BLOGI, MATKAILU, VINKIT ULKOILIJALLE

Viidakkovaatetus – miten pukeutua viidakkoon

Jostain syystä viidakko houkuttelee meitä entistä enemmän. Tällä hetkellä on kolme hyvää ystävääni vieraillut eri viidakoissa kuukauden sisällä. Voiko se olla ”outdoor”, joka marssii voimalla Suomeen tai tämän hetkinen helppous saavuttaa viidakko? En tiedä, mutta sen tiedän, että jos lähdet viidakkoon, kannattaa pukeutua järkevästi. Jos pukeudut oikein viidakko on kuin Edenin puutarha, mutta jos pukeudut väärin astut sisään vihreään helvettiin.

Hyvä lakki on A ja O

Viidakossa kannattaa käyttää jotain päähinettä. On paljon pieniä ötököitä, jotka mielellään kaivautuvat ja pesiytyvät sinun tukkaan. Niitä ei kannata päästää sinne, koska niitä voi olla vaikea saada sieltä pois. Optimaalinen päähine on leveälierinen, vaalea, paksusta puuvillasta tehty lakki. Viidakossa joudut usein kumartumaan jonkun oksan tai kasvin alta. On tiettyjä palmunlehtiä, joiden päällä hämähäkit tykkäävät istua. Kun kumarrat niiden alta hämähäkit voivat tipahtaa sinun päähän. Jos sinulla on lippalakki, hämähäkit voi tipahtaa niskaasi. Jos taas on leveälierinen lakki, ötökät jäävät lakin päälle, mistä kaveri pystyy ne helpommin poistamaan. Puuvilla paisuu kostuessaan, ja silloin lakista tulee jäykkä eikä lepata kuin vanha salaatinlehti naaman päällä. Lakkiin kannattaa vielä ”tuunata” ohut makuualustan palanen, joka suojaa nuppiasi kolhuilta. Leveä lieri suojaa hyvin, mutta estää samalla näkyvyyttä. Tulet lyömään pääsi oksiin, joten makuualusta toimii pehmusteena. Lakin väri kannattaa olla vaalea kahdesta syystä: näet helpommin ötökät kaverin lakissa ja jostain syystä hyönteiset eivät tykkää vaaleista väreistä viidakossa.

Pitkät hihat ja lahkeet

Viidakossa on paljon piikkikasveja, jotka naarmuttavat ihoasi mikäli et suojaa käsivarsia ja jalkoja. Pienen pieni naarmu viidakossa voi tulehtua hyvin nopeasti ja reikä ihossa tarjoaa hyönteisille mahdollisuuden päästä ihon alle pesiytymään. Haava ei myöskään parannu helposti kosteassa ja lämpimässä viidakossa. Vaatteiden kankaan pitää olla kevyttä, joustavaa ja helposti kuivuvaa. Optimaalinen asuste on valkoinen ja joustava lykrahaalari. Se on kevyt, suojaa hyvin piikkikasveilta ja näet helpommin iilimadot ja muut ötökät vaalean kankaan päällä. Totta kai olet balettitanssijan näköinen, sombrero päässä, mutta se toimii kuin junan vessa. Mikäli Mustanaamio-stretch-asu ei miellytä, voi totta kai käyttää kevyitä retkeilyhousuja ja pitkähihaista paitaa. Paidassa on hyvä olla rintatasku, johon saa kompassin ja hyttysverkon.

Kengät ja sukat

Viidakossa jalkineet ovat koko ajan märät. On ihan sama käytätkö Gore-Tex-kalvolla varustettuja kenkiä tai kyllästät kengät kilolla rasvaa, ne ovat silti märät. Ylität helposti 20-30 jokea ja puroa päivässä, ja viidakossa ei ole järkevää ylittää jokea paljain jaloin, joten kengät kastuvat sisäpuolelta koko ajan. Mikäli sinulla on raskaat vaelluskengät jalassa, ne rupevat painamaan märkänä. Helposti tulee myös hiertymiä. Optimaalinen jalkine on kevyt, kalvoton ja tukeva maastolenkkari. Tavallisen sukan sijasta kannattaa käyttää neopreenisukkaa. Korkea, kuminen neopreenisukka suojaa jalkaa hyvin ja pysyy tiukasti paikoillaan. On ihan sama käveletkö joessa tai et. Jalkinetta ja sääriä kannattaa myös suojata säärystimillä tai suunnistajan säärisuojaimilla. Jos astut käärmeen päälle, on pienempi mahdollisuus että hampaat yltäävät ihoon asti.

Salomon retkeilykenkä ja säärystin

Näillä kolmella vaatetusvinkillä teet viidakkovaelluksesi miellyttävän ja pystyt eri tavalla nauttimaan matkastasi.

Autoin yhtä ruotsalaista telkkarikanavaa kuvaamaan viidakossa ja tässä on piirtämäni kuva ja kommentteja varusteista.

Mitä ottaa mukaan viidakkoon?

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 9 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Matkailu, Vinkit ulkoilijalle"