BLOGI

365 Klubi –tarinoita: Milla & Anu “Mene lähelle, mutta näe kauas. Kaikki aistit auki.”


Mikä sinut inspiroi lähtemään ulos?

Milla: Luonto on paras paikka itsensä tutkimiselle ja ilmaisemiselle. Jotenkin se ajattomuus ja ikuisuus jokaisessa maisemassa saa rentoutumaan ja olemaan erittäin sinut itsensä kanssa.

Anu:

”Luonnossa mun luovuus kukkii

jos en halua, ei tarvi käyttää ees sukkii

Lähimetsä on tälle apinalle viidakko

missä puskapissasta ei seuraus oo sakko

Yksin tai yhdessä kun luontoon tallaan

lähdimpä sitten kävelylle tai kallaan

Mieleni rauhoittuu, tunnen eläväni hetkessä

jotain taikaa on jokaisessa retkessä”

 

Miksi kannatti lähteä yhden yön seikkailuun?

Milla: Siinä eli niin hetkessä, villinä ja vapaana. Tuntui, että yksi päivä kestää paljon pidempään kuin normaalisti. Monet tuon reissun kommellykset huvittavat vieläkin ja se nauru tuntuu koko kehossa.

Anu:  Millan kanssa lähtisin vaikka kuuhun, joten pelkästään seura kannusti ja innoitti reissulle. Lyhyt, mutta eeppinen retkemme olikin todellinen seikkailu, josta ei jännitystäkään puuttunut. Tästä tarinasta riittää muisteltavaa – ja naurettavaa – pitkäksi aikaa.

 

Mitä ajattelet, kun olet luonnossa?

Milla & Anu:  Monesti luonnossa emme mieti mitään, vaan keskitymme kuuntelemaan, katselemaan, tuntemaan ja haistelemaan luontoa. Se on semmoinen “aa että” –tunne, autuas fiilis. Toisinaan, jos päässä on liikaakin ajatuksia, luonnossa kulkiessa ne huuhtoutuvat pois tai ainakin laimentuvat, myös mielenpäällä olevat huolet helpottavat. Joskus riittää, kun istahtaa ruohikolle, joskus saattaa mennä tunti rantakivellä töllistellessä.

 

Millainen on paras nuotioaamiainen?

Milla & Anu: Käännetään tämä niin päin, että nuotioaamiainen on paras aamiainen! Se voi olla se klassinen kaurapuuro marjoilla tai vaahtokarkkia tikunnokassa – ruualla ei ole niin väliä. Tärkeintä on siihen aamupalahetkeen pysähtyminen – ja aamukahvi.

 

Mistä haaveilet?

Milla: Luontoon liittyvä haaveeni on yksin tehtävä hiihtovaellus jossain päin Lappia. En ole kummoinenkaan hiihtäjä, mutta ajatuksessa kiehtoo eniten yksinään selviytyminen. Jo pelkkä ajatus voimaannuttaa. Muutoin haaveilen eräoppaan töistä ja haluaisin olla mukana kasvattamassa Lappi-turismia jokaiselle vuodenajalle.

Anu: Lähitulevaisuuden haaveinani on tehdä pari vaellusta Lapissa tämän vuoden aikana.

 

Mikä tai mitkä asiat 365 Klubissa ovat sinulle tärkeimpiä?

Milla: Ympäristöbonus, lainauspalvelu ja huoltopisteet myymälöissä. Nämä viestivät minulle yrityksen hyvistä arvoista: Mahdollistetaan retkeilyyn tutustuminen ilman ostopakkoa, ja asiakkaiden jo ostettuja vaatteiden ja kenkien kestävyyteen halutaan panostaa ja tuetaan eri ympäristöön liittyviä projekteja.

Anu: Klubitapahtumien aiheet inspiroivat. Ympäristöbonus on myös ehdoton hatunnosto.

Katso kaikki 365 Klubin edut »

 

Miten haluat inspiroida muita lähtemään ulos ja löytämään oman intohimon ulkoiluun?

Milla & Anu: Meillä on mahtava luonto täällä Suomessa. Ja luonto on useimmiten todella lähellä, myös kaupunkialueella. Retkelle voi lähteä spontaanisti ”eväät reppuun ja mars” -tyylillä. Myös lähialueilla on paikkoja, missä ei välttämättä ole tullut käytyä koskaan (toim. huom. Partioaitan kohdeopas auttaa löytämään lähiretkikohteet). Mene lähelle, mutta näe kauas. Löydä oma tapasi nauttia luonnosta.  Jätä joskus kännykkä (ja kamera) kotiin ja mene vaikka lähimetsään tai rantaan. Tai takapihalle. Esimerkiksi työmatkapyöräilynkin aikana voi jo kokea olevansa luonnossa, kun valitsee sopivan reitin.

 

Milloin kaipaat eniten luontoon?

Milla & Anu:  Kaipaus luontoon on varmaan sisäänrakennettu ominaisuus, sillä aina on hyvä hetki mennä ulos. Eniten kaipaan luontoon silloin, kun olen viettänyt paljon aikaa sisätiloissa tai kaupungin vilinässä ilman hengähdystaukoja.

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 66 kirjoitusta kategoriassa " Blogi"