BLOGI, RETKEILY, VINKIT ULKOILIJALLE

Henkilökunnan lempitakit – Kuoritakit

Kuoritakki on lähes joka kelin vaate, soveltuen monenlaiseen ulkoliikuntaan ja ulkoiluharrastukseen. Kun päälläsi on laadukas kuorivaate, ei vesisateesta ja kovasta tuulestakaan tarvitse välittää. Kuorivaatteesi pysyvät suorituskykyisinä pidempään, kun muistat huoltaa niitä säännöllisesti. Katso tästä vinkit kuorivaatteiden hoitoon. Mutta mitkä kuoritakit ovat henkilökuntamme suosikkeja?

Elina – Fjällräven Keb Eco-Shell Jacket | Vesa – Arc’teryx Beta SL Hybrid Jacket | Minna – Marmot Minimalist Jacket | Sten – Arc’teryx Alpha SL Jacket

Elina, Tampere –
Fjällräven Keb Eco-Shel Jacket

 

Miksi juuri tämä on lempitakkisi?
Valitsin Keb Eco-Shellin, koska halusin monikäyttöisen takin joka suojaa hyvin säältä. Talvella takki menee hyvin kevytuntsikan kanssa ja kesällä t-paidan.

Missä käytät takkia?
Käytän takkia ympäri vuoden arjessa, retkillä ja reissuissa. Takki näyttää hyvältä kaupungissa ja metsässä.

Mikä on takin paras ominaisuus?
Parhaita ominaisuuksia takin pehmeys ja joustavuus, mukava myös ihoa vasten. Ja tietty väri!

Onko takki päällä tapahtunut jotain unohtumatonta tai mielenkiintoista reissussa?
Viime syksyn lumimyräkässä muistan miettineeni muutamaan otteeseen, että onneksi on takki, joka päällä voin olla varma, että myräkkä pysyy ulkopuolella.

Jotain muuta mitä haluat takista sanoa?
Muistathan huoltaa kuoritakkisi tarpeeksi usein!

 

Lue lisää takista
Fjällräven Keb Eco-Shell Jacket naisille » 
Fjällräven Keb Eco-Shell Jacket miehille » 

 

Vesa, Ideapark –
Arc’teryx Beta SL Hybrid Jacket

Miksi juuri tämä on lempitakkisi?
Olen saanut varmuutta sateissa ja vaihtelevissa olosuhteissa liikkuessa tämän Arcteryxin Gore-takin käytön myötä. Se on ollut luottokaveri retkillä ja arjessa. Sen pakattavuus pieneen kokoon ja keveys tuovat helpotusta kun tavoittelee kevyttä kantamusta.

Missä käytät takkia?
Takki on ollut päällä parin viikon vaelluksilla kelin yllättäessä ja ihan perusarjessa kun on pitänyt suojautua yllättäviltä sateilta.

Mikä on takin paras ominaisuus?
Pidän tässä vaatteessa siitä, että sen leikkaus ja yksityiskohdat ovat toiminnallisia niin vaelluksella rinkan kanssa liikuttaessa kuin arjen työmatkaliikkumisen osalta. Huppu mahtuu mukavasti pyöräilykypärän päälle ja kun haluan riisua takin pois päältä niin rullaan sen pieneksi omaan huppuunsa ja reppuun.

Onko takki päällä tapahtunut jotain unohtumatonta tai mielenkiintoista reissussa?
Luontokokemuksia voi olla monenlaisia ja on vaikea nostaa yhtä erityistä esille. Mieleeni on jäänyt tuulinen ja sateinen Islanti. Kun kävelet halki suuren erämaisen mustan hiekkakentän. Sitä liikkuu huonossa näkyvyydessä reittimerkkinä olevalta kepiltä toiselle edetäkseen joutuisammin. Pidemmälle ei näe. Seurana vain omat ajatukset, hiekkaan tömähtävät askeleet ja hupun lipasta putoavat sadepisarat. Tuossa tilanteessa oppii arvostamaan hyviä varusteita.

