BLOGI, TUOTETESTIT JA -VINKIT

Ensimmäistä kertaa merinovillaa – testissä Icebreakerin Cool-Lite -tuotteita

Elisa // Haimme Facebookissa kuutta 365 Klubin jäsentä testaajaksi Icebreakerin uusille Cool-Lite -malliston vaatteille. Monista innokkaista hakijoista, Elisa Tikkanen valikoitui yhdeksi testaajaksemme. Elisa testasi vaatteita huhtikuun ajan ja tässä on hänen loppuraporttinsa muuttamattomana.
Tutustu Icebreaker Cool-Lite valikoimaan »
Lue kaikki Cool-Lite testiraportit »

Oli mielenkiintoista päästä Icebreakerin Cool-Lite -tuotteiden testaajaksi, sillä en ole koskaan omistanut mitään merinovillaisia tuotteita. Tarkoituksenani on ollut kyllä hankkia niitä, varsinkin kun suunnitelmissa on pidempi vaellusreissu, jossa vaatteista todella olisi hyötyä. Tavalliseen ulkoiluuni täällä Suomessa olen pitänyt niitä hieman turhana sijoituksena. Täytyy myöntää, että olen myös epäillyt, onko materiaali todella hintansa väärti.

Olen lähes joka päivä ulkoiluvaatteissa töissä. Opettajana olen kokenut ulkoiluvaatteet käytännöllisiksi, kun välitunnit ollaan ulkona säällä kuin säällä ja muutenkin viikkoon kuuluu aina liikuntatunnit ulkona sekä toisinaan retkiä metsään. Lasten kanssa touhutessa ulkoiluvaatteet vain mielestäni ovat paras valinta. Tämän lisäksi käyn juoksu- sekä kävelylenkeillä, mutta retkeily ei juurikaan kuulu vapaa-aikaani. Testasinkin siis vaatteita lenkeillä, töissä ja kaupungilla, kotona sekä kuntosalilla.

Testauspaketti: mekko, urheiluliivit ja t-paita

Erityisesti t-paita ja mekko tuntuivat hypisteltäessä ihanan pehmeiltä ja keveiltä. Urheiluliivit vaikuttivat enemmän perinteiseltä puuvillalta, varmaankin saumojen, kerrosten ja toppausten takia, jotka tekivät tuotteesta jäykemmän verrattuna mekkoon ja t-paitaan. Pehmeä ja kevyt kokemus vaatteista tuli myös, kun ne puki päälle.

Cool-Lite -teknologiassa on yhdistetty merinovilla sekä Tencel (luonnon puukuitu eukalyptuksesta). Tämän yhdistelmän luvataan haihduttavan hikeä nopeammin kuin pelkkä merinovilla ja näin ollen tuotteet viilentävät ihoa ja iho pysyy raikkaana koko päivän.

Mekossa on löysä yläosa ja kireämpi helma. Helman pituutta voi “säätää” rullaamalla mekkoa enemmän lantiolle tai suoristamalla helmaa lisää.

Urheiluliivit ovat pujotettavaa mallia, joten niissä ei ole hakasia tai muuta ylimääräistä. Liiveissä on painijanselkä sekä ohuet, irrotettavat toppaukset.

T-paidassa on leikkaukset, jotka tuntuvat miellyttäviltä käytössä sekä saavat t-paidan myös näyttämään hyvältä päällä.

Vaatteet käytössä

Testijakso osui huhtikuulle, joten t-paidan ja mekon päälle täytyi aina pukea reippaasti muutakin vaatetta. Voisin kuvitella, että mekko on oikein kiva ja viileä esimerkiksi hellesäällä. Itse käytin sitä nyt farkkujen kanssa sekä kotona oleskeluasuna. Vaikka materiaali on tekninen, mekko ei näytä urheiluvaatteelta, vaan on siisti, mutta rento asu vaikka kaupungille tai töihin. Mekko on kaikin puolin miellyttävä päällä; ei kiristä eikä sitä joudu nykimään käytössä suuntaan eikä toiseen. Mekolla ei tullut kuuma kaupungilla kaupoissa ravatessa, vaikka mekon lisäksi päällä oli pitkähihainen paita ja takkikin, joten materiaali todella pitää ihon viileänä.

Urheiluliivejä käytin pelkästään kotona ja joogassa. Mielestäni liivit eivät ole tarpeeksi tukevat aktiivisempaan liikuntaan. Liivit tuntuvat mukavilta päällä, mutta ilman säätövaraa ne eivät istu minun kropalleni aivan täydellisesti.

T-paita oli ehdottomasti kovimmassa käytössä. Vaate pääsi mukaan kevyempään menoon sekä myös vauhdikkaille juoksulenkeille ja kuntosalille.  Juoksulenkkien jälkeen tulin melko nopeasti kotiin ja suihkuun, mutta salilla puolestaan venyttelin usein lopuksi hikinen paita päällä. Näissä tilanteissa minulla tulee usein kylmä, mutta Icebreakerin paidalla näin ei tapahtunut. Paita siis haihdutti hyvin hikeä ja ihoni ei ollut kauaa kostea.

Myös istuvuudesta pisteet tälle paidalle. Yleensä pidän esimerkiksi salilla tai kotona treenatessani enemmän toppeja, jotka ovat kevyempiä ja istuvampia kuin monet t-paidat. Tämän paidan kanssa en kuitenkaan kaivannut toppia käyttööni.

Pesin t-paidan vain kerran kuukauden aikana, vaikka se oli useita kertoja viikossa päällä ja kuten aiemmin kerroin, myös hikisissä olosuhteissa. Halusin testata tuotteen kohdalla, kuinka raikkaana se todella pysyy. Jokaisen käyttökerran jälkeen laitoin paidan ilmavasti kuivumaan, mutta en kuitenkaan tuulettanut sitä ulkona. Paita säilyi suhteellisen raikkaana. Jossain vaiheessa paita oli sen verran tunkkainen, että en halunnut käyttää sitä esimerkiksi töissä, mutta silloinkaan se ei ollut liian pahanhajuinen ulkoiluun tai liikuntaan. Pesun jälkeen materiaali tuntui samalta kuin ennenkin eikä paita kutistunut tms.

Testijakson aikana tein päiväretken Helsingin Uutelan luontoalueelle. T-paita toimi hyvin retkipaitanakin, eikä tauoilla tullut kylmä enkä tuntenut, että selkä olisi ollut kostea missään vaiheessa.

Plussat ja miinukset

Mekko

+ monia käyttötarkoituksia

+ miellyttävä ja rento vaate

– näkyy hieman läpi

 

Urheiluliivit

+ pehmeät päällä

+ painijanselkä lisää mukavuutta, ei ongelmia siitä, että olkaimia täytyisi korjailla tai nostella

– ei tarpeeksi tukea juoksuun tai muuhun aktiivisempaa liikkumiseen

 

T-paita

+ saumat eivät paina eivätkä hierrä liikkuessa

+ kuivaa nopeasti

+ istuu hyvin ja näyttää hyvältä päällä, ei ollenkaan säkkimäinen

– näkyy hieman läpi

Fiiliksiä testijakson jälkeen

Täytyy sanoa, että materiaali yllätti minut. Vertailukohtaa muihin merinovillaisiin tuotteisiin minulla ei tosin ole, mutta tämä materiaali on joka tapauksessa todella pehmeä ja keveä sekä hengittää hyvin. Varmaankin juuri näiden ominaisuuksien takia mekosta ja t-paidasta näkyy hieman läpi ja tämä oli oikeastaan ainoa miinus vaatteista. Erityisesti t-paitaa voin suositella kaikille liikkujille! Mekko myös on oikein hyvä tuote, mutta ei päässyt vielä täysin oikeuksiinsa kylmässä säässä. Urheiluliivit puolestaan eivät saaneet minua täysin puolelleen, mutta voivat istua toisille paremmin. Lopputuloksena todettakoon, että täältä löytyy nyt yksi uusi merinovillaisten tuotteiden fanittaja.

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 66 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Tuotetestit ja -vinkit"