BLOGI, OUTDOOR-URHEILU

Vihdoinkin lunta!

Nyt sitä taas tuli! Ja tulee koko viikonlopun. Olo kämpillä alkoi käydä jo miltein sietämättömäksi. Lunta ei tullut moneen päivään, ja puhtaita käännöksiä joutui etsimään oikein olan takaa. Myös lämmin keli ja kova tuuli kovettivat metsien puuteripilvet kivikoviksi. Hyvin erikoislaatuinen talvi täälläpäin, mutta minkäs teet. Maailman ilmasto näyttää olevan mullin mallin ja kateellisena olemmekin seurailleet Keski-Euroopan matalapaineita. Noh kuuluu lajiin.

Välipäivinä on aikaa puuhastella kaikkea muuta. Hostellimme keittiössä näkyi syntyvän toinen toistaan hienompia luomuksia, jotkut jopa harjoittelivat sushin vääntämistä itse. Korttipelit pyörivät oleskelutilassa, ja jatkuivatkin usein yömyöhään. Sääennusteet pyörivät ahkerasti kymmenien tietokoneiden ruuduilla, ja välillä joku huudahtaa uuden päivityksen tulleen.

Kävimme myös katsastamassa vanhan Olympiakaupungin Naganon. Onhan tuo Japanilainen rakentaminen varsin erilaista suomalaiseen verrattuna. Kaupunkikaavaa ei juuri ole, ja vierivieressä saattaakin kohota pilvenpiirtäjä ja pieni hirsimökki. Maistelimme myös paikallisia lihaherkkuja (kanan niskaa, maksaa, ja mahaa) sekä sakea. Naganosta otimme vielä bussin katsomaan paikallisia lumiapinoita. Noin 200:n yksilön lauma elää kuumien lähteiden ympärillä n. 30 minuutin matkan päässä Naganosta. Sadepäivänä paikka olikin täynnä länsimaisia laskettelijoita valtavine järjestelmäkameroineen.


Jälkiruoaksi lämmintä sakea


Nagano


Poikasia


Imetystauko kylvyssä

Uusi lumi jäisen pohjan päällä on varsin vyöryherkkää. Olemmekin nyt pari päivää kolunneet Cortinan metsiä. Ensimmäisen lumisadepäivän jälkeen kovaa pohjaa ei enää juuri tuntenutkaan, ja puhtaita linjoja riitti pitkälle toisen päivän iltapäivään. Tätähän tänne tultiin hakemaan. Kovassa kelissä arvostaa kunnon kuoriasua. Ulos on mukava lähteä lounastauonkin jälkeen vaikka olo alkaa olla jo suhteellisen kostea kaikesta irtolumesta. Laskupäivän jälkeen paras tapa rentoutua on paikallinen Onsen-kylpylä. Kylpylästä löytyy jopa sauna ja koko hoito sisältyy kuukausikortin hintaan.


Ville teki hyppyrin

 

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 1 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Outdoor-urheilu"