BLOGI, TUOTETESTIT JA -VINKIT

Testissä Icebreaker 200 Oasis merinovillavaatteet

Pasi // Haimme Facebookissa 365 Klubin jäseniä testaajaksi Icebreakerin uudistetun 200 Oasis -malliston vaatteille. Monista innokkaista hakijoista, Pasi valikoitui yhdeksi testaajaksemme. Hän testasi vaatteita lokakuun ajan ja tässä on hänen loppuraporttinsa muuttamattomana.
Tutustu Icebreaker 200 Oasis valikoimaan »
Lue kaikki testiraportit »

Testaaja

Hei kaikki, Olen 35 -vuotias mies täältä Jyväskylästä ja harrastuksista voin kertoa sen, että mieleisimmät niistä ovat valokuvaus, vaeltaminen, kalastus ja metsästys. Liikun myös mielelläni kaupunkialueilla sekä lähimetsissä, vaikka mieluisimmat paikat ovat erämaa alueita tai kansallispuistoja. Yleensä olen kaverien kanssa reissussa tai sitten yksin seikkailemassa, minun haaveena olisi päästä vierailemaan kaikissa Suomen kansallispuistoissa.

Testaaja ja Tillikkajärven kansallispuisto

 

Ennakkokäsitys ja suunnitelma

Minulla ei ole aikaisempaa kokemusta merinovilla alusvaatteista, joten tämä vähän hankaloittaa vertailua. Päätin, että käytän vertailukohtana niitä tavallisia teknisiä alusasuja, joita itse olen käyttänyt, kun olen ollut vaeltamassa tai ulkoilemassa. Muita merinovillaisia vaatteita minulta kyllä on ja niistä mainittakoon seuraavat: pipoja, sukkia ja huppari. Joten kyseessä on aika uusi materiaali minulle niin on kiva päästä testaamaan ja kirjoittamaan omaa testiraporttia. Mitä olen muilta kuullut merinovillan ominaisuuksista ja sen toimivuudesta niin odotan kyllä innolla että pääsen testaamaan Icebreaker 200 oasis alusvaatteita.

Pyrin siihen, että olisi todella mukava päästä testaamaan vaatteita mahdollisimman erilaisissa olosuhteissa ja siihen tämä syksy antoikin hyvät puitteet, kun satoi vettä, räntää sekä lunta. Suunnitelmissa sattui olemaan vielä pari reissua, mihin saisin vaatteet päälle ja testattavaksi. Ensimmäinen reissu suuntautuisi Tiilikkajärven kansallispuistoon ja toinen olisi metsästysreissu Karstulan seudulle. Tarkoituksen oli myös, että käytän alusvaatteita ihan arkena ja muutenkin ulkona liikkuessa.

Ensivaikutelma ja ulkonäkö

Kun sain tietää, että minut oli valittu testaamaan alusvaatteita, satuin juuri olemaan Hossan kansallispuistossa, jonka takia pyysin, että saisin vaatteet postissa. Väriksi valitsin mustat, kun ajattelin niiden olevan kaikista käytännöllisemmät. Paketin haettuani ja avattuani yllätyin siitä, miten hyvin vaatteet oli pakattu sekä siitä että pakkauksissa oli tietoa vaatteista sekä niiden ominaisuuksista.

Hienot paketit

 

Itse vaatteet tuntuivat todella mukavalta kädessä ja myös ihoa vasten. Aluspaidassa on mukavan tilava kaula-aukko joka ei hierrä eikä myöskään ärsytä kaulan aluetta. Housuissa on hyvä vyötärösauma joten ne pysyvät paikoillaan hyvin tämän takia aluspaitakin pysyy hyvin paikoillaan, aluskerrasto on todella helppo pukea päälle koska se myötäilee hyvin kehon muotoja. Koko setti tuntuu olevan todella kevyt, mutta silti kangas on paksun tuntuinen ja materiaali on todella pehmeää.

