BLOGI, TUOTETESTIT JA -VINKIT

Housutestissä vertailussa Tierra Ace ja Fjällräven Kaipak

Haimme Facebookissa 365-klubin jäseniä testaajaksi Tierra Ace- ja Fjällräven Kaipak-housuille. Monista innokkaista hakijoista, Jussi valikoitui yhdeksi testaajaksemme. Hän testasi housuja n. kuukauden ajan ja tässä on hänen loppuraporttinsa muuttamattomana.
Katso myös Tainan testiraportti »

Alkuun vähän esittelyä itsestäni. Eli olen Jussi, innokas luontokävijä ja aktiivinen liikunnan harrastaja. Innostus luontoon ja liikkumiseen on alkanut jo teini-iässä. Muistan käyneeni lukiossa valinnaisena vaelluksen peruskurssin. Sittemmin sen lisäksi suosikkilajeiksi ovat tulleet hiihto, laskettelu, ulkoilu ja retkeily. En pidä metsästä vaan suorastaan rakastan sitä. Vaikka moni harrastus on edullinen ja ei vaadi paljon varusteita, niin olen huomannut, että varusteisiin kannattaa satsata huomattavasti enemmän. Aiemmin olen käyttänyt mm. toppahousuja ja käytössä ollut myös tuulipuvun housut sekä erilaisia kuorihousuja.

Luonnossa hymy herkässä
Luonnossa hymy herkässä.

Sain testattavaksi kahdet housut:

Fjällräven Kaipak

Tierra Ace

Ennen testaamista minulla oli ennakkokäsitys, että Fjällräven on laadukas, mutta myös vähän jäykähkö liikkumiseen. Tierra Acen suhteen minulla oli käsitys niin ikään laadukkaasta tuotteesta ja erityisesti materiaalista oli kovat odotukset.

Ennen housujen saapumista minulla oli aikaa suunnitella, miten ja missä housuja aion testata. Ajattelin, että hyviä kohteita on Pohjois-Karjalaiset metsät ja lisäksi minulla oli reissu tulossa Kainuuseen, jossa luvassa oli ulkoilua, hiihtoa ja lasketteluakin.

Innolla odottamani tuotteet sain käyttööni maaliskuun alussa ja seuraavaksi ensivaikutelmia molemmista tuotteista.

Ensivaikutelmat Fjällräven Kaipak

Materiaali tuntui jämäkältä, miellyttävältä ja kestävältä. Saumat on tehty hyvin ja kaikessa huokuu laatu. Erityisesti pidän käytännöllisistä taskuista, jotka eivät ole itsestäänselvyys. Housut istuivat erinomaisesti ja ovat miellyttävät päällä. Suosittelen sovittamaan huolellisesti, että sopiva koko löytyy. Ulkonäkö on mitä mainioin ja väriksi valitsin Uncle Blue / Dark Grey. Mukavan luonnonläheinen väri.

Lajit: Ulkoilu, murtomaahiihto, vaellus, lumikenkäily

Innolla testaamaan
Innolla testaamaan.

 

Erittäin luja G-1000® Eco-kangas
Erittäin luja G-1000® Eco-kangas.

 

Ensivaikutelmat Tierra Ace

Housujen materiaali tuntui joustavalta ja laatuvaikutelma erinomainen. Tuli heti sellainen fiilis, että haluan nopeasti päästä testaamaan. Housut istuivat mainiosti ja jännä huomio oli se, että kun Fjällrävenin housut olivat kokoa 52, näissä sopiva koko oli 50. Mutta tosiaan kuten aiemmin sanoin, sovitus kannattaa. Ehkä itsestäänselvyys, mutta tämä vaikuttaa käytettävyyteen ja istuvuuteen merkittävästi. Ulkonäköön ihastuin heti ja värinä on musta. Se on ainoa värivaihtoehto, mutta näihin juuri sopiva. Tyylikäs.

Lajit: Ulkoilu, murtomaahiihto, vaellus, laskettelu, moottorikelkkailu

Valmiina testiin
Valmiina testiin.

 

Lenkille mars
Lenkille mars.

 

Alkukäytön jälkeen fiilikset Fjällrävenin Kaipak-housuista

Housut ovat vastanneet odotuksiani ja materiaali on vahvaa ja kestävää. Istuvuus housuissa on erinomainen ja jämäkästä materiaalista huolimatta liikkuvuus on hyvä. Valitsin metsäretkelle juuri nämä ja toimivat erinomaisesti. Pakkasta oli lähemmäs 10 astetta ja kylmää ilmaa säesti kova tuuli. Housut olivat erittäin lämpimät ja vaikka kylmä tuntui käsissäni, niin jalat olivat lämpimät koko ajan.

