekoisen lantiovyön soljen astumalla LUISTIMILLA sen päälle. Silloinkaan solki ei rikkoutunut kokonaan, vaan toimi erittäin hyvin, kun korjasi sitä palalla teippiä.

repun soljen korjaus

Uuden soljen tilaaminen suoraan Finn-Savotan verkkokaupasta ja puolisoni ompelutaidot korjasivat repun uudenveroiseksi. Savotan tehtaalla tehdyt ompeleet ei helpolla antautuneet ratkojalle.

jääkäri repun korjaus

Finn-Savotan varusteiden hyvä puoli on se, että heiltä suoraan ostettuna saa varaosia sekä päivitettyjä komponentteja varusteisiin. Lisäksi varusteet on korjattavissa lähimmällä ompelupalveluita tarjoavalla liikkeellä, paikallisella suutarilla tai ompelutaitoja omaavan henkilön toimesta.

Yhteenveto

Finn-Savotan Jääkäri M -on erittäin luotettava kumppani aktiiviliikkujalle, joka arvostaa kotimaista/pohjoismaista osaamista ja kestävyyttä. Reppu ei ole kevyimmästä tai mukavimmasta päästä eri valmistajien kantolaitteita, mutta sen monikäyttöisyys, kestävyys ja korjattavuus menee itselläni mukavuuden edelle.

jääkäri repun kanssa retkellä

Huom. Retkeilyssä ja ulkoilussa on varusteiden valinnan jälkeen tärkeää tiedostaa, että varusteiden kanssa kannattaa harjoitella ja totutella, että saa niistä kaiken ilon irti.

Finn-Savotan Jääkäri M -reppu kuluu Partioaitan Vihreämpi valinta ekologisen valikoiman tuotteisiin. Lue lisää klikkaamalla alla olevaa merkkiä.

vihreämpi valinta

Lyhyesti Finn-Savotta Oy:stä

Finn-Savotta suunnittelee ja valmistaa korkealaatuisia funktionaalisia varusteita vaativaan ammatti- ja vapaa-ajan käyttöön. Painopisteenä kantolaite- ja majoitejärjestelmät, kattava valikoima sisältää pientarvikkeita, reppuja, rinkkoja, yöpymisvälineitä ja monipuolisia telttoja.

  • Perustettu 1955, perheyritys
  • Päämaja ja tuotantotilat Suomessa, Karstulassa
  • Tuotantotilat Virossa, Tartossa
  • Yhteensä noin 100 työntekijää
  • Yli 50 vuotta yhteistyötä Suomen puolustusvoimien kanssa
  • Sertifikaatit: ISO 9001:2015, AQAP 2110 Ed D, Facility Security Clearance, NATO CAGE: A444G

Lähde: https://finn-savotta.fi

savotta jääkäri m
Osta verkkokaupasta »
KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 0 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Tuotetestit ja -vinkit"