BLOGI, RETKIRUOKAILU

Retkieväät – kulinaarisia oivalluksia

Eväät voivat olla paljon muutakin kuin juustovoileipiä.

Mikä sopisikaan nuotiolle paremmin kuin grillivarras? Tee varras tuoreesta puusta, teroita hyvin. Grillivartaassa voit paistaa makusi mukaan pilkottua makkaraa, lihaa ja kalaa, paprikaa, kesäkurpitsaa, sipulia, pieniä tomaatteja, pekonia ja omenaa.

Älä pihistele mausteissa. Jätä purkit kotiin, jolloin mausteet eivät paina juuri mitään. Taittele paperista pieniä kirjekuoria, lisää niihin tarvitsemasi mausteet ja kirjoita kunkin kuoren päälle mitä mausteita ne sisältävät.

Kun grillaat nuotiolla kokonaisen kalan, puhdista ja huuhtele kala ensin. Täytä kala katajanoksilla, puolukoilla, katajanmarjoilla tai omenaviipaleilla, sitruunanlohkolla ja mausteilla. Kääri kala ensin leivinpaperiin ja sen jälkeen alumiinifolioon, näin kala pysyy mehukkaana. Kala kypsyy hiilloksella n. 20 – 30 minuutissa, kalan koosta riippuen. Kala on kypsä kun evät irtoavat vetämällä. Jos voit fileerata kalan, kypsyy se nopeammin halsterissa, paistinpannulla tai ulkopannulla (kuten Muurikka).

Levitä ohuelle rieskalle/leivälle kypsää, murskattua avokadoa. Lisää keitettyä, soseutettua perunaa tai riisiä, paistettua kalaa, sipulirenkaita ja salaattia. Kääri leipä rullalle ja nauti.

Jos löydät sieniä, jotka tunnet, paista ne yhdessä pekonin, makkaran, lihan tai kalan kanssa. Leikkaa esimerkiksi lampaankäävästä suuria, paksuja siivuja, mausta ja paista siivut kuten pihvit, lisää mukaan sipulia, jos sitä on saatavilla. Voit paistaa sienet myös tasaisella kivellä hiilloksen päällä, mikäli mukanasi ei ole paistinpannua.

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 20 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Retkiruokailu"