BLOGI, PERHERETKEILY, RETKIRUOKAILU

Metsäjuhlat lähimaastoon!

Kun esikoisen synttäreitä oli vietetty jo neljät perinteiseen tyyliin kotona sisätiloissa leipoen ja kattaen vastaanotot erikseen tarhakavereille ja toiset sukulaisille ja lähipiirille, nousi mieleen, että uloshan tämä lastenkutsujen elämänilo paremmin mahtuisi, kuin kerrostaloasuntoon.

Aluksi palloteltiin ideaa laittaa kattaus kotipihaan, jonne olisi helppo viedä tarjoilut ja paikka olisi lähellä sekä kaikille tuttu. Mutta kun aikaa kului ja lähikansallispuistomme Nuuksion varausnuotiopaikat olivat alkaneet käydä useampien työ- ja kaveriporukoiden kokoontumisten kautta tutuiksi, ajattelin, että miksei kokeiltaisi kutsua kaikkia vieraita Kolmoislammille päiväksi juhlimaan ja paistelemaan räiskäleitä.

Kahvipannu nuotiolla

Kolmoislammin nuotiopaikka rajautuu jyrkähköön rantakallioon ja aluksi pohdin paikan sopivuutta nopeiden neljä- ja viisivuotiaiden leikkipaikaksi, mutta huoli osoittautui täysin turhaksi. Niin paljon parempaa leikkikenttää on nuotiopaikan ympäristössä metsän suuntaan, ettei kalliot taikka rannat muksuja kiinnostaneet alkuunkaan. Niin ikään turhia olivat huolet kutsuttujen osallistumisprosentista, vaikka juhlapaikka oli tavanomaista useamman mutkan takana; 16 lasta ja 25 aikuista niin perheen lähipiiristä, kuin päivänsankarin tarhakavereiden perheistä suunnistivat urheasti ja iloisina paikalle alkuiltapäivästä. Saimme aikaan mahtavat viisivuotissyntymäpäivät!

Lettukestit nuotiolla

Vieraita odotellessa valmistelimme nuotion ja keittelimme jo pannukahveja valmiiksi muutamaan termospulloon, sekä lämmitimme jo lettupannun, joksi tätä tarkoitusta varten valittiin 32cm Muurikka. Riittävän pieni kuljettamiseen, mutta tarpeeksi iso ja toimiva tehokkaaseen räiskäleen paistoon.

Taikinaa tehtiin edellisenä iltana valmiiksi viisi litraa mehupulloihin, josta arvioitiin riittävän jokaiselle vähintään kaksi lettua kullekin. Taikina tehtiin kauramaitoon (resepti alla) ja useammat sadat räiskäleet maistaneena (paistaneena) arvioin nämä helposti lettujen eliittiin. Ratkaisu oli käytännönläheinen, sillä samalla taikinalla letutettiin myös maitoallergiset vieraat. Vajaa litra jäi taikinasta yli, joten määrällisesti arvio osui nappiin, sillä taikina ei saa loppua juhlissa koskaan kesken.

Paistorasvan määrät arvioitiin lettupäissämme hieman yläkanttiin, sillä kolmesta juoksevasta kasvirasvapullosta kulutettiin yksi. Lettujen lisäksi kylmälaukussa tuotiin kaksi juhlakalun itse ideoimaa ”mokkapalakakkua”, eli mokkapalaresepti kakkuvuokaan ja kynttilät päälle – voilá!

Ainoaksi varsinaiseksi ohjelmanumeroksi ideoin pienen, mutta sitäkin kömpelömmän seikkailurasti-tehtävän, jossa juonena oli pienten retkeilijöiden selvittää muutamia leiriytymiseen liittyviä pulmia, kuten polttopuiden pinoamista ja tulitikkujen kastuttua tulusten tunnistamista. Tulusten käytöstä taas olisi saatu kehittävää puuhaa myös aikuisille, mutta lyhytaikainen vesisade teki tästä tehtävästä turhan haasteellisen.

Lapset ovat innokkaita retkeilijöitä

Päiväunet riippumatossa

Iloisia ilmeitä, polveilevaa seurustelua ja vilkasta leikkiä metsän siimeksessä mahtui tähän iltapäivään, jossa koettiin todella olevamme yhdessä ulkona. Perillä.

 

Metsäräiskäleet kauramaidosta

1 l kauramaitoa

3-4 kpl munia

1 tl suolaa

4-5 dl jauhoja (puolet vehnää ja puolet ohraa!)

 

Paistamiseen esimerkiksi juoksevaa kasvirasvaa.

 

Kolmoislammin nuotio –ja telttapaikka varattavissa yksityisempään käyttöön luontokeskus Haltiasta päiväksi klo 11-19 tai yön yli 19-11 hintaan 30€.

Aiheeseen liittyviä Klubitapahtumia:

Menninkäisten aarteenmetsästys 24.9. klo 13-16 Espoon keskuspuisto. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Menninkäisten aarteenmetsästys

Lasten kanssa päiväretkellä 1.10. klo 13-16 Sipoonkorven kansallispuisto. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Päiväretki lasten kanssa

Nuotioretki Vantaan kuusijärvelle 8.10. klo 15-18. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Nuotioretki Vantaan Kuusijärvelle

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 14 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Perheretkeily, Retkiruokailu"