BLOGI, TUOTETESTIT JA -VINKIT

Testissä Icebreaker 200 Oasis – Välimalli kulkee helposti reissussa mukana

Juha // Haimme Facebookissa 365 Klubin jäseniä testaajaksi Icebreakerin uudistetun 200 Oasis -malliston vaatteille. Monista innokkaista hakijoista, Juha valikoitui yhdeksi testaajaksemme. Hän testasi vaatteita lokakuun ajan ja tässä on hänen loppuraporttinsa muuttamattomana.
Tutustu Icebreaker 200 Oasis valikoimaan »
Lue kaikki testiraportit »

“Pehmeys ja miellyttävyys ihoa vasten on oikeastaan Oasis-merinosarjan vahvin valttikortti”

Olen aina ollut hyötyliikkuja. Tavoitteellisempaan treenaamiseen havahduin vasta keski-iän kynnyksellä, ja pyöräilystä tuli ykköslajini. Maantiepyöräily on ollut minulle suorastaan pakkomielle jo usean vuoden ajan. Havahduttuani monipuolisuuden tarpeellisuuteen myös pyöräilyssä mukaan on tullut maastopyöräily.

Kävelyä, juoksemista ja sauvakävelyä harrastan jonkinlaisena peruskunnon ylläpitäjänä. Kaipaanluonnonrauhaa ja vaihtelevia maastoja, joten lenkkini suuntautuvat pururadoille ja metsäpoluille.

Kyllä, olen merinouskovainen. Useamman päivän reissussa merinoasut ovat helppohoitoisia. Tuuletus riittää pikahuolloksi. Merinovilla asuja on tullut kokeiltua vuosien saatossa useilta eri merkeiltä. Aluksi käytin useammin paksuja merinoasuja talviharrastuksissa lisälämpöä tuomaan.

Nyt olen tutustunut myös ohuempiin kesämalleihin. Kokeilussa ollut Oasis-alusasu edustaa jonkinlaista välimallia. Sopii parhaiten syksyyn, kevääseen ja leudompiin talvisäihin.

Aikomukseni oli matkustaa Kolille Mennään Metsään -kiertueen merkeissä polkujuoksemaan vaaramaisemissa. Tämän jälkeen oli tarkoitus matkustaa vanhempieni luokse pohjoiseen, jolloin merinokerrasto olisi ollut tarpeen aittamajoituksessa. Yöt lokakuussa voivat olla jo melkoisen viileitä.

Suunnitelmiini tuli valitettavasti muutos. Treenaamattomuuden ja rankkojen pikatreenien yhdistelmä aiheutti melkoiset lihasjumit, joten luovuin laajemmasta kierroksesta kotimaassa. Onneksi lähimatkailu tarjoaa syyskeleissä monia mahdollisuuksia.

Noudin Icebreakerit Hämeenlinnan Partioaitasta. Teen paljon vaateostojani verkkokaupoista. Tällä kertaa oli hyvä, että vaivauduin myymälään valitsemaan sopivat asut. Tässä kohtaa iso plussa Partioaitan myyjien tuotetietämykselle. Icebreakerin Oasis-kerraston osat voi ostaa erikseen, joka on hyvä ratkaisu. Itse ainakin olen mallia pitkäkoipi ja kapoinen yläkroppa. Valitsin siis alushousuista XL:n ja paidan rohkeasti M-koon mukaan.

Hypistelyfiilis oli sellainen, että nyt on laatutuote osunut kohdalle. Materiaalin pehmeys oli päällimmäisin tuntemus. Tämä pehmeys ja miellyttävyys ihoa vasten on oikeastaan Oasis-sarjan vahvin valttikortti.

Lepoon ja lepäämiseen

Oasiksen merinovillaisen asun mukavuus ohjasi minut käyttämään vaatteita oloasuina ja pyjamana. Varsinainen ulkoilu ja hikiliikunta jäivät näiden kanssa aiottua vähäisemmälle. Toki tunnollisena testaajana myös lenkkeilyä ja pyöräilyä tuli harrastettua Icebreakereiden kanssa sen verran, että sai hyvän tuntuman niiden toimivuuteen.

Itselleni tämä paidan ja pitkien housujen setti sopivat parhaiten oleiluun matkalla ja kotona sekä treenin jälkeen pitämään kroppa lämpimänä. Matkalla tällainen do-it-all -tyyppinen vaatekerta on tarpeen vaihtovaatteeksi ja varalla lisälämpöä tuomaan. Olen joskus vaihtanut junan vessassa kuivaa kerrastoa ylle, kun juoksuspurtin jälkeen olen itseni kuin ihmeen kaupalla kuitenkin löytänyt oikeasta junasta.

Oikeastaan tuotteen mukana tullut kortti kertoo Icebreaker Oasiksen ominaisuuksista tärkeimmät. Pitää lämpimänä viilleässä ja viilentää kuumassa. Kuivuu nopeasti ja on hengittävä. Kannattaa myös huomata, että merinovaatteet eivät nykyisin kutita tai hierrä. Tämän tuotteen kohdalla huomasin myös, että hienhaju ei tarttunut vaatteeseen, joten lupaus odor-resistant pitää hyvinpaikkansa.

Olen käyttänyt aiemmin esimerkiksi Devoldin paksumpia merinoja: vastaavaan lämpimyyteen tämä tuote ei yllä. Toisaalta mukavuudessa Icebreakerin tuote päihittää kilpailijansa.

Rajumpaan hikimenoon

Pidempään reissuun puin testikerraston päälleni suunnatessani maastopyörällä Kytäjä-Usmin maisemiin. Päivä oli syksyisen kuulas ja aamulla oli vielä melko viileää. Tässä kohtaa Oasis 200-sarjan paksuus osoittautui juuri sopivaksi. Päivän edetessä aurinko lämmitti sen verran, että hieman ohuempikin materiaali olisi riittänyt, mutta onneksi tässä tuotteessa on kosteudensiirto- ja kuivumisominaisuudet huippuluokkaa.

Evästauon aikana riisuin aluspaidan kuivumaan ja olin todella hämmästynyt, kuinka nopeasti paita kuivui. Kelpaa siis hyvin mukaan rajumpaankin hikiliikuntaan, vaikka oma mieltymykseni kohdistuu vieläkin tyköistuvimpiin malleihin. Urheilullisempaa käyttöä ajatellen olisin toivonut lisää napakkuutta. Yleensä suosin myös korkeampaa kaulusta, mutta vaihteeksi tällainen o-aukkoinen malli ajaa hyvin asiansa.

Instagram: @matkakumppani
Twitter: @juhailija

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 66 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Tuotetestit ja -vinkit"