BLOGI, TUOTETESTIT JA -VINKIT

Päiväreppu on kumppani arjessa – tarkista ainakin nämä seikat työ- tai koulurepun valinnassa

Arkirepun valinta käy kaupalla usein nopeasti ilman sen syväluotaavampaa analyysia sopivasta repusta. Ulkonäkö ohjaa päivittäiseen käyttöön tulevan repun valintaa vahvasti, sillä se on iso osa arjen tyyliä ja näyttävä asuste. Usein kuitenkin uusi reppu tullaan hakemaan edellisen, joskaan ei kovin vanhan repun tilalle, koska käytännöllisyysnäkökohtia ei ehkä ole tullut harkinneeksi tarpeeksi. Tässä muutama asianhaara avustamaan valinnassa, jotta uudesta päivärepustasi tulisi pitkäaikainen ja luotettava kumppani vuosiksi.

Tilavuus

Valitse käyttöösi sopivan kokoinen reppu. Tässä olet jo asiantuntija, sillä useimmille on vuosien saatossa muodostunut melko säännöllinen varustesetti, jonka on kuljettava mukana arjen esteradalla rappukäytävistä päiväkodille ja polkupyörän selästä raitiovaunumatkoille. Työmatkapyöräilijä tai –lenkkeilijä voi tarvita tilan pyyhkeelle ja vaihtovaatteille, sekä työvälineille, kuten tietokoneelle tai kirjoille.

30 litraa on arkirepuissa suurimmasta päästä ja useimmat pärjäävät 20-28 –litraisilla repuilla arjen haasteista. Yksinkertaisemmin pakkaava saa termosmukin, pienen juomapullon, avainnipun sekä rahapussin helposti 18 -20 litraiseen reppuun ja vielä kotimatkalla mahtuu mukaan jotain pientä shoppailtavaakin. Jos mukana kulkee hyvin simppeli varustelu ilman läppäriä tai kirjallisuutta, voi 10-12 litran pikkureppukin palvella tarpeeksi.

Pakattavuus

Osprey-repun sisätaskuja

Kuinka paljon tarvitset taskuja? Jos tarkoituksesi on saada reppuun kaikki tarvikkeet, joita päivän aikana käytät, on repussa hyvä olla päätaskun lisäksi lisätaskuja ja lokeroita pienemmillekin esineille, kuten avaimille tai nappikuulokkeille. Dokumentit ja muut paperit on hyvä saada pidettyä omissa lokeroissaan rypistymättä ja tietokoneelle on löydyttävä pehmustettu lokero. Joskus juomapullo tai aurinkolasikotelo on kiva saada helppoon sivutaskuun kätevästi saataville. Tällaiset mahdollisuudet löytyvät monilta brändeiltä ja tulevat useissa väreissä ja tyyleissä, joten valinnan varaa löytyy myös estetiikan suhteen. Katso esimerkiksi Fjällräven Räven.

Sisätaskut ovat tärkeitä, jotta tavarat saa nätisti mukaan ja ovat helposti löydettävissä

Avattavuus / suljettavuus

Saatat myös arvostaa helppoa avattavuutta, jos reppua on avattava hankalissa paikoissa yhdellä kädellä ja usein päivän aikana. Vetoketju on tuttu ja helppo, mutta ei välttämättä kaikista kestävin vaihtoehto varsinkaan painavilla kuormilla tai täpötäyteen pakatuilla repuilla. Tällöin metallinen solkikiinnitys antaa varmuutta, vaikka vaatiikin molemmat kädet auetakseen helposti. Katso solkikiinnitteisiä reppuja vaikka Millicanilta tai Fjällräveniltä.

Metallinen solkikiinnitys Millicanin repussa

Tarrakiinnitys on erittäin helppo, kevyt ja nopea mekanismi. Tällainen löytyy esimerkiksi täysin vedenpitävistä Ortliebin rullattavista laukuista, jotka soveltuvat erinomaisesti vaikka joka kelin työmatkapyöräilyyn. Voisi ajatella, että tällainen tarra toisaalta kuluu suhteellisen nopeasti, mutta ostaessa voi tarkistaa olisiko se korvattavissa uudella. Oman työmatkareppuni tarrakiinnitys on kestänyt uudenveroisena nyt kaksi vuotta.

Tarrakiinnitys rullattavassa repussa

Laatu

Kun päivärepun laatuunkin kiinnittää huomiota, voi se palvella varsin tärkeässä roolissa kantajaansa jopa pitkiä aikoja. Monilla laukkubrändeillä on mainoksissa pitkiäkin takuuaikoja, mutta näistä useimmiten rajataan vetoketjun takuu enintään vuoteen. Liian täyteen pakatun repun aiheuttama vetoketjun repeämä tai muu hajoaminen ei kuulu valmistajan takuun piiriin, mutta oikein käytettynä ja maltillisesti pakattuna laadukkaan repun vetoketjut kestävät mainiosti vuosia.

Jos reppuusi tulee usein painoa yli viisi kiloa, älä valitse keveintä reppua, vaan panosta hiukan kantokykyyn ja repun rakenteelliseen ”järeyteen”. Näin saat repun kestämään pitkään ja sitä on miellyttävä kantaa isommallakin kuormalla.

Näiden seikkojen lisäksi voi työmatkapyöräilijä miettiä, haluaako repulta hyvää näkyvyyttä vaikka heijastimien ja värin puolesta myös syksyisillä pimeillä kaduilla liikenteen seassa tai täydellistä vedenpitävyyttä sellaisenaan ilman sadesuojien kanssa pelaamista.

Pirteää työ- ja koulumatkailua kaikille tulevaan syksyyn!

Lyhyt lista päivärepun valintakriteereistä:

  • Tilavuus
  • Laatu
  • Kantokyky
  • Tyyli
  • Organisointi / taskujen määrä
  • Vedenpitävyys
  • Sulkumekanismi: vetoketju, tarra vai solki?
KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 14 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Tuotetestit ja -vinkit"