Tässä teille yksinkertainen ja herkullinen omenajälkiruoka valmistettavaksi ja nautittavaksi nuotiotulilla.
Valmistusaineet
- 400 g kuorittuja, paloiteltuja omenia, joista on poistettu siemenkota
- 50 g voita
- 50g (ruskeaa) sokeria
- 0,5 tl kanelia
- 125 g murennettuja keksejä
- 20 g pilkottuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
- 20 g pilkottuja saksanpähkinöitä
- 100 g kinuskikastiketta
- Maitokiisseliä
Valmistus
- Kuullota omenoita suurella paistinpannulla nuotion yllä yhdessä voin, sokerin ja kanelin kanssa n. 15 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet
- Sekoita murennetut keksit ja pähkinät keskenään
- Lämmitä kinuskikastiketta lämpimällä pannulla n. 1 minuutin ajan (ks. resepti alla)
- Aseta omenasekoitus neljälle lautaselle tai pieniin kulhoihin
- Ripottele päälle keksi-pähkinäsekoitusta
- Kaada jälkiruoan päälle maitokiisseliä ja kinuskikastiketta
- Tarjoile ja nauti!
Herkuttele nuotion äärellä.
Kinuskikastike
Mikään ei ole voita kotitekoista kinuskikastiketta!
Valmistusaineet
- 2 kupillista kermaa
- 2 kupillista sokeria
- 2 kupillista siirappia
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistus
- Sekoita kerma, sokeri ja siirappi pannulla. Anna seoksen kiehahtaa ja keitä sitä pienellä lämmöllä n. 5 minuuttia
- Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Kaada kastike kulhoon ja tarjoile omenajälkiruoan kanssa.
Valmista nautittavaksi!