BLOGI, TUOTETESTIT JA -VINKIT

Icebreaker 200 Oasis testiraportti

Jenni // Haimme Facebookissa 365 Klubin jäseniä testaajaksi Icebreakerin uudistetun 200 Oasis -malliston vaatteille. Monista innokkaista hakijoista, Jenni valikoitui yhdeksi testaajaksemme. Hän testasi vaatteita lokakuun ajan ja tässä on hänen loppuraporttinsa muuttamattomana.
Tutustu Icebreaker 200 Oasis valikoimaan »
Lue kaikki testiraportit »

 

Hei olen Jenni Vantaalta, työkseni ulkoilen päivittäin. Olen metsäkerhonohjaaja 2-5 vuotiaille lapsille, vietän joka aamupäivän metsässä. Ulkoilu kuuluu muutenkin työhöni ja ulkoiluvaatteilla sekä alus- että päällys kerroksilla on minulle iso merkitys. Työssäni tulee niin paikallaan oloa jolloin lämpö on tarpeen kuin liikuttua välillä hikeen asti, joten hengittävyyttä kaipaan kerrastolta.

Tämän lisäksi viihdyn muutenkin ulkona.  Työmatka pyöräilen jonkun verran, käyn kävely ja juoksulenkeillä niin maastossa kuin asvalttiteillä, teen pihatöitä ja pieniä lähiseutu retkiä viikonloppuisin. Talvella viihdyn myös laskettelurinteessä. Ulkoilu on ihanaa.

Merinovilla vaatteita minulla on ollut käytössäni jo useamman vuoden. Olen käyttänyt aluskerrastoja työssäni, ulkoillessani ja laskettelussa, sukat ovat olleet myös käytössä. Mutta Icebreakerin vaatteet olivat minulle uusia tuttavuuksia. Innolla odotin uuden merkin ja vähän ohuemman kerraston testausta. Aiemmin käytössä Devoltin paksu kerrasto.

Kerrasto pääsee testiin minulle jokapäiväiseen käyttöön töissä, testaan myös hengittävyyttä työmatkapyöräilyssä ja kävelylenkeillä. Suunnitelmissa on myös yksi useamman tunnin päiväretki.

 

Ensi kosketus vaatteisiin

Vaatteet tuntuivat ihanan pehmeiltä kädessä, neulos tuntui tiiviiltä ja sileältä. Saumat olivat mukavan litteitä. Kerrasto oli täysin musta ja sellaisenaan tyylikäs. Olisi kiva, jos muitakin värejä olisi valittavana. Myös päällä tuo kerrasto tuntui pehmeältä ja saumat eivät painaneet tai häirinneet, materiaali ei myöskään kutittanut yhtään.  Itse lyhyenä ihmisenä toivoin, että housujen lahkeet eivät olisi liian pitkät ja jäisi ryppyyn. Näin onneksi oli. Paidan kainalosaumaukset ja leikkaukset olivat miellyttäviä. Samoin pidin siitä, kun paidassa oli takaa pidempi helma. Tästä iso plussa. Housuissa oli napakka vyötärökuminauha ja sopivat lahkeet. Itse olisin toivonut korkeampaa vyötäröä housuihin, naisena kun lantioita on niin vyötärö jää turhan alas ja selkä paljastuu kumartuessa. Vaikka tätä onneksi paikkaa paidan pidempi takahelma. Housujen istuvuus matalan vyötärön takia oli kuitenkin itselle vähän huono.

 

Kerrasto sopi minulle arki ja työ käyttöön mainiosti. Testi jakson aikana on pääkaupunkiseudulla ollut lähes joka päivä lämpöasteita ja kerrospukeutuminen on ollut helppoa. Välillä on ollut ihan hiki. Käytössä on ollut hyvää nopea kuivuminen hikoilun jälkeen, hengittävyys ja myös kylminä päivinä lämmittävyys. Töissä usein olen kerraston päällä pitänyt shoftshell housuja ja yläosassa fleeceä ja kuoritakkia.

Vapaa-ajalla testasin myös pelkkää paitaa ja kevyt untuvatakkia. Kun oli tullut useampana päivänä hikoiltua enemmän, huomasin että paita kaipaa pidempää tuuletusta, hetken tuuletus ei raikastanut tarpeeksi. Pidemmän tuuletuksen jälkeen paita oli taas raikas eikä tarvinnut pesua vaikka niin ajattelin. Tuotteella on mielestäni hyvät antibakteeriset ominaisuudet.  Kun vertaan tuotteita muihin käytössä olleisiini merinokerrastoihin, olen oikein tyytyväinen Icebreakeriin ja tähän malliin. Kerraston istuvuus paidassa on ollut todella hyvä, housuissakin kohtuullinen, tuotteet eivät ole nyppyyntyneet joka päiväisessä käytössä ja ovat pysyneet raikkaina. Hengittävyys ja kuivuminen erittäin hyviä. Voin suositella tuotteita ja varmaan jatkoissa itsekin ostan lisää saman merkin tuotteita.

Vanhankaupunginlahti ja Lammassaari

Testijakson aikana tein yhden pidemmän päiväretken Helsingin Vanhankaupunginlahdelle ja Lammassaareen, tuolloin oli aurinkoinen sää. Päälläni oli kerrasto, retkeilyhousut ja kevyt untuvatakki. Välillä tuli oikein kuuma kävellessä mutta pysähtyessä lintutorniin tai eväitä syömään merenrannalle tuuli puhalsi kylmästi ja lämpö oli tarpeen. Selässä retkellä oli vain kevyt eväsreppu joka ei selässä paljoa tuntunut, siitä miten paita istuu ja tuntuu, kun pidempiä aikoja painavaa reppua tai rinkkaa kantaa minulla ei ole. Päivittäin rinkka on käytössä töissä mutta selässä puolituntia kerrallaan, silloin en ole paidan saumojen huomannut mitenkään hankaavan.

 

Plussat ja miinukset

+ paidan istuvuus
+ hengittävyys
+ kuivuu nopeasti
+ miellyttävä tuntuma
+ antibakteeriset ominaisuudet

– housujen matala vyötärö
– ei useampia värivaihtoehtoja

 

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 66 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Tuotetestit ja -vinkit"