BLOGI, TUOTETESTIT JA -VINKIT

Testissä Icebreaker Cool-Lite

Pekka // Haimme Facebookissa kuutta 365 Klubin jäsentä testaajaksi Icebreakerin uusille Cool-Lite -malliston vaatteille. Monista innokkaista hakijoista, Pekka Alamommo valikoitui yhdeksi testaajaksemme. Pekka testasi vaatteita huhtikuun ajan ja tässä on hänen loppuraporttinsa muuttamattomana.
Tutustu Icebreaker Cool-Lite valikoimaan »
Lue kaikki Cool-Lite testiraportit »

Olen 51 -vuotias mies. Harrastan useanlaisia ulkoilulajeja. Näistä mainitakseni valokuvaus luonnossa, metsästys ja kalastus, vaellus, marjastus, vaeltaminen ym. Harrastan liikuntaa, mm. läskipyöräily, lumikenkäily ym.

Liikun ulkona luonnossa enimmäkseen avopuolisoni ja koiriemme kanssa.
Asuin Vantaalla 26 vuoden ajan. Kaksi vuotta sitten sain viran Rovaniemeltä ja muutin takaisin synnyinsijoilleni. Nyt voin huokaista helpotuksesta sillä matkaa Lappiin on nykyisin 800 kilometriä vähemmän.

Ensituntuma Cool-Liteen

Kuulin valinnastani Icebreaker -paidan testaajaksi istuessani työmatkalla junassa Rovaniemeltä Helsinkiin. Sovin matkalla, että kävisin illalla noutamassa t-paidan Partioaitan Yrjönkadun myymälästä. Olin majoittuneena viereisessä hotellissa, joten ajankohta tai paikka eivät olisi voineet olla täydellisempiä.

Ilman varsinaista suunnitelmaa päätin, että paita pääsee mukaani arkena ja muulloinkin. Päätin kuitenkin, että huolimatta pohjoisen hieman huonoista säistä, yrittäisin silti päästä tekemään mahdollisimman monta päiväretkeä ja erilaista aktiviteettia. Usean päivän mittaisiin vaelluksiin tämä aikataulu ei antanut mahdollisuutta, mikä on mielestäni harmi. Toivottavasti pääsen vielä testaamaan jotakin hieman paremmin valmistautuneena sopivana aikana.

Avasin Icebreaker -paidan sisältävän muovipakkauksen hotellihuoneessani. Läpinäkyvä muovipussi myyntipaikkauksena oli melko vaatimattoman näköinen. Vertailin mielessäni useiden tuntemieni tuotteiden omilla logoilla varustettuja myyntipakkauksia ja ajattelin, että läpinäkyvä muovipussi ei herättänyt luottamusta, eikä antanut informaatiota tuotteen ominaisuuksista. Päätin kuitenkin testata paitaa avoimin mielin.

Hypistelin uutta paitaa käsissäni ja totesin sen olevan kevyt. Ollakseni rehellinen, voin sanoa jopa pettyneeni hieman siihen, miten ohut paita olikin. Tämä johtui aikaisemmin käytössäni olleiden merinovaatteiden minulle luomasta kuvasta. Myöhemmin huomasin, että sain yllättyä positiivisesti.

Puin paidan päälleni jo työmatkani aikana ja nukuin yön paita päällä. Aluksi paidan pinta tuntui hieman pistävältä, mutta heti ensimmäisen pesun jälkeen paidan pinta muuttui sileäksi, eikä siihen enää kiinnittänyt huomiota.

Paidan ulkonäkö miellyttää minua. Vihreä väri sopii mielestäni hyvin varsinkin ulkoiluun ja luonnossa liikkumiseen. Huomasin Partioaitan Saariselän myymälässä, että samaa paitaa taitaa olla myös tumman sinisenä ja ajattelinkin hankkia sellaisen, niin voin käyttää sitä työssäni poliisi virka-asun mukana.

Paidan leikkaus on mielestäni hyvä. Paita ei missään vaiheessa ole rullaantunut tai hangannut ihoa.

Paita on hyvin hengittävä. En ole käyttänyt sitä montaa kertaa peräkkäin pesemättä, mutta parilla reissulla pesu on jäänyt vähiin, eikä ylimääräisiä hajuja ole tullut. Toisaalta testijakson aikana olen pessyt paitaa taatusti pesuohjeiden vastaisestikin, eikä se ole siitä ottanut ollenkaan itseensä. Uskon paidan siis kestävän hyvin pesua.

