BLOGI, TUOTETESTIT JA -VINKIT

Testiraportti Icebreaker 200 Oasis

Anna // Haimme Facebookissa 365 Klubin jäseniä testaajaksi Icebreakerin uudistetun 200 Oasis -malliston vaatteille. Monista innokkaista hakijoista, Anna valikoitui yhdeksi testaajaksemme. Hän testasi vaatteita lokakuun ajan ja tässä on hänen loppuraporttinsa muuttamattomana.
Tutustu Icebreaker 200 Oasis valikoimaan »
Lue kaikki testiraportit »

Minä ulkoilijana

Aktiivinen arkiliikkuja ja seikkailumielinen retkeilynoviisi – sellaiseksi kuvailisin itseäni ulkoilijana. Juoksuharrastus, liikuntatunnit, kävelylenkit metsässä sekä hyötyliikunta niin kävellen kuin pyöräillen ovat keskeinen osa luokanopettajaopiskelijan arkeani. Luonnossa liikkuminen ja päiväretkeily ovat olleet osa viikonloppuja ja lomia lapsuudesta saakka, mutta etenkin viime vuosina olen löytänyt todellisen kipinän patikointiin ja vaeltamiseen. Kovin pitkiä seikkailuja ei vielä takana ole, mutta tulevaisuudessa toivottavasti mahdollisuuksia erilaisten reissujen toteuttamiseen yhä enemmän ja enemmän.

Kun kuulin tulleeni valituksi Icebreaker 200 Oasis -merinovillakerraston testaajaksi, hypin kirjaimellisesti riemusta: hankintalistallani oli jo jonkin aikaa ollut uusi kerrasto, ja olin aikaisemmin kuullut merinovillavaatteista niin paljon hyvää. Odotukseni olivat siis melko korkealla – itselläni kun ei kyseistä materiaalia olevia vaatekappaleita juuri ole aikaisemmin ollut.  Testikuukaudeksi valitulle lokakuulle oli myös suunnitelmissa jos jonkinmoisia tilaisuuksia, joissa kerrastoa olisi mahdollisuus kokeilla. Tiedossa oli normaalin, hektisen arjen lisäksi muun muassa syysloman viettoa pienellä kotipaikkakunnallani Pohjois-Savossa sekä ennen kaikkea aivan ensimmäinen viikonloppuvaellukseni.

Ensivaikutelma tuotteesta

Olen aina ollut tarkka siitä, miltä vaatteet tuntuvat päällä ja tämän vuoksi ensikohtaamiseni uuden kerrastoni kanssa myös hieman jännitti.  Olin suurista odotuksistani huolimatta varautunut siihen, että vaatteet saattaisivat olla pistelevää tai karheaa materiaalia, joka kutittaisi tai tuntuisi minusta käytössä epämukavalta.

Todellisuudessa tuotteet tekivät minuun suuren vaikutuksen jo sovittaessani niitä Jyväskylän Partioaitta-liikkeessä, josta Icebreaker Oasis 200 -kerrastoni noudin. Merinovilla oli ilostuttavan pehmeää, juuri sopivan ohutta materiaalia, joka tuntui päällä todella mukavalta. Pidin siitä, miten sekä kerrastopaita että -housut istuivat päälleni, ja ne vastaavatkin mielestäni normaalia kokomitoitusta. Valitsin malliston värivaihtoehdoista mustan kerraston, sillä koin sen olevan käytännöllisin.

 

Arjen käyttökokemuksia

Saatuani kerraston halusin tietysti päästä nimenomaan testailemaan sitä suunnitelmieni mukaan mahdollisimman paljon ja monipuolisesti erilaisissa tilanteissa. Kuitenkin mitä pidemmälle lokakuu eteni, huomasin valitsevani merinovillakerraston yhä useammin siksi, että se yksinkertaisesti sopi niin hyvin niin moniin tilanteisiin.

Kerrasto oli päälläni muun muassa kävelylenkeillä, pyöräillessä, koiran kanssa ulkoillessa, puuhommissa sekä leikkipuistoretkellä kummipojan kanssa. Vaateparren alimpana kerroksena kerrasto toimi näissä tilanteissa mainiosti, sillä se oli erittäin mukava päällä eikä hiertänyt, hangannut tai puristanut. Kerrasto oli tarpeeksi ohut, mutta piti silti erinomaisesti lämpimänä.

Merinovillan antibakteerisuus, eli se, ettei se esimerkiksi sido hajuja itseensä, tuli myös esille testailun aikana. Kerrastoa ei tarvinnut missään vaiheessa normaalin arkiulkoilun jälkeen pestä sen takia, että se olisi alkanut haista. Oli myös ilo huomata, että sitten lopulta pestessä kerrastolle ei tapahtunut mitään: se ei esimerkiksi kutistunut tai menettänyt muotoaan tai ominaisuuksiaan, vaan pysyi ainakin testikuukauden ajan jokaisessa pesussa täysin ennallaan.