Ensikosketus

 

Aluksi vaatteet vähän kutittivat ihoani ja mieleeni tuli että olisiko niitä kannattanut pestä ennen päälle laittoa, mutta laitoin alusvaatteet kumminkin päälle ja aloin testailla sitä miltä ne tuntuisivat kun vähän liikun. Kutina lakkasi melkein heti ja päätin myös siinä samalla että lähtisin vielä tänä iltana ulos testailemaan vaatteiden toimivuutta. Kävin kiertämässä Jyväsjärven rantaraitin l ja se on noin 12 kilometriä pitkä lenkki, menin aika reipasta vauhtia niin sain hyvän hien pintaan. Ilta oli aika kostean oloinen mutta muuten keli oli kyllä hyvä ja useamman asteen plussan puolella.

Kotimatkalla, kun hidastin vauhtia tunsin, kuinka iho oli pysynyt yllättävän kuivana, mutta itse alusvaatteet tuntuivat kosteilta, kun kokeilin kädellä niitä.

Kiinnitin huomiota vaatteiden valmistusmaahan joka sattui olemaan Kiina ja se vähän epäilytti minua, mutta näin testijakson alussa vaatteet vaikuttavat hyvin tehdyiltä ja kestäviltä.

Vaatteiden ulkonäkö on minulle vähän niin ja näin, pidän itse siitä enemmän että vaatteet ovat mukavat päällä ja niiden kanssa on helppo liikkua olkoon sitten kyseessä alusvaatteet tai päällysvaatteet. Aluksi meinasin että valitsisin koon XL kun se on minun normaali kokoni, mutta mieleeni tuli että jotkut tekniset alusvaatteet mitä olen aikaisemmin käyttänyt niin ovat olleet liian lyhyitä tai tiukkoja hartijoiden kohdalta joten valitsin koon XXL. Mikä oli oikea valinta kun nyt vaatteet ovat sopivat, mutta eivät liian tiukat.

Tillikkajärvi

Lähdin kolmen päivän reissulle Tiilikkajärven kansallispuistoon kaverin kanssa jossa en ollut aikaisemmin käynyt. Olin aika innoissani siitä kun pääsisin tutustumaan uuteen puistoon ja saisin vielä vähän tuntumaa alusvaatteisiin vaellus olosuhteissa.

Säätiedotus lupasi vesisateita sekä kosteaa keliä koko reissun ajaksi, joten olin mielissäni siitä että sain toivomani kelin ja mikä nyt saattaa kuulostaa vähän hassulta. Lämpöaste pysyi vielä plussan puolella kun saavuimme kansallispuistoon mutta yöllä oli jo pakkasta. Ensimmäisenä päivänä reittimme oli aika lyhyt myöhäisen saapumisajan takia ja suunnitelmana oli yöpyä Venjänhiekalla josta sitten seuraavana päivänä matka jatkuisi Kalmoniemen kierroksen kautta kohti Pohjoisniemeä. Yön aikana huomasin että alusvaatteet tuntuivat todella liukkailta kun olin makuupussin sisällä, pienen alkutotuttelun jälkeen siihenkin tottui ja pystyi hyvin nukkumaan. Yön aikana noussut sankka sumu muutti vähän suunnitelmia. Joten aamupalan ja varusteiden kuivattelun jälkeen lähdimme suoraan kohti Pohjoisniemeä.

Aamupalaa ja kuivattelua

 

Seuraava päivä sujuikin sitten mukavasti todella sumuisissa kelissä kävellessä, tämän seurauksena ilmankosteus vaikutti kyllä siihen että miten paljon tuli hikoiltua. Kävellessä tuntui että on kokonaan hien peitossa tai muuten vain märkänä, niin silti olo oli lämmin ja kun pysähdyin taukopaikalle niin kylmä ei päässyt yllättämään.

