BLOGI, TALVIRETKEILY

Vinkkejä talven retkiruoanlaittoon

Yksi parhaista asioista talven retkillä on ruoka. Voit syödä mitä vain tuntematta silti syöneesi liikaa. Voit syödä vähän enemmän herkkuja kuin yleensä, esimerkiksi energiapatukan, jossa jo yksistään voi olla 600 kaloria!

Mutta totta puhuen talven ulkoilma-aktiviteeteissä ja -retkillä ravinnolla on suuri merkitys, mikäli esimerkiksi teet pitkän hiihto- tai luisteluretken. Silloin energiantarpeesi voi olla jopa 5000-6000 kcal, mikä on 25-50 % enemmän kuin energiantarpeesi muina vuodenaikoina retkeillessäsi. Talven retkillä tarvitset paljon energiaa jaksaaksesi pysyä liikkeessä ja lämpimänä.

Olen oppinut, että noin suuren energiantarpeen täyttämiseksi on tärkeää ottaa mukaansa sellaista ruokaa, josta todella nauttii.

Hyvät käsineet ovat ehdottoman tärkeät kylmällä kelillä kokkailessa

Kylmällä kelillä on tärkeää suojata kädet hyvillä hanskoilla. Metalliset keittimet voivat nopeasti kylmettää kädet.

Talvella voit käyttää ja syödä useita samoja ruokia ja ruoka-aineita kuin muinakin vuodenaikoina, mutta on hyvä ottaa huomioon muutama seikka: ei kannata ottaa mukaan ruokaa, joka vaatii pitkän valmistusajan tai jonka valmistukseen/lämmittämiseen tarvitaan paljon vettä. Lumen tai nesteen sulattamiseen retkikeittimellä kuluu paljon polttoainetta kylmässä säässä, joten kannattaa olla tarkkana. Mikäli laitat ruokaa nuotiolla ja puita on riittävästi, edellä mainittua ongelmaa ei tietenkään ole.

Joistakin ruoka-aineista, kuten esim. energiapatukat tai jotkin makeiset, tulee kuin betonia kylmässä, joten niitä kannattaa talven retkillä välttää. Sen sijaan voit ottaa mukaasi sellaisia ruokia ja ruoka-aineita, joiden käyttö muina vuodenaikoina ei ole suositeltavaa kuten esim. kala ja äyriäiset. Talven pakkaset pitävät ne tuoreina ja turvallisina syödä.

Tervetuloa siis talvi!

talviretkeilyn alkeet

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 20 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Talviretkeily"