 

Lue lisää takista
Arc’teryx Beta SL Hybrid Jacket miehille » 
Arc’teryx Beta SL Hybrid Jacket naisille » 

 

Minna, ketjupäällikkö –
Marmot Minimalist Jacket

Miksi juuri tämä on lempitakkisi?
Takki on nimensä mukaisesti minimalistinen ja siten erittäin kevyt. Takki istuu hyvin päälle ja leikkaus antaa paljon liikkumavapautta. Kädet nostaessa ylös, ei helma nouse. Hupussa on hyvät säätömahdollisuudet. Kangas on miellyttävän tuntuinen ihoa vasten.

Missä käytät takkia?
Toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Se on hyvä yleistakki arjessa kaupungilla, mutta käytän sitä myös pyöräillessä ja luonnossa liikkuessa.

Mikä on takin paras ominaisuus?
Raglan-hihat antaa todella hyvän liikkuvuuden ja takki on myös erittäin helppo ja nopea pukea päälle.

Onko takki päällä tapahtunut jotain unohtumatonta tai mielenkiintoista reissussa?
Eräs syksy kun rakensimme uutta taloa, niin Minimalist oli päälläni hyvin usein. Koko syksyn satoi ja takki auttoi pitämään kuivana. Kestävä ja erinomainen takki, joka toimii vaativissakin tilanteissa.

Jotain muuta, mitä haluat takista sanoa?
Pakkautuu pieneen tilaan omaan huppuunsa eli kulkee helposti aina mukana varmuuden vuoksi.

 

Lue lisää takista
Marmot Minimalist Jacket naisille »
Marmot Minimalist Jacket miehille »

 

Sten, Sello –
Arc’teryx Alpha SL Jacket (Uudistettu malli myynnissä)

Miksi juuri tämä on lempitakkisi?
Erittäin kevyt kuorittakki kulkee helposti matkassa kaikkialle. Lisäksi se toimii niin monessa kylmemmän tai sateisemman sään ulkoiluaktiviteettissa.

Missä käytät takkia?
Sen monipuolisuuden vuoksi voin käyttää takkia monissa aktiviteeteissa. Vaelluksella, vuoristossa, lasketellessa, kalassa, mökkeillessä, juostessa, työmatkalla kun sataa jne.

Mikä on takin paras ominaisuus?
Ehdottomasti se, että se kevyen Gore-Tex Paclite Shell kalvon ansiosta menee pieneen tilaan, noin kahden nyrkin kokoiseen pussiin. Kun lähtee mihin vain reissuun tavaraa kertyy mukaan paljon. Rinkassa tai matkalaukussa on aina rajallisesti tilaan. On hyvä että takki mahtuu aina mukaan, sillä sitä aina tarvitsee jossain vaiheessa reissua.

Onko takki päällä tapahtunut jotain unohtumatonta tai mielenkiintoista reissussa?
Käytiin melontavaelluksella Ounasjoella ja kävimme kalassa yöpaikan viereisellä koskella. Päälle laitoin tietysti kuoritakkini, suojaahan se myös hyvin hyttysiltä ja tuulelta. Koskelta nousi reissun ainoa Harjus. Myöhemmin se paistui nuotiolla samalla kun me nautimme auringon laskusta kuvankauniilla joen rannalla!

Jotain muuta mitä haluat takista sanoa?
Kuoritakki on erittäin hyvä sadevaate, mutta sen kanssa pitää muistaa käyttää jotain aluskerrastoa, joka siirtää kosteutta iholta. Näin takki ei ala hiostamaan niin helposti. Kylmyyden välttämiseksi sen alle voi aina laittaa lämmintä fleeceä tai kevytuntuvatakkia.

Minkä vastaavan takin ostaisi nykyvalikoimastamme?
Meiltä löytyy Arc’teryxin Beta LT Hybrid Jacket. Se on ikäänkuin paranneltu versio minun Alpha SL Jacket:sta. Perustana sama Gore-Texin Paclite Shell kalvo, mutta vahvikkeena kulutukselle alttiille paikoille on lisätty kestävämpi Gore-Texin Pro Shell kalvo. Lisäksi siinä on usempi tasku ja kainaloventilaatiot.

 

Lue lisää takista
Arc’teryx Beta LT Hybrid Jacket miehille »
Arc’teryx Beta LT Hybrid Jacket naisille »

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 66 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Retkeily, Vinkit ulkoilijalle"