Housut ovat erittäin käytännölliset ja hyvin suunniteltu. Saumat ovat laadukkaat ja taskuista erityiskiitos. Sopivan tilavat ja syvät eli ei tavarat tipu taskuista. Reisitaskuista vasen on toteutettu nappikiinnityksellä ja oikea vetoketjulla. Pidin tästä kovasti. Vasemmasta taskusta saa helposti yhdellä kädellä poimittua esimerkiksi puhelimen. Yleinen laatuvaikutelma on erinomainen ja ulkonäkö miellyttää kovasti itseäni. Värivaihtoehdoista varmasti löytyy jokaiselle sopiva vaihtoehto.

Kaipakin taskuista kiitosta
Kaipakin taskuista kiitosta.

 

Kaipakit toimivat myös murtomaahiihdossa mainiosti
Kaipakit toimivat myös murtomaahiihdossa mainiosti.

 

Fjällräven Kaipak, kiristysmahdollisuus lahkeissa. Ei pääse lumi yllättämään.
Fjällräven Kaipak, kiristysmahdollisuus lahkeissa. Ei pääse lumi yllättämään..

 

Samalla tavalla alkukäytön jälkeen fiiliksiä Aceista

Odotukset ovat täyttyneet loistavasti ja monipuolisuus on yllättänyt toden teolla. Materiaali on joustavaa, miellyttävää ja istuvuus on hyvä. Nämä otin mukaani Kainuuseen ja ohjelmassa oli mm. ulkoilua kävellen, hiihtoa ja laskettelua. Pakkasta oli 9 astetta ja erittäin kova tuuli. Ei tullut missään vaiheessa kylmä. Ihan loistavat housut. Tuuletusaukot tuovat hengittävyyttä, vaikka muutenkin ovat hengittävät myös lämpimimmissä keleissä.

Lahkeensulkija toimi itsessään hyvin, eikä päästänyt lunta, mutta lahkeen kiristäminen on hieman epäkäytännöllinen ja hankala. Mutta kun sen saa tehtyä, niin sulkija pysyy hyvin paikallaan.

Tuuletusaukot on helppo avata. Samoin taskut.
Tuuletusaukot on helppo avata. Samoin taskut..

 

Acen vetoketjusulku, kiristysnyöri ja kangaskiila pitävät lumen poissa
Acen vetoketjusulku, kiristysnyöri ja kangaskiila pitävät lumen poissa.

 

Moottorikelkkaillessa tulee helposti kylmä. Nyt oli housuvalinta kohdallaan. Tierra Ace
Moottorikelkkaillessa tulee helposti kylmä. Nyt oli housuvalinta kohdallaan. Tierra Ace.

 

Tärkeimmät erot housujen välillä

Tierra Acet sopivat mainiosti ympärivuotiseen käyttöön loistavan hengittävyyden ansiosta. Lisäksi hyvät tuuletusaukot auttavat hengittävyydessä lämpimämmällä kelillä. Jännä huomio, että vaikka Tierran materiaali on melko paksua niin, hengittävyys on todella hyvä. Fjällrävenin taskut miellyttivät minua enemmän. Aktiivisessa tekemisessä joustavuutensa ansiosta Tierra Acet toimivat paremmin. Materiaali on tässä kohtaa huomattavasti käytännöllisempi.

Fiilikset testijakson lopulla

Testijakson loppupuolella samat fiilikset ja käyttökokemukset ovat saaneet vahvistusta. Enemmän olen käyttänyt Tierra Aceja ja jotenkin ne ovat sopineet aktiiviseen ja liikkuvaan elämäntyyliini paremmin tässä kohtaa. Toisaalta, kun käytin Fjällräven housuja viikonlopun ajan, jäi niistäkin erinomainen fiilis. Erot ovat toisaalta pieniä, mutta sen verran isoja, että niillä on merkitystä. Tierran joustavuus, tuuletusaukot, ulkonäkö ja hengittävyys olivat itselleni tärkeimmät erottavat tekijät. Tierra Acet ovat parhaimmat ulkoiluhousut, joita olen käyttänyt.

Molemmat housut kestävät hyvin tuulta ja ei tule kylmä, vaikka istuisi lumessa.

Laadukkaissa Kaipakeissa viihtyy pidemmänkin aikaa metsässä.
Laadukkaissa Kaipakeissa viihtyy pidemmänkin aikaa metsässä..

 

Yhteenveto

Fjällräven Kaipak

Plussat

 • Laatuvaikutelma
 • Vahva materiaali
 • Istuvuus
 • Kestävyys
 • Lahkeet
 • Taskut
 • Värivaihtoehdot
 • Vaelluksilla erinomaiset

Miinukset

 • Hengittävyys varauksin
 • Joustamattomuus

 

Tierra Ace

Plussat

 • Istuvuus
 • Joustavuus
 • Tuuletusaukot
 • Lämpimät
 • Hengittävyys

Miinukset

 • Taskut
 • Lahkeensulkija

 

Osta verkkokaupasta

kaipak-houst
Fjällräven Kaipak Trousers M
ace-housut
Tierra Ace Pant M

 

Katso myös muut miesten ulkoiluhousut.

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 66 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Tuotetestit ja -vinkit"