BLOGI, PERHERETKEILY

Vappuretki lähelle

Lähiretkeilyn teemalla jatketaan vielä ennen varsinaisen vaelluskauden suurempia koitoksia.

Vappuna otettiin suunta taas Nuuksioon suunnitelmana kiva vappu-piknik. Pitkäjärventieltä kääntyessämme Haukkalammentielle kävi selväksi, että idean olivat saaneet muutama muukin vapunviettäjä. Autojonossa tovin madeltuamme piti vielä pujotella tiiviisti parkkeerattujen autojen välistä Haukkalammen parkkipaikalla. Vaikka vaimon kanssa olemmekin tottuneita Ullanlinnan kävijöitä, tämä iloinen väentungos ja kansanjuhlan meininki täydellisen sään saattelemana kavahdutti vappuretkikuntaamme sen verran, että karautimme takaisin luontokeskus Haltian pihaan ja teimme uuden kohdesuunnitelman.

Tämä oli mahtava tilanne, sillä saatiin hyvä syy taas laajentaa lähikohteemme aluetuntemusta ja löytää uusia, ehkä salaisia paikkoja, joihin piipahtaa perheen kesken.

Suunnitelmaksi otettiin poiketa Haltian parkkipaikalta lähtevälle lyhyelle luontopolulle ja tarkkailla polulta sitten sopivaa piilopaikka, jossa tehtäisiin lounas ja lapsilla olisi tilaa leikkiä. Polulle päästyämme näyttivät pojat taas, kuinka paljon jo parkkipaikan vieressä kulkevalla ja kansoitetulla polulla löytyy ihmeteltävää kun maailmaa katsoo aivan polun tuntumasta. Muurahaisten ja maamehiläisten kuhinassa oli tutkittavaa ensimmäiseksi puoleksi tunniksi, kunnes meidän aikuisten malttamattomuus pakotti painumaan syvemmälle metsän siimekseen.

Lasten kanssa retkellä

Lepohetki retkeilyn lomassa.

Luontopolun tietoiskut kiinnostivat kovasti niin ikään koko porukkaa ja maastonmuodot antoivat riittävää haastetta, etteivät energiset matkakumppanitkaan päässeet kyllästymään kävelyyn. Reilun puoli tuntia verkkaisesti edettyämme Nuuksio lunasti jälleen suuret lupaukset ja paljasti erämaisen luonteensa. Vaiston varassa polulta poikettuani löysimme sopivan kallion, joka laskeutui hienon suon reunaan. Täältä löytyi täydellinen yksityinen ja hiljainen leiripaikkamme vappulounasta varten.

Reppuun oli tällä kertaa pakattu Primuksen Power Stove –keitin, jolla saa kätevästi keiteltyä ja lämmitettyä lounaat ja juomat perheen tarpeisiin. Kotoa otettiin myös valmiiksi pari litraa vettä, sekä istuinalustat. Vappua varten lähti mukaan tietysti juuri valmistuneet simat ja munkit. Itselleni varasin myös puuhastelua varten monitoimityökalun ja puukon jos inspiraatio iskisi veistelyyn.

Itse tehty puulitos

Inspiraatio iski ja tuloksena oli tutkielma pitävästä puuliitoksesta. Tätä pitää opetella lisää, vaikka hyvä tulikin – omasta mielestä.

Lounaan kanssa päätimme mennä helpoimman kautta ja otimme kaupasta pari pussia kasvisnoodeleita ja loistavaksi retkiruoaksi havaitut John West:n vakuumipakatut tonnikalapussit. Jälkimmäisiä kannan aina myös vaelluksille, sillä antavat loistavan proteiinin lähteen, eikä metallipurkkeja tarvitse kantaa ja niitä tuntuu saavan kaikista tavallisista ruokakaupoista.

Retkieväät

Retkieväät.

Meininki oli mahtavaa ja täydellisen rauhan rikkoi hetkeksi vain yllä lennellyt drone, eli pienoishelikopteri, josta kyllä lähtee aikamoinen melusaaste. Mietin, että tämä on kiistämättä ihan uusi komponentti, johon varmaan tulee törmäämään jatkossa mitä odottamattomimmissa tilanteissa ja paikoissa.

Metsäretki Nuuksioon

Leppoisaa nautiskelua Nuuksiossa.

Tästä se varsinainen retkeilykausi taas alkaa! Toivottavasti näemme sekä kaupalla varuste- ja kohdepähkäilyjen parissa, että polun päällä pöpelikössä. Ulkona olemme perillä.

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 14 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Perheretkeily"