BLOGI

Pekonia nuotiolla

 

On helppoa keksiä erilaisia tapoja valmistaa pekonia nuotiolla – vaaditaan vain hiukan luovuutta. Kotona pekoninpaisto on yksinkertaista: laitat vain lieden päälle ja paistinpannun liedelle. Kun ulkoilet, valinnan mahdollisuuksia on itse asiassa enemmän, ja voit astua ulos ”boksista”, jota kotikeittiösi edustaa. Ihmiset ovat laittaneet ruokaa nuotiolla kivikaudelta lähtien, joten valmistaudu käärimään hihasi. Seuraavassa on viisi suhteellisen yksinkertaista tapaa valmistaa pekonia nuotion äärellä.

Näitä tarvitset

Puukko

Pekonia

Pihdit tai teräviä tikkuja

Paistinpannu

Kattila

Astia pekonin rasvalle

Maustettua haketta/kasveja tai yrttejä, joita löydät luonnosta

Tasainen kivi

Pekonia tikussa

Muutama sana pekonin rasvasta: kuten tiedämme, se ei ole terveellistä, mutta se on maukasta ja täysin sopivaa käytettäväksi paljon energiaa kuluttavalle. Mikäli haluat syödä terveellisesti, käytä pihtejä tai tikkua ja valmista pekonisi hiilloksella. Pekonin rasva valuu hiillokselle ja näin saat pekonistasi terveellisempää. Pekoni paistuu rapeaksi todella nopeasti, joten ole tarkkana valmistuksen aikana. Liian pitkään paistunut pekoni saa tuhkanharmaan/mustan värin.

Ota rasva talteen

Haluat ottaa talteen pekonin maukkaan rasvan, mutta miten? Tee nämä kaksi asiaa yhtäaikaa: pidä pekonia tikun päässä hiilloksen yllä toisella kädellä ja kerää samalla talteen pekonista tippuva rasva kattilaan. Näin estät rasvan aiheuttamat liekit nuotiolla ja voit käyttää pekonin rasvaa ruoanlaitossa myöhemmin.

 Pekonia nuotiolla

Pekonia luolamiehen tapaan

Tässä yksi vinkki lisää. Kun olet saapunut retkipaikalle, etsi suurehko ja pinnaltaan tasainen kivi, ei liian painava. Puhdista kivi mahdollisimman hyvin. Laita pieniä kiviä hiillokselle esim. pihtien avulla, ja nosta tasainen kivi pienten kivien päälle. Näin saat ilma-aukon ruoanlaitossa käyttämäsi kiven alle. Aseta pekoni kivelle paistumaan.

Pekonia helposti

Ota mukaasi tavallinen, mieluiten valurautainen paistinpannu. Aseta pekonit pannulle, kääntele niitä pihdeillä tai tikulla kunnes pekoni on valmista. Yksinkertaista ja hyvää!

Ripaus lisämakua

Tavallisesti pekoni on jo valmiiksi maustettu ja useimmiten siinä on pieni savun maku. Mikäli haluat pekoniin vielä vähän lisämakua, kokeile tätä: kun valmistat pekonia paistinpannulla, lisää joukkoon 1-2 eri makuista haketta. Hakkeen maku tarttuu pekoniin rasvan mukana. Tulipalolta välttyäksesi käytä haketta vain pieniä määriä.

 

Lopuksi vielä kaksi nopeaa ja helppoa pekonireseptiä eräkokkikollegani Patrik Blomkvistin tapaan:

Runsaasti energiaa tai hyvin erikoinen jälkiruoka

Valmistusaineet

1 pkt pekonia

10 vaahtokarkkia

Taittele kukin pekoninpala neljään kerrokseen ja aseta vartaaseen. Grillaa vartaita nuotiolla, kunnes pekonin rasva ovat valunut pois. Älä grillaa pekonia tässä vaiheessa vielä rapeaksi, jotta voit kiertää sen myöhemmin vaahtokarkin ympärille.

Anna pekonin jäähtyä.

Ota pekoninpala ja rullaa se vaahtokarkin ympäri. 

Aseta rulla vartaaseen ja grillaa nuotiolla kunnes se on kullanruskea.

Syö niin monta kuin jaksat (aika täyttävää).

Pekonia foliossa

Valmistusaineet

2 arkkia vahvaa alumiinifoliota

10 ohueksi viipaloitua (uutta) perunaa

10 palaa paistettua pekonia

3 rkl voita tai oliiviöljyä

Italialainen salaattimauste (Googlaa ”italiensk salladskrydda”)

Suolaa

Pippuria

Crème fraîcheä

Valmistus

Voitele folioarkit

Aseta perunat, pekonit ja mausteet folioarkeille

Taita ja sulje arkit ja grillaa n. 25 minuuttia

Syö suoraan foliolta crème fraîchen kera

 

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 20 kirjoitusta kategoriassa " Blogi"