BLOGI, TUOTETESTIT JA -VINKIT

Icebreaker 200 Oasis – “World’s Best Base Layer?”

Mikko // Haimme Facebookissa 365 Klubin jäseniä testaajaksi Icebreakerin uudistetun 200 Oasis -malliston vaatteille. Monista innokkaista hakijoista, Mikko valikoitui yhdeksi testaajaksemme. Hän testasi vaatteita lokakuun ajan ja tässä on hänen loppuraporttinsa muuttamattomana.
Tutustu Icebreaker 200 Oasis valikoimaan »
Lue kaikki testiraportit »

Taustaa

“World’s best base layer” lukee testattavaksi saamani Icebreakerin merinokerraston paketissa. Sitä on paha lähteä sanomaan, mutta en voi tämän testijakson perusteella varsinaisesti sitä kiistääkään.

Olin onnekas ja sain testiin Partioaitalta Icebreakerin Oasis 200 merinokerraston, joka koostuu siis pitkähihaisesta paidasta ja pitkistä housuista. Olen ulkoilijana kylmää ja talvea rakastava. Nykyään olen myös kovasti vuorimaisemiin hullaantunut “weekend warrior”. Merinokerrastot eivät liene se outdoor-tuotteiden mediaseksikkäin varusteryhmä, mutta ovat sitäkin tärkeämpi osa toimivaa ja ennen kaikkea mukavaa kerrospukeutumista. Olen kaikilla reissuillani, niin vuorilla kiipeillessä kuin koiraa ulkoiluttaessa taikka merellä kalastaessa, kääntynyt hyvinkin pitkälti suosimaan merinotuotteita pääasiallisina kerrastoina. Toistaiseksi en tiedä mitään muuta materiaalia, mikä voittaisi merinovillan monipuoliset ja ulkoiluun erittäin hyvin sopivat ominaisuudet.

Tällä testijaksolla tuotteet pääsivät ihan kunnolla tositoimiin, sillä ne olivat mukanani “retkikuntamatkalla” Nepalissa, jossa vaelsimme ja kiipesimme Lobuche-nimiselle vuorelle. Tyyliltään tällaiselle matkalle merinokerrastot ovat täysin omiaan ja sanoisin, että jopa aika lailla välttämättömyys käyttömukavuutensa sekä antibakteeristen ominaisuuksiensa takia.

Ensifiilikset

Ensikosketuksen tuotteisiin otin jo ennen varsinaista reissua ja kävelylenkki koiran kanssa hieman sateisessa säässä meni yllättävän lämpimästi. Heti alkuun sain todeta, että Icebreakerin 200-paksuinen villa on itseasiassa paksumpaa kuin vastaavat muiden valmistajien tuotteet, joita kaapistani löytyy. Tämä oli positiivinen yllätys, sillä pohdin nimenomaan näiden tuotteiden lämmittävyyttä kylmissä vuoristo-olosuhteissa (ei muuten ollut lopulta mikään ongelma).

Istuvuudeltaan sekä paita että housut vastaavat kokoa melko hyvin. Itselleni M-kokoinen setti istui mainiosti, kuten aluskerraston kuuluu. Ei täysin vartaloa nuoleva, mutta ei liian löysäkään. Ainoa huomiota herättävä asia istuvuudessa oli oikeastaan vain paidan hihoissa, jotka tuntuivat muuhun mitoitukseen nähden hieman väljemmiltä. Tämä korostui tosin vasta myöhemmin käytön aikana.

 

Testijakso

Olosuhteet reissulla olivat sanalla sanoen hyvät, mutta vaihtelevat ja tuotteet olivat osana vaatekokonaisuutta mukana käytännössä jatkuvasti. Vaelluksen alkaessa Luklasta oltiin vielä varsin lämpimissä olosuhteissa polkujen kiemurrellessa upeiden metsien keskellä ja välillä pitkin päätähuimaavia riippusiltoja kuohuvia koskia ylittäen. Lämpötila huiteli parhaimmillaan näissä maisemissa lähellä kahtakymmentä plusastetta, joten matka taittui mukavasti pitkähihainen paita ainoana yläosana. Tauoille oli toki hieman kerroksia lisättävä viileän tuulen vuoksi.