Juoksulenkkitestailut

Juoksulenkeillä vaatteisiin kohdistuu etenkin syksyllä ja talvella melko suuria vaatimuksia, sillä niiden täytyy ensinnäkin sekä pitää lämpimänä että hengittää riittävästi. Tähän tarkoitukseen Icebreaker 200 Oasis -kerrasto tuntui testijaksoni perusteella sopivan täydellisesti: oikein yllätyin siitä, kuinka lokakuun pakkasilmoillakin pärjäsin hyvin pelkällä kerrastopaidalla ja ohuella juoksutakilla. Leudoimpina päivinä merinovillakerrasto tuntui jopa hieman liian lämpimältä, mutta se hengitti kuitenkin hyvin niin, ettei olo ollut tukala.

Juoksuharrastuksen kannalta ensiarvoisen tärkeä ominaisuus kerrastossa on mielestäni se, kuinka se siirtää kosteutta iholta. Myös tämän vaatimuksen osalta merinovillakerrasto lunasti odotukseni, sillä se ei aikaisempien, tekokuituisten kerrastojeni tavoin sitonut kosteutta itseensä, vaan siirsi sen iholta ulompiin vaatekerroksiin, jolloin olo pysyi kuivempana, lämpimänä ja miellyttävämpänä hikilenkeilläkin. Lisäksi kerraston antibakteeriset ominaisuudet toimivat yllättävät hyvin myös juoksukäytössä, sillä vasta useamman lenkin jälkeen kerrasto alkoi kaivata pesua tuuletuksen sijaan. Tulen siis käyttämään Icebreaker 200 Oasis -kerrastoa erittäin mielelläni jatkossakin juoksulenkeilläni.

Viikonloppuvaelluksella

Kuten alussa mainitsin, lokakuulle ajoittui myös elämäni ensimmäinen viikonloppuvaellus. Suuntasimme noin 12 hengen opiskelijaporukan kanssa Pieksämäen Vedenjakajareitistölle kolmeksi päiväksi patikoimaan ja nauttimaan ruskan loppumetreistä. Odotin reissua innokkaasti, mutta myös jännittyneenä: en ollut koskaan aikaisemmin joutunut kantamaan koko viikonlopun kamppeita selässäni, joten jouduin pohtimaan vaatevalintojani huolellisesti. Icebreaker 200 Oasis -kerrasto oli kuitenkin itsestäänselvä valinta reissuvaatekertaani – olin jo siihen mennessä vakuuttunut merinovillakerraston hyvistä ominaisuuksista käyttäessäni sitä arjen ulkoiluissa, eivätkä ne totisesti pettäneet tälläkään kertaa.

Kerraston antibakteeriset ominaisuudet takasivat sen, että pystyin käyttämään kerrastoa läpi reissun sekä päivisin että öisin. Kerrasto tuntui mukavalta päällä eikä hangannut ikävästi ihoa vasten muiden vaatteiden tai rinkan hihnojen alla. Koska merinovilla siirsi patikoinnin aikana kosteutta niin hyvin, ei minua pysähdystenkään aikana paleltanut siksi, että aluskerrastoni olisi ollut kostea. Myös öisin kerrasto osoittautui hyväksi valinnaksi, kun lämpötila teltan ulkopuolella tippui nollan alapuolelle.

Ensimmäinen viikonloppuvaellukseni oli kaiken kaikkiaan onnistunut ja unohtumaton kokemus. Icebreaker 200 Oasis -kerrasto toimi erinomaisesti, ja tulen ehdottomasti jatkossakin valitsemaan kyseisen kerraston reissuvaatteikseni.

Lopuksi

Yhteenvetona voin vain todeta, että Icebreaker 200 Oasis -kerrasto lunasti ja ylitti odotukseni täysin. Kerrasto on ollut toimiva vaate niin tavallisessa arkiulkoilussa kuin vaativammassakin käytössä viikonloppuvaelluksella, ja täytyy myöntää, että useampaan otteeseen olen myös koti-iltoina kaivanut sen kaapista ja käyttänyt sitä oloasuna – niin mukava se on.

Kuten Partioaitan myyjä tuotetta noutaessani ennusti, en varmasti luovu merinovillasta vaatteiden materiaalina. Lukuisat hyvät ominaisuudet, kuten hengittävyys, mukavuus, antibakteerisuus sekä kosteudensiirtokyky ovat vakuuttaneet minut merinovillan ylivoimaisuudesta kerrastomateriaalina, minkä lisäksi suosittelen vilpittömästi myös Icebreakeria tuotemerkkinä.

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 66 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Tuotetestit ja -vinkit"