BLOGI, MATKAILU

12 helmeä kotimaan matkoille

Tuusulan Rantatie, Tuusula

Tuusulan Rantatie Tuusulanjärven rannalla on täynnä kotimaista kulttuurihistoriaa: noin neljä kilometriä pitkän tien varrella ovat asustaneet muun muassa Aleksis Kivi, Eero Järnefelt, Juhani Aho, Jean Sibelius, Pekka Halonen ja J.H. Erkko. Matkan kulttuurikohteesta toiseen voi taittaa jalkaisin tai vaikkapa pyörät jostain alueen hotellista vuokraten. Taiteilijapiireihin sukeltaessa kuluu helposti kokonainen päivä.

Tutustu tarkemmin kohteeseen »

Julkisilla perille: Tuusulan vanhan rantatien alkuun pääsee näppärästi esimerkiksi usealla bussilla Helsingistä.

 

Höyrylaivaristeily, Kajaani

Kun höyrylaiva S/S Kouta lipuu Kajaanin kuvankauniilla Oulunjärvellä lähes satavuotiaan höyrykoneen puksuttaessa tasaisesti, kaikki tuntuu hyvin rauhalliselta. 1900-luvun alusta peräisin oleva alus tarjoaa risteilyturisteille 2,5 tunnin maisemaristeilyä kuin pidempiä lounasristeiliyjä. Kouta puksuttaa vain heinäkuussa, joten matka Kainuuseen kannattaa ajoittaa tarkasti!

Tutustu tarkemmin kohteeseen »

Julkisilla perille: S/S Kouta lähtee Kalkkisillan laiturista, Kajaanin keskustan läheltä. Kajaaniin taas pääsee kätevimmin junalla mistä tahansa päin Suomea.

 

Hailuoto

Hailuoto on asutettu, idyllinen saari Oulun kupeessa, noin tunnin lauttamatkan päässä. Maalaisidyllistä löytyy valkoinen hiekkaranta, vanha majakka ja venesatama sekä useita puoteja ja putiikkeja. Hailuoto on erinomainen kohde päiväretkelle, mutta mikään ei estä jäämästä myös yöksi!

Tutustu tarkemmin kohteeseen »

Julkisilla perille: Saarelle liikennöi säännöllisesti lautta Oulunsalon Riutunkarista. Jos omaa autoa ei löydy, bussi numero 59 kulkee päivittäin Oulun keskustasta Hailuodon keskustaan asti.

 

Kiikunlähde, Hollola

Kuva: Joonas Linkola
Kuva: Joonas Linkola

 

Hollolan Uskilassa sijaitseva Kiikunlähde on taianomaisen kaunis, kirkkaanturkoosi lähde keskellä mäntymetsää. Jopa Suomen suurimmaksi lähdealtaaksi kutsutun Kiikunlähteen vesi on niin kirkasta, että sen pohjassa näkyvät puunrungot ja kalat erottuvat selvästi. Kiikunlähdettä ympäröi yksityiset asuinalueet, joten vieraillessa tulee kunnioittaa myös asukkaiden rauhaa.

Tutustu tarkemmin kohteeseen »

Julkisilla perille: Hollolan kirkonkylältä pääsee 2 kilometrin päähän Kiikunlähteestä linja-autolla. Hollolan kirkonkylälle taas kulkee säännöllinen bussiyhteys Lahden keskustasta.

 

Liesjärven kansallispuisto, Tammela

Kuva: Eeva Mäkinen
Kuva: Eeva Mäkinen

 

Korteniemen perinnetila.
Korteniemen perinnetila.

 

Monelle vielä tuntematon Liesjärven kansallispuisto on monipuolinen ja helppo kotimaan matka- ja retkeilykohde. Korteniemen perinnetilalle pääsee ihastelemaan ja seuraamaan entisajan elämää, ja upeat järvi-, metsä- ja harjumaisemat kutsuvat melomaan, telttailemaan ja viettämään rauhallista aikaa laavulla. Kansallispuiston ikoninen maastonmuodostuma on pitkänä ja ohuena järvenselkää halkova Kyynäränharju.

Tutustu tarkemmin kohteeseen »

Julkisilla perille: Bussit kulkevat parin kilometrin päähän kansallispuistosta. Valtatie 2:lla liikennöi useita pikavuoroja päivittäin.

 

Pispalan puutaloalue, Tampere

Pispalanharjun molemmille rinteille sijoittuva idyllinen puutaloalue sijaitsee vain muutaman askeleen päässä Tampereen keskustasta. Entisen työläisalueen pastellinväristen talojen väleissä risteileviä jyrkkiä pikkukatuja kulkiessa viettää helposti sunnuntai-iltapäivän, ja jos kauneus ei ole huumannut päätä, voi jatkaa matkaa vieressä kohoavan Pyynikinharjun metsiin ja näkötorniin.