Paita on päällä mukavan viileä ja soveltuu varmasti hyvin myös kesäkäyttöön. Täällä Lapissa on vielä talvi ja olisin halunnut testattavaa hieman lämpimimmilläkin keleillä. Nyt kokemukseni jäävät lumella ja raikkaassa ilmassa tehtyihin harrasteisiin.

Kokemukseni merinovaatteista

Löysin merinovaatteet vasta kolme vuotta sitten. Käytössäni on ollut Devoldin ja Helly Hansenin valmistamia tuotteita. Helly Hansenin paita kutittaa hieman vieläkin, vaikka sitä on pesty useita kertoja. Enkä ole ollenkaan herkkäihoinen. Devoldin merinovaatteet ovat olleet nyt kokeiltavana ollutta Icebreaker paitaa paksumpia ja olikin miellyttävä yllätys, miten hyvin tällainen ohut paita toimii ensimmäisenä kerroksena ihoa vasten.

Icebreaker Sphere t-paita kuivumassa

Jään odottamaan, josko ohuita alushousujakin tulisi. Minulla on yhdet ohuet merinovillaiset pitkät alushousut, jotka ovat Peak Performancen valmistamat. Ne on helppo pitää esim. talvipyöräilyhousujen alla ilman, että tulee liian tukala olo.

Päiväretkillä hiihtäen ja lumikenkäillen

Tässä kuva Saariselän Rumakurulta, minkä maastoissa hiihtelimme 28.4.

Sää tuona päivänä oli erinomainen. Päivällä lämpötila nousi jo +8 asteeseen. Aurinko lämmitti mukavasti, mutta ilta-aikaan ajoittuneen starttimme vuoksi lumi muuttui todella nuoskaiseksi ja vaikka voitelu olikin osunut nappiin, oli suksien alla märkänä ”aaltoilevassa” lumessa erittäin raskas hiihtää.

Pian raskas keli näyttikin tehonsa, kun meitä vastaan hiihti kaksi varttuneempaa rouvaa. Toinen heistä oli silmin nähden kaikkensa antanut ja sekä energia, että nestetasapaino olivat selvästi järkkyneet. Pian pelastuslaitoksen maastoyksikkö tulikin paikalle ja vei voipuneen hiihtäjän ihmisten ilmoille apua saamaan.

Me jatkoimme matkaa ja toivoimme, että emme olisi seuraavat. Juomaa ja pientä purtavaakin meillä oli kyllä mukavasti mukana, joten itse en ollut yhtään huolestunut.

Vietimme pienen tauon Rumakurun päivätuvalla. Riisuin taukopaikalla vaatteita päältäni ja olin pelkässä Icebreaker t-paidassa. Riisumani vaatteet ja Icebreaker t-paita olivat läpimärkinä hiestä. Oli ilo huomata, että Icebreaker t-paita tuntuu märkänäkin miellyttävältä ihoa vasten.

Vielä suurempi ilo oli huomata se, kuinka tämä ohut Icebreaker paita kuivui, vaikka paita oli koko tauon ajan puettuna päälleni. Aikaisemmat, paksummat merinopaitani eivät olleet toimineet tällä tavoin.

Makkaranpaistossa Luulammen päivätuvalla.

Tuona päivänä olimme hiihdelleet koko päivän. Päivätuvalle saapuessamme olimme jo melko väsyneitä, mutta lohdutimme itseämme sillä, että jäljellä oli enää yksi noin kymmenen kilometrin etappi, minkä hoitelisimme syötyämme itsemme voimakkaiksi.

Iso mies hikoo isosti, mutta silti paita kuivahti nopeasti takkatulen äärellä istuessa. Oli jo ilta, eikä muita näkynyt. Väsymyksestä huolimatta oma rauha oli luksusta.

Testijakson aikana tein useita päiväretkiä lumikengillä. Tuolloin minulla oli aina reppu selässä. Useimmiten Fjällräven Abisko Lite 35 -litran reppu. Repussa kannoin useita kiloja kameravarusteita. Paita toimi repun olkahihnojen alla todella hyvin. Ei merkkiäkään hiertymistä tms. ja myös olkapäät tuntuivat jopa raikkailta repusta huolimatta.

Päivätuvan kuivaustelineissä ei näy paitaani, sillä se kuivuu päälläni.
KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 66 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Tuotetestit ja -vinkit"