BLOGI, MATKAILU, NAISET RETKELLÄ, VAELLUS

Valmistautuminen Santiago de Compostelaan – opaskirjat

Vaeltaminen on reitillä pysymistä ja välillä (onneksi) reitiltä eksymistä. Pitkällä tähtäimellä on hyvä pysyä kuitenkin kurssissa, jos esimerkiksi paluulennot kotiin on jo hankittu tai on tavoitteena päästä jonkinkaltaiseen määränpäähän (vaeltajan matkahan ei todellisuudesta lopu koskaan).

Edellinen vaellukseni Camino Francesilla oli helppo, eksymisen vaaraa ja nautintoa en saanut kokea. Opaskirjaksi riitti kevyt ja edullinen Michelinin opas. Tulevalle vaellukselleni Michelinin pikkuopasta ei ole saatavilla, joten mukaan lähtee tiiliskivi, joka toivottavasti on jokaisen grammansa arvoinen. Nortella opaskirja on huomattavasti tärkeämpi matkakumppani kuin Francesilla: erilaisia reittivaihtoehtoja on useita, matkan varrelle osuu rankkoja ja vaarallisia reittiosuuksia sekä toisinaan pitkiä välietappeja (~25 km) ilman mitään fasiliteetteja.

Pilgrim Route The Northern Caminos - The Norte, Primitico and Inglés routes

Pilgrim Route The Northern Caminos - The Norte, Primitico and Inglés routes

Tämä painava (371 grammaa!!) riippakivi on tulevan vaellukseni pelastava enkeli. Tuki ja turva. Muistiinpanovihko. Kyynelteni kuivaaja. Matkamittari. Voimieni osoitus ja päiväkirja kotiin palattuani. Ystäväni.

Camino de Santiago -karttakirja

Camino de Santiago -karttakirja

Tämä pikkuinen (87 grammaa) matkapartneri antoi viimeksi minulle kaiken tarvitsemani tiedon, luottamuksen ja tsempin matkallani Santiagoon. Pikkuisesta tuli minulle tärkeämpi muisto matkaltani kuin virallisesta Caminon todistuksesta, compostelasta.

Santiago de Compostelan kulkijat

santiago de compostela kirja

Pohjoisespanjalainen pyhiinvaeltajan maisema. Luostarinhiljaisuus. Kirjailija retkuuntuu vaelluksellaan ja kokee olevansa kummajainen, koska ei ole uskovainen. Mutta vaellus saa hänet pohtimaan historiaa, uskontoa, yhteiskuntaa. Ja täältä löytämäänsä pyhyyttä. Kirjan jälkikirjoituksessa toimittaja ja Compostelan tien kulkija Suvi Ahola pohtii Rufinin kirjan herättämiä muistoja ja ajatuksia: millaista oli lähteä pohjoisesta ja maallistuneesta Suomesta kuukaudeksi kulkemaan 800 km katolisten pyhiinvaeltajien vuosituhantisia jälkiä? Miltä tuntui seesteisten maalaismaisemien ja teollisten laitakaupunkien vaihtelu ja miten lähelle pyhyyden kokemus ja tyhjyys tulevat vaeltajaa, jonka välittömin tuntemus on usein väsymys ja jalat rakoille hiertävät kengät. Ja miten kirjan lukeminen herättää muistoja paitsi mielessä myös ruumiissa ja innostaa suunnittelemaan seuraavaa matkaa. Osta verkkokaupasta.

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 66 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Matkailu, Naiset retkellä, Vaellus"