Tutustu tarkemmin kohteeseen »

Julkisilla perille: Tampereen keskustasta kulkee Pispalaan kävellen puolessa tunnissa, mutta toki lähemmäs pääsee myös bussilla.

 

Hossan kansallispuisto, Suomussalmi–Kuusamo–Taivalkoski

Hossa on Suomi100 -juhlavuoden kansallispuisto. Mäntyjen lomassa harjulta toiselle johdattavat helppokulkuiset polut ja kristallinkirkkaat vesistöt sekoittuvat mystiikkaan, kun maisemaan kuuluvat ikiaikaiset Värikallion maalaukset ja jylhä kanjonijärvi Julma-Ölkky. Suomen 40. kansallispuiston virallisia avajaisia vietettiin 17.6.2017.

Tutustu tarkemmin kohteeseen »

Julkisilla perille: Julkisen liikenteen avulla matkaat lähemmäksi matkailualuetta, mutta loppumatkalle on varattava esimerkiksi taksi tai vuokra-auton kyyti.

 

Sulosaaren lettukahvila, Savonlinna

Savonlinnan Sulosaaressa sijaitseva Lettukahvila Kalliolinna on mahdollisesti yksi maailman söpöimmistä paikoista. Kesäisin palveleva kahvila tarjoaa valtavan lettuvalikoiman lisäksi luonnonrauhaa lähes kaupungin keskustassa sekä näkymän Saimaalle. Ehdoton pysäkki jokaiselle, joka ottaa reissunsa kohteeksi Savonlinnan.

Tutustu tarkemmin kohteeseen »

Julkisilla perille: Lettukahvila Kalliolinna sijaitsee Savonlinnan Sulosaaressa, pienen kävelymatkan päässä Savonlinnan juna-asemalta.

 

Aurora Estate, Ylläs

Aurora Estate on boutique-hotelli ja ravintola Ylläsjärvellä, joka tarjoaa ihanat majoittumispuitteet ja ensiluokkaista, modernia ruokaa Lapin klassisista antimista. “Revontulten tilan” nuoret yrittäjät lupaavat paikkaa, missä Lapin rauha ja seesteisyys välittyy.

Tutustu tarkemmin kohteeseen »

Julkisilla perille: Kiireisimpiin sesonkiaikoihin juna tulee Helsingistä Kolariin päivittäin ja junabussi kuljettaa junalla tulijat Ylläkselle.

 

Ravintola Paakari, Kangasala

Suomen ravintolatarjonta on varmasti täynnä piilotettuja helmiä – Kangasalan ravintola Paakari Tampereen itäpuolella on ehdottomasti yksi niistä. Lähialueen kausituotteita taidolla hyödyntävä ravintola houkuttelee kulinaristeja piipahtamaan Kangasalla vain rauhallista lounasta viettämään. Ravintolassa ei ole mitään trendikästä tai pröystäilevää, maut puhuvat puolestaan.

Tutustu tarkemmin kohteeseen »

Julkisilla perille: Bussi numero 40 vie Tampereen keskustasta lähes Paakarin viereen.

 

Lonna-saaren sauna, Helsinki

Suomenlinnan saaren ja Helsingin kauppatorin väliin jäävä pikkuruinen Lonna on sympaattinen saari kahviloineen ja kivimuurineen. Lonnan upouusi hirsisauna kruunaa saarikokemuksen lempeillä löylyillä ja pulahduksella mereen.

Tutustu tarkemmin kohteeseen »

Julkisilla perille: Matka Helsingin kauppatorilta Lonnaan taittuu JT-Linen lautalla kymmenessä minuutissa.

 

Artic Light hotel -aamiainen, Rovaniemi

Rovaniemen Arctic Light Hotelin aamiaispöydästä löytyy erilaisia raakakakkuja, tuorepuuroja, myslejä, leipiä ja leivonnaisia, värikkäitä mehushotteja, lämpimiä ruokia, vihanneksia, munakasta ja muuta aamuun sopivaa. Sara La Fountain on loihtinut terveellisen ja energisen aamiaisen yksinoikeudella hotellin vieraille, ja monet maut on kerätty pohjoisen mauista.

Tutustu tarkemmin kohteeseen »

Julkisilla perille: Artic Light hotel sijaitsee Rovaniemen keskustassa, jossa liikennöivät lähiliikenteen bussit.

Matkapyöräilyopas

Retkipyöräily on monipuolinen laji, joka sopii miltei kenelle tahansa iästä, sukupuolesta, kulttuurista tai fyysisestä kunnosta riippumatta. Tärkeintä on uskaltaa lähteä. Jotta pyöräretkesi onnistuisi, on muutamia asioita jotka kannattaa ottaa huomioon. Matkapyöräilyoppaastamme löydät vinkkejä retkesi toteuttamiseen, olit sitten vasta-alkaja tai jo kokeneempi matkapyöräilijä.

Lue matkapyöräilyopas »

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 4 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Matkailu"