Reissun edetessä tuotteet pääsivät kuitenkin todelliseen käyttötarkoitukseensa aluskerrastoksi ja toimivat siinä todella mainiosti. Itseasiassa niin hyvin, että pidin kerrastoa päällä kellon ympäri myös nukkuessani makuupussissa. Kun retkemme eteni ja puuraja jäi taakse, myös olosuhteet kävivät kylmemmiksi. Oli mukavaa pitää kerrastoa päällä oikeastaan koko ajan ja sen päälle oli helppoa pukea muuta lämmittävää vaatetta ja tuulelta sekä sateelta suojaavaa kuorta. Merinovilla siirtää suhteellisen tehokkaasti kosteutta pois iholta ja hieman kastuessaankin säilyttää melko hyvin lämpöisyytensä. Tämä ominaisuus oli reissulla todella hyödyllinen, sillä liikkuessa lämpö kohosi jopa aika hyvin, mutta viiltävän tuulen vuoksi ilman suojaavaa takkia tai fleeceä ei juuri kannattanut liikkua. Tästä syystä, vaikka liikkuessa hieman hikoilikin, ei tauoilla tarvinnut palella märän ja kylmän aluspaidan vuoksi.

Toinen ehdottoman oleellinen ominaisuus, joka ennen kaikkea pitkällä reissulla pääsee oikeuksiinsa, on merinovillan luonnollinen antibakteerisuus. Koska vaatteita pidetään päällä pitkiä aikoja, jopa kellon ympäri, on itselle ja kanssamatkaajille mukavaa, etteivät vaatteet rupea ihan välittömästi haisemaan. Jos ja kun vaatteita kuitenkin olisi mukava hieman huoltaa ja raikastaa, riittää tähän ensihädässä pelkkä tuuletus hyvin. Itsekin ripustin kerrastot silloin tällöin hetkeksi ulos pyykkinarulle tuulettumaan, jonka jälkeen ne oli huomattavasti mukavampi pukea uudelleen ylle.

Kuten alussa jo mainitsin, Icebreakerin 200-sarjan merinovilla on kenties hieman paksumpaa kuin vastaavien tuotteiden muilla merkeillä. Lopulta kuitenkin koen, että kyseinen Icebreakersin kerrastokokonaisuus ei ole merkittävästi erilainen tai ominaisuuksiltaan ylivoimaisesti parempi kuin vastaavat eri valmistajien tuotteet. Omat kokemukseni esim. Quechuan merinotuotteista ovat olleet hyvinkin samanlaiset ja kilpailukykyiset Icebreakeriin verrattuna varsinkin, kun huomioidaan hintaero näiden merkkien välillä. Toivon, että Icebreakerin hinnassa näkyy sekä kestävyysfilosofia että totta kai myös tuotteen pitkäikäisyys. Tämän pystyn toteamaan tosin vasta pitemmän ja jatkuvamman käytön jälkeen.

Icebreakerin kestävä kehitys

Iceabreakerillä on näkyvillä vahva suuntautuminen kestävään kehitykseen ja halu tuottaa laadukkaita tuotteita, jotka kestävät käyttöä ja aikaa. Tämä filosofia istuu täysin yksiin omiin kuluttamistottumuksiini – haluankin ehdottomasti tukea toimijoita, jotka tekevät tuotteensa mahdollisimman tarkkaan mietityllä resurssitehokkuudella ja kohtelee kaikkia tuotanto- ja toimitusketjun osia hyvin. Icebreakerin viestinnästä ja tekemisestä huokuu mielestäni oikeanlainen kunnioitus luontoa ja luonnossa liikkumista kohtaan. Arvostan!

Plussa / miinukset

Plussat:

+ Tarpeeksi paksu ja lämmin
+ Todella mukavat päällä, ei kutita
+ Kestää pesun (ainakin kerran, pari testijakson aikana)
+ Laadukas tuntuma
+ Icebreakerin kestävän kehityksen suuntautuminen

Miinukset:

– Paidassa nukkaisuutta parin käyttöpäivän jälkeen repun kanssa
– Hinta

Yhteenvetona sanon, että Icebreakerin Oasis 200 kerrasto on todella hyvä kombo monipuoliseen ulkoiluun. Itse suosin kestävästi toimivia brändejä ja heidän tuotteitaan ja tässä tapauksessa on ollut hieno huomata, että tuote myös tuntuu täyttävän sille asetetut odotukset ja vaikuttaa melko kestävältä myös käytössä. Hinta on siinä määrin premium-tasoa että toivon todella tuotteen kestävän hyvin käyttöä, mutta muuten en voi kuin kehua tuotteen ominaisuuksia.

Teksti: Mikko Räsänen

Kuvat: Ella Koivula & Mikko Räsänen

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 66 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Tuotetestit ja -vinkit"