Tillikkajärvi sumussa

 

Viimeisenä päivänä sääolosuhteet rupesivat jo olemaan paljon paremmat ja vaikutti siltä että aurinkokin paistaisi, mutta jossain vaiheessa paluumatkalla alkoi satamaan oikein kunnolla vettä. Joten kastuimme ihan läpimäriksi alusvaatteita myöten, mutta silti oli mukava kävellä ja oloni oli hyvin lämmin. Mutta kun pysähdyttiin niin rupesi kyllä palelemaan vaikka merinovilla tuntui suhteellisen kuivalta, uskon että tämä johtui siitä kun kaikki muut vaatteet olivat myös märkinä.

Karstulan metsästysreissu

Nyt vuorossa olikin vähän erilainen reissu, siellä tuli tehtyä pitempiä päivämatkoja ja aamuisin tuli lähdettyä kyttäämään metsäkanalintuja niiden aamulennolle. Lämpöasteet olivatkin jo pakkasen puolella ja sääennuste lupasi myös kovia lumisateita.

Useampana päivänä tuli kuljettua noin 10 kilometrin lenkkejä pitkin umpimetsiä ja soita. Onneksi ilma oli jo aika kirpeää niin ei tarvinnut välittää ilmankosteudesta juuri ollenkaan. Merinovilla toimi hyvin pikku pakkasella ja lämmitti niin hyvin että ei tarvinnut pukea mitään väliasua, riitti kun laittoi normaalit mätästys vaatteet päälle ja painui metsään. Lämmitti ja piti kehon viileänä ilman turhaa hikoilua ja toimii hyvin myös räntä/lumi sateessa. Toisin kuin minun puhelin mikä tässä vaiheessa päätti lopettaa toimintansa.

Aamulennolle lähtiessä laitoin vielä väliin fleecekerraston ja paksumman takin ja alle tietysti testissä olevat Icebreaker alusvaatteet. Niin täytyy kyllä myöntää että paleli ja eipä siinä mitkään vaatteet auta jos olet vain paikoillasi, mutta heti auringon noustessa rupesi lämpö palaamaan vaikka olit liikkumatta.

 

Alkukäytön jälkeen

Täytyy sanoa että olen todella tyytyväinen Icebreaker 200 Oasis merinovilla alusvaatteisiin ja voisin suositella niitä melkein kaikille, etenkin aktiiviliikkujalle tai vaeltajalle. Muutaman viikon käytön jälkeen vaatteet näyttävät edelleen hyviltä ja ovat ehjät vaikka alkuun minua epäilyttikin niiden valmistusmaa. Merinovillaiset vaatteet saivat kyllä paikan minun vaatteissani ja minulle heräsi kiinnostus hankkia merinovillaisia t-paitoja sekä lyhyitä alusvaatteita kevättä/kesää varten.

Käytin vaatteita todella paljon ihan normaalissa elämässäkin, esim. töissä, lenkillä ja koiran kanssa ulkoillessa. Mutta jatkossa taidan käyttää vaatteita vain vaellus ja metsästys reissulla, tai mitä nyt eteen tuleekaan.

Siihen ihastuin kyllä paljon että vaatteisiin ei tuntunut tarttuvan oikein mitkään tuoksut niin ovat hyvät reissuilla kun ei tarvitse koko ajan olla vaihtelemassa alusvaatteita, kuhan välillä muistaa tuulettaa. Tai mikäli tarttui niin se tuntui haihtuvan ajan kanssa. Testijakson aikana pesin vaatteet kerran ja kun noudatin ohjeita niin vaatteet ovat edelleen toimivat.

Plussat ja miinukset

Plussia löytyi paljonkin, mutta miinuksia ei juurikaan. Vaatteet ovat aika hintavat ja valmistusmaa jäivät kaivelemaan minua.

+ mukavat päällä ja pehmeät
+ aluspaidan tilava kaula aukko
+ alushousujen sopivan kireä vyötärö
+ eivät kutita
+ kevyet
+ kuivuvat nopeasti
+ anti-bakteeriset
+ eettisesti tuotetut ja vihreä valinta

– hinta
– valmistusmaa

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 66 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Tuotetestit ja -vinkit"