Helppoa, maukasta ja täydellistä eräretkiruokaa. Hyvin vähän tiskattavaa! Käytä mielikuvitustasi ja saat ruokalajin juuri mieleiseksesi. Aloita keittämällä vettä isossa kattilassa.
Valmistusaineet
2 kananmunaa/henkilö tai kuivattua kananmunajauhetta
Lisukkeeksi esim. kinkkua, pekonia, kanaa, paprikaa, sipulia, juustoa valintasi mukaan
1 kpl/hlö uudelleen suljettavia muovipusseja (esim. Minigrip)
Valmistus
Ota esiin muovipussit (1/hlö). Riko kananmunat (2/hlö) tai käytä kananmunajauhetta ohjeen mukaisesti, ja sekoita ne yhdessä valitsemiesi lisukkeiden ja mausteiden kanssa sujetussa muovipussissa. Avaa muovipussia hieman ja laita se kattilaan, jossa on kiehuvaa vettä. Kattilan on syytä olla riittävän iso, jotta pussi ei ota kosketusta metalliseen kattilaan.
Munakas on valmis 3-5 minuutin kuluttua, mutta tarkista sopiva kypsyys nostamalla pussi vedestä pihtien avulla ja kokeilemalla, onko munakas jähmettynyt. Kun munakas on valmis, ota pussi vedestä ja rullaa munakas pussista lautasellesi tai pehmeälle tortillaleivälle. Lisää suolaa ja pippuria, ja munakas on valmis nautittavaksi!