Jumbon ja Tapiolan partioaittalaisia kävi sunnuntaina 26.2. Nuuksiossa nauttimassa kauniista kelistä sekä samalla testaamassa suurta suosiota saavuttaneita Altai Skis HOK liukulumikenkiä.

Päivitys 9.12.2019: Nykyisin valikoimassa olevat OAC-karvapohjasukset ovat täysin vastaavat kuin valikoimasta poistuneet Altai Skis HOK:t.


Iina, Kati ja Alpo testaamassa Altai Skis Hokkeja

Hokit ovat ensikertalaisellekin helposti hallittavat sukset. Myös sellaiselle, kuka ei ole suksiin koskenut kymmeniin vuosiin. Syvässä puuterililumessa Hokit ovat huomattavasti kevyemmät ja näppärämmät kuin normaalit lumikengät. Sen lisäksi niissä viehättää leikkisä olemus ja helppous. Hokeissa valmiina oleviin X-Trace-siteisiin saa suoraan kiinni omat vaelluskengät. Ei tarvitse miettiä ylimääräisten monojen hankintaa. Hokit ovat heti lähtövalmiit.


Iina

Hokeilla liikkuminen on helppoa. Maastosta ja lumesta riipuen voi etenemisessä käyttää vuoroin hiihtoa tai kävelymäisempää tekniikkaa. Itselle mieluisa yllätys oli, kuinka kevyesti ja helposti Hokit liikkuivat umpihangessa! Ihanaa päästä liikkumaan kevyesti ja helposti lumiseen ja metsäiseen maastoon polkujenkin ulkopuolelle. Hokeilla pääsee nousemaan vaivatta rinteitä ylös. Pitävät hyvin ja tuntuvat nousuissa tukevilta.


Alpo

Hokit sopivat myös epätasaiseen ja mäkisen maastoon. Hokit ovat tukevat kulkupelit hankalassakin maastossa ja niillä pääsee myös mäenlaskun makuun. Mäenlaskussa yhden puusauvan tekniikka on voittamaton! Pitkän puusauvan kanssa laskiessa nojataan reilusti taakse sauvan varaan. Sauvan kanssa on helppo löytää tasapainopiste ja laskeminen on vakaata. Sauvalla voi myös jarruttaa vauhtia. Aloittelijan täytyy alkuun hakea alamäessä vähän tasapainoa. Sitä helpottaa kuitenkin pohjissa olevat kiinteät nousukarvat, jotka jarruttavat jyrkässä alamäessä sopivasti niin, että vauhti on helposti hallittavissa. Loivassa alamäessä taas sukset eivät juurikaan luista.

Hokkien helppous houkuttelee jo odottamaan seuraavaa lenkkiä.
Seuraavaa aurinkoista ja lumista vapaapäivää odotellen, Iina ja Kati.

Loppuun vielä myös Alpon kommentit:

Hiihto on talvella hauskaa, varsinkin kun sukset saa vauhtiin kantohangen tai alamäen avittamana, mutta se vaatii hieman taitoa ja suksille sopivat reitit. Lumikenkäilyssä ei taito- tai reittirajoituksia ole. Se kuitenkin kovaa työtä, ja hauskuutta ei voi hakea vauhdista.

Mainoksissa kuulee joskus: ei kompromissejä, mutta sehän ei yleensä pidä paikkaansa. Missä ei kompromissejä tarvita, niitä nimitetään itsestäänselvyyksiksi, ja hitit ovat hienosti onnistuneita kompromissejä. Hokit ovat hienosti onnistunut kompromissi. Kuka vain voi mennä minne vain, ja hauska vauhdinpito onnistuu tyypillisessä lyhyessä ja metsäisessä suomalaisessa mäenrinteessä.

Hokeilla on myös sama hyvä sosiaalinen ominaisuus kuin kanootilla: tiettyyn vauhtiin pääsee helposti, ja sen yli vain kovalla työllä. Yhdessä kulkevan porukan ei tarvitse olla  samankuntoista ja taitoista. Sen sijaan mukaan lähtevällä lumikenkäilijällä täytyy olla keuhkot kunnossa ja suksimiehellä taidot huippuluokkaa. Veikkaisinkin siis, että Hokinomistajan kaveri hankkii pian Hokit.

Hokit ovat perinteisellä tavalla hyvän näköiset. Ne voi komeron sijaan nostaa seinälle GV:n Huron lumikenkien viereen.

Yksi vai kaksi sauvaa? Jos olet menossa paikasta A paikkaan B, mahdollisesti kaksi. Jos olet könyämässä mäkiä huvin vuoksi, ehdottomasti yksi. Hain juuri rautakaupasta kaksimetrisen parituumaisen bambukepin. Siitä kuulemme lisää ensi kerralla.

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 66 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Talviretkeily, Tuotetestit ja -vinkit"