BLOGI

Päiväretkeilijästä vaeltajaksi

Heikki Halmetoja retkeilee koiran kanssa ja havainnoi kasveja

Heikki Halmetoja (57) on innokas päiväretkeilijä ja retkillä mukana kulkee aina Frans-koira. Luontoelämyksiä toimitusjohtajana työskentelevä Heikki on kerännyt myös maailmalta Afrikan safareilta ja Pohjois-Amerikan kansallispuistoista.  

”Käsivarren syysvaellus 2023 Maritta Vasarisen opastamana oli ensimmäinen kerta, kun uskaltauduimme pitkälle, monen päivän vaellukselle. Oli iso kynnys siirtyä päiväretkeltä vaellukselle, jossa nukutaan teltoissa ja kannetaan itse ruuat. Sain idean vaellukseen käydessämme koiran kanssa retkellä. Frans-koira nauttii, kun saa olla isäntien kanssa luonnossa. Matkustaessa minua on harmittanut, kun pitää jättää koira hoitajille. Vaeltamisesta löytyi harrastus, josta voimme nauttia koiran kanssa yhdessä. Ennen pitkää ruskavaellusta kävimme vaelluskurssin. Se oli erinomainen tapa oppia tärkeitä taitoja. Hyvien perustaitojen kanssa vaeltamisesta nauttii enemmän.” 

365-klubiin Heikki on kuulunut jo useita vuosia. Hän seuraa uutiskirjeitä ja klubitarjouksia. Erityisen tyytyväinen hän on Partioaitan verkkokauppaan. Omissa valinnoissaan Heikki hyödyntää toivelista-toimintoa, jolla voi kirjautuneena merkitä omia suosikkejaan. ”Kun tuote on klubitarjouksena tai muuten kampanjahintainen, käyn ostamassa sen.” 

Frans-koiran kanssa retkeily on Heikin ehdottomasti suosituin luontoharrastus, mutta hän on myös innokas kasviharrastaja ja puutarhuri. Heikki tunnistaa ja kuvaa kasveja ja julkaisee havaintojaan muille harrastajille iNaturalist ja Laji.fi -alustoilla.  

”Luontosuhteeni on esteettinen ja visuaalinen. Tämä on ollut punainen lanka kaikissa elämänvaiheissa lapsesta saakka. Aloin 9-vuotiaana opetella kasvien nimiä. Kasvien tunnistaminen on hauskaa erityisesti silloin, kun olen itselleni uudessa luontotyypissä. Käsivarren ruskavaelluksen jälkeen kävimme katsomassa palsasoita, mikä on ilmastonmuutoksen edetessä häviävä luontotyyppi Suomessa. Kasvien tutkimiseni ei ole kovin ryppyotsaista tai edes järjestelmällistä. En ainakaan toistaiseksi tee havaintoruutujen kasvikartoituksia, mutta jos huomaan jotain erityistä ja mielenkiitoista, haluan sen dokumentoida.” 


365 Klubi

Tervetuloa mukaan yhteisöön, joka tekee hyvää!

Partioaitan ilmainen 365-klubi koostuu yli 200 000 klubilaisesta, joita yhdistää arvostus ja rakkaus luontoa kohtaan sekä halu nauttia raikkaasta ulkoilmasta. 365-klubilaisena teet myös hyvää, sillä jokaisesta klubilaisen ostoksesta 1 % lahjoitetaan ympäristölle.

Lue lisää 365-klubista ja katso henkilökohtaiset jäsenedut Partioaitan sivuilta.

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 66 kirjoitusta kategoriassa " Blogi"