BLOGI, OUTDOOR-URHEILU

Vaikeinta on lähteminen

George Mallory oli ensimmäinen, kuka yritti kiivetä Mount Everestille. Ennen lähtöä häneltä kysyttiin: Miksi? Siihen Mallory vastasi: Because it´s there – koska se on siellä.  Vastaus oli yksinkertainen, mutta matkan toteuttaminen oli varmasti monimutkaisempi.

Mount Everest on valloitettu ja moni on käynyt siellä. Mutta yksi asia kaikilla retkeilijöillä ja Everestin kiipeilijöillä on yhteistä: Lähteminen.

Retkeilen lähimaastoissa paljon ja käyn muuallakin Suomessa retkillä. Pari kertaa vuodessa on pakko päästä johonkin kauemmas. Mutta mitä kauemmas retki kantaa, sitä vaikeampi on saada itsensä liikkeelle. On paljon mietittävää: seura, matka, varusteet, ajankohta ja ennen kaikkea raha. Matkustaminen ei ole halpaa lystiä, ja lomapäivät ovat harvassa monilla.

Retkeilykavereiden kanssa puhutaan usein unelmakohteista. Kanada, Etelämanner, Tundra, Islanti, Pohjois-Norja, Grönlanti. Mutta ideoita lykätään vedoten kaikennäköiseen.

Juttelin hyvän ystäväni pitkäaikaisesta haavesta: melonta Grönlannissa. Unelma! Kajakkien kotimaa ja autioita paikkoja yllin kyllin. Olemme monta kertaa ajatelleet Grönlantia ja ideoineet, joten kohteita löytyisi varmasti siellä. Melonnassa on suuri ongelma: kajakin kuljetus. Lennot Grönlantiin ovat melko kalliita ja 5,5 metrisen merikajakin lennättäminen varusteineen ei ole helppoa eikä halpaa.

Yhtenä iltana katsoimme huviksemme lentojen hintoja. Huomasimme että saisimme liput halvalla, jos tilaisimme nyt. Oli pakko toimia ripeästi. En ole hyvä tekemään isoja päätöksiä nopeasti. Rupesin heti ajattelemaan työasioita ja aikatauluja. Ennen kuin huomasin, olimme päättäneet lähteä ja olimme ostaneet liput. Lisäksi melko halvalla! Mitä ihmettä? Noin helppoa se oli. Kirjoitimme kalenteriin lähtöpäivän ja printtasimme liput. Kajakit saamme lainattua ystävältä Grönlannissa ja muu tavara menee ruumaan.

Meidän lähdöt ovat yleensä tällaisia, pohditaan pitkään ja yllättäen päätämme lähteä. Mitä opimme? Mieti hetki ja tee se.

Melonta Grönlannissa

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 1 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Outdoor-